yazıda güncelleme yaptım
yazıda güncelleme yaptım
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Pozisyonlarını karlı kapattılar tahmininde bulunuyorsun güzel de, o kar yatırımcıya niye yansımıyor? Ay başından beri getirisi tam bir hayal kırıklığı. Hisse oranını %1 in altına düşürmüş. Bu durumda iyi getiri beklemek mümkün değil. Son günlerde fonda çıkışlar da olmuş görünüyor.
En son bu şekilde portföy oluşturmaya karar verdim;
GMSTRF Gümüş %20
Gram ALTIN %15
IPV - İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU %10
TGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU %5
QNB Finans Portföy Temiz Enerji ve Su Fon Sepeti Fonu %10
ACD - İSTANBUL PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON %5
TKF - TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) %5
TCD - TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON %5
OPB - OSMANLI PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON %5
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU %5
GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON %5
GZV - GARANTİ PORTFÖY ESG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FON SEPETİ FONU %5
DTZ - AK PORTFÖY DÖNÜŞTÜRÜCÜ TEKNOLOJİLER DEĞİŞKEN FON %5
Ay başından beri ne getirmiş ? Nesi hayal kırıklığı hem de tamından ? Ayriyetten bu tarz fonlarda performansa ay başından 10 günlük , otuz günlük falan bakılmaz. Bu fonun her ay düzenli getiri elde etmek gibi bir misyonu mu var ? Bak şimdi gene olmadı , yüzeysel bilgi ile fikir sahibi olup subjektif bakış açısı edinip gelip soru soruyorsun.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Merhaba,
Yatırım fonlarının ilk 4 başlığında buralardaydım. 1 yıldan daha uzun süredir MAC, TCD ve NNF fonlarını taşıyorum. Portföyümün %90'ını ise uzun vadeli hisse senetlerinde kendim yönetiyorum. Bu kadar süredir sabırla tuttuğum TCD fonu artık sabrımı taşırdı ve satış emri verdim.
TCD'nin BIST-100 endeksini yenebildiği son gün 18.10.2021, o günden sonra her gün endeksin gerisinde performans gösterdi. Bende 2.9.2019 dan itibaren günlük veriler var. Daha önce 3.3.2020-12.3.2020 arasında 8 işgünü ve 7.4.2021-16.4.2021 arasında 8 işgünü, 28.5.2021-16.6.2021 arasında 14 işgünü aynı şekilde endeksten negatif ayrışmış. Ancak bu sefer 19.10.2021 den itibaren 15 gündür endeksten daha kötü performans gösteriyor. Artık pes ediyorum![]()
30.9.2021-9.11.2021 arasında takip ettiğim fonların performansı şu şekilde :
İyi günler, bol kazançlar...ACC 11,74
EID 13,61
GL1 11,88
MAC 13,46
NNF 13,20
TCD 9,71 !
BIST100 14,88
Hisse portföyüm 13,49
Saygılar...
Yer İmleri