dolar civcivlenince gene topiðe züyaretçi akýný oldu... okuyup okuyup iyice kafalar karýþýyodur hehe
dolar civcivlenince gene topiðe züyaretçi akýný oldu... okuyup okuyup iyice kafalar karýþýyodur hehe
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
ABD üfe %8,6
Tüfe %6,2
Almanya'da üfe %14,2 çýktý.
FED 1,5 yýlda 4,5 trilyon dolar para bastý, yetmedi 1,9 trilyon dolar milletin cebine karþýlýksýz para koydu, yetmedi 1 trilyon dolar altyapý harcamasýna dün onay çýktý.
Avrupa merkez bankasý 4,3 trilyon euro bastý.
Ters repo dün gece 1,37 trilyon dolara ulaþtý tarihinde en çok 475 milyar dolarý görmüþtü. O da 2-3 haftada normalleþmiþti. Þimdi ise aylardýr hýzla artan ters repo miktarý var.
Halka ait vadesiz mevduatlarda da tarihi rekor kýrýldýðý söyleniyor. Halk bu paralarý harcamaya baþlarsa enflasyonu çift hanelerde görmeleri kaçýnýlmaz.
ABD ve Avrupa merkez bankasý bastýklarý paralarý enflasyonla yok etmeyi düþünüyor gibi. Faiz de artýrsalar, artýrmadan enflasyona da izin verseler az geliþmiþ ve geliþmekte olan ülkelerin olumsuz etkilenmesi çok olasý.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Fiziki ons altýn için hindistan da gram baþý altý dolar devlet komisyon alýyormuþ,yani bir ons için 186 dolar falan devlet komisyon alýyor .Yani 1850 dolarlý altýný fiziki istersen 2040 lerden falan alabiliyorsun ,yakýnda bizde de benzeri bir þeyi bekliyorum ben.Fiziki altýn için dünyada en kolay alým satým yapýlan ülkeyiz ama bu olay uzun sürmez.
Biraz daha fiziki alayým.
ytd
9.69 u ben kýrdým. Evet 9.69 u ben kýrdým. Kara Murat benim repliðinden. Beni bile dolar teröristi yaptý bu hökümet. Aslýnda altýn alacaktým 1830 üstü güzel gibi. Herkese bol kazançlar
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer Ýmleri