dolar civcivlenince gene topiğe züyaretçi akını oldu... okuyup okuyup iyice kafalar karışıyodur hehe
dolar civcivlenince gene topiğe züyaretçi akını oldu... okuyup okuyup iyice kafalar karışıyodur hehe
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
ABD üfe %8,6
Tüfe %6,2
Almanya'da üfe %14,2 çıktı.
FED 1,5 yılda 4,5 trilyon dolar para bastı, yetmedi 1,9 trilyon dolar milletin cebine karşılıksız para koydu, yetmedi 1 trilyon dolar altyapı harcamasına dün onay çıktı.
Avrupa merkez bankası 4,3 trilyon euro bastı.
Ters repo dün gece 1,37 trilyon dolara ulaştı tarihinde en çok 475 milyar doları görmüştü. O da 2-3 haftada normalleşmişti. Şimdi ise aylardır hızla artan ters repo miktarı var.
Halka ait vadesiz mevduatlarda da tarihi rekor kırıldığı söyleniyor. Halk bu paraları harcamaya başlarsa enflasyonu çift hanelerde görmeleri kaçınılmaz.
ABD ve Avrupa merkez bankası bastıkları paraları enflasyonla yok etmeyi düşünüyor gibi. Faiz de artırsalar, artırmadan enflasyona da izin verseler az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin olumsuz etkilenmesi çok olası.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Fiziki ons altın için hindistan da gram başı altı dolar devlet komisyon alıyormuş,yani bir ons için 186 dolar falan devlet komisyon alıyor .Yani 1850 dolarlı altını fiziki istersen 2040 lerden falan alabiliyorsun ,yakında bizde de benzeri bir şeyi bekliyorum ben.Fiziki altın için dünyada en kolay alım satım yapılan ülkeyiz ama bu olay uzun sürmez.
Biraz daha fiziki alayım.
ytd
9.69 u ben kırdım. Evet 9.69 u ben kırdım. Kara Murat benim repliğinden. Beni bile dolar teröristi yaptı bu hökümet. Aslında altın alacaktım 1830 üstü güzel gibi. Herkese bol kazançlar
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri