Sayfa 307/1312 İlkİlk ... 2072572973053063073083093173574078071307 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Sizde iki kişi arasında sözleşme imzalayin:tapu devri yapmayın.
    Konu basit ve anlaşılır olsun diye öyle bir örnek verdim.
    Ortada bir kar yokken bile vergi var demek istiyorum.
    Ahmetin şapkası mehmete geçti hop vergi, mehmetin şapkası hüseyine geçti hop vergi.
    Evi 5 yıldan daha az beklettiysek zaten artı olarak gelir vergisi de ödeyeceğiz.
    Neyse. Bunlar iyi günlerimiz.
    Hele bir nakit tamamen kalkıp dijital paraya geçelim, bit pazarından 10 liraya aldığınız 50 yıllık muhtar çakmağından bile vergi alacaklar.
    O zaman şimdiki "değeri düşükten gösterme dönemi" mumla aranacak.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Konu basit ve anlaşılır olsun diye öyle bir örnek verdim.
    Ortada bir kar yokken bile vergi var demek istiyorum.
    Ahmetin şapkası mehmete geçti hop vergi, mehmetin şapkası hüseyine geçti hop vergi.
    Evi 5 yıldan daha az beklettiysek zaten artı olarak gelir vergisi de ödeyeceğiz.
    Neyse. Bunlar iyi günlerimiz.
    Hele bir nakit tamamen kalkıp dijital paraya geçelim, bit pazarından 10 liraya aldığınız 50 yıllık muhtar çakmağından bile vergi alacaklar.
    O zaman şimdiki "değeri düşükten gösterme dönemi" mumla aranacak.
    Hocam selamlar,

Siz mahalle kasabı olun ben de market.

ben size 1 kg tereyağ satıyorum vergi veriyorsunuz.

Sonra ben sizden 1kg kuşbaşı alıyorum.

Sizin görüşünüze göre burda neden vergi veriyoruz peki fark nedir [emoji848]

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Hocam selamlar,

Siz mahalle kasabı olun ben de market.

ben size 1 kg tereyağ satıyorum vergi veriyorsunuz.

Sonra ben sizden 1kg kuşbaşı alıyorum.

Sizin görüşünüze göre burda neden vergi veriyoruz peki fark nedir [emoji848]
    Verdiğiniz örnekte ticari kar var.
    Yani siz alım-satım vergisi değil, elde ettiğiniz gelirin vergisini veriyorsunuz.
    Kilosunu 100 liradan faturalı aldığınız tereyağını yine 100 liradan faturalı sattığınızda gelir elde etmediğiniz için vergi çıkmaz. (Yani kasapla market karşılıklı olarak ürünleri "maliyet rakamından" fatura ederse vergi çıkmaz.)
    Mesela 101 liraya sattığınızda ise sadece 1 liranın vergisini ödersiniz.

Ben sabah 800 bine aldığım evi aynı gün akşam 800 bine satsam, alırken de 32 bin, satarken de 32 bin lira vergisi var.
    801 bin liraya satarsam da hem 800+801 bin lira için iki kez alım satım vergisi, hem de 1000 lira için gelir vergisi ödeniyor.

Alım satım vergisi öyle saçma bir şey ki, maliyetine değil zararına bile satsanız vergi ödüyorsunuz.
    Son düzenleme : djoz; 10-11-2021 saat: 20:34.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sn djoz bu kadar net anlatılabilirdi.Devlet tam da bu nedenle faizi falan düşürüp emlak piyasasını canlandırmak istiyor.Yahu bu iş altın yumurtlayan tavuk her aşamasında bizden para çarpıyor.Saçma sapan bir vergilendirme sistemi var.

5. tapu harcı tamamen kaldırılıp gelir vergisinde 5 yıl sınırı kaldırılabilir.

bu sayede evini satan biri "reel kar ediyorsa" vergisini öder.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Şu dolar yorumunu izliyordum emlaktan da biraz bahsedilmiş de aşağıdaki birkaç yorum ilginç geldi:

-Türkiye’nin en büyük, en ünlü, en medyatik inşaat firmalarından birinin Çekmeköy’deki kocaman şantiyesi 2,5 yıldır yatıyor.
    Terk edilmiş vaziyette.
    Yine aynı bölgede benzer başka bir şirketin projesi daha %50 durumda olduğu halde “ 200.000 ₺ getir kredinizi biz çözelim†diye sosyal mecralardan saldırıyor.
    İnşaat sektörü konusunda tespitlerinize %100 katılıyorum ve tebrik ediyorum.

-Geçen gün kartal yakacikta tual adalar (devlet firmasıyla ortak yaptigi) projeden daire fiyatı sordum.aldigimiz cevap biz YABANCILARA satış yapıyoruz oldu.kendi ülkemde paranla bile daire alamıyorsun yani kısacası.

https://www.youtube.com/watch?v=LzCL4YSzmrQ
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. İlk taksit 1500 dolarken şu an ki taksiti 300 dolar şey nedir nedir kim bilecek bakalım

İpucu

K...t kr...si

Aklı olan uzun vadeli tl borçlansın

8.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    İlk taksit 1500 dolarken şu an ki taksiti 300 dolar şey nedir nedir kim bilecek bakalım

İpucu

K...t kr...si

Aklı olan uzun vadeli tl borçlansın
    kesinlikle haklısınız.

hele maaşlı çalışan değil nispeten oturmuş kendi işiniz ise daha da çok borçlanın.

Sayfa 307/1312 İlkİlk ... 2072572973053063073083093173574078071307 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •