Sayfa 536/1002 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,281 - 4,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    dolar civcivlenince gene topiğe züyaretçi akını oldu... okuyup okuyup iyice kafalar karışıyodur hehe
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2. ABD üfe %8,6
    Tüfe %6,2

Almanya'da üfe %14,2 çıktı.

FED 1,5 yılda 4,5 trilyon dolar para bastı, yetmedi 1,9 trilyon dolar milletin cebine karşılıksız para koydu, yetmedi 1 trilyon dolar altyapı harcamasına dün onay çıktı.

Avrupa merkez bankası 4,3 trilyon euro bastı.

Ters repo dün gece 1,37 trilyon dolara ulaştı tarihinde en çok 475 milyar doları görmüştü. O da 2-3 haftada normalleşmişti. Şimdi ise aylardır hızla artan ters repo miktarı var.

Halka ait vadesiz mevduatlarda da tarihi rekor kırıldığı söyleniyor. Halk bu paraları harcamaya başlarsa enflasyonu çift hanelerde görmeleri kaçınılmaz.

ABD ve Avrupa merkez bankası bastıkları paraları enflasyonla yok etmeyi düşünüyor gibi. Faiz de artırsalar, artırmadan enflasyona da izin verseler az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin olumsuz etkilenmesi çok olası.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Fiziki ons altın için hindistan da gram başı altı dolar devlet komisyon alıyormuş,yani bir ons için 186 dolar falan devlet komisyon alıyor .Yani 1850 dolarlı altını fiziki istersen 2040 lerden falan alabiliyorsun ,yakında bizde de benzeri bir şeyi bekliyorum ben.Fiziki altın için dünyada en kolay alım satım yapılan ülkeyiz ama bu olay uzun sürmez.

4.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    ABD üfe %8,6
    Tüfe %6,2

Almanya'da üfe %14,2 çıktı.

FED 1,5 yılda 4,5 trilyon dolar para bastı, yetmedi 1,9 trilyon dolar milletin cebine karşılıksız para koydu, yetmedi 1 trilyon dolar altyapı harcamasına dün onay çıktı.

Avrupa merkez bankası 4,3 trilyon euro bastı.

Ters repo dün gece 1,37 trilyon dolara ulaştı tarihinde en çok 475 milyar doları görmüştü. O da 2-3 haftada normalleşmişti. Şimdi ise aylardır hızla artan ters repo miktarı var.

Halka ait vadesiz mevduatlarda da tarihi rekor kırıldığı söyleniyor. Halk bu paraları harcamaya başlarsa enflasyonu çift hanelerde görmeleri kaçınılmaz.

ABD ve Avrupa merkez bankası bastıkları paraları enflasyonla yok etmeyi düşünüyor gibi. Faiz de artırsalar, artırmadan enflasyona da izin verseler az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin olumsuz etkilenmesi çok olası.
    Yani, bilerek ve isteyerek hiperenflasyon yaşatacaklar dünyaya.

Olası bir senaryo.

ytd

5. Biraz daha fiziki alayım.

ytd

6. 9.69 u ben kırdım. Evet 9.69 u ben kırdım. Kara Murat benim repliğinden. Beni bile dolar teröristi yaptı bu hökümet. Aslında altın alacaktım 1830 üstü güzel gibi. Herkese bol kazançlar

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kontrollü olduğu kısmına katılmıyorum. Zira döviz borçlusu olan vatandaş değil, şirketler ve devlet.
    kontrollü algısı verilmeye çalışılıyor.
    ytd..

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    9.69 u ben kırdım. Evet 9.69 u ben kırdım. Kara Murat benim repliğinden. Beni bile dolar teröristi yaptı bu hökümet. Aslında altın alacaktım 1830 üstü güzel gibi. Herkese bol kazançlar
    burada vurulacak birisi vardı ........ onu da ben vurdum ..... Benim adım Tentürdiyot Ramazan .... gücün varsa gelip alsana ....
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 536/1002 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •