Sayfa 553/1003 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603653 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,417 - 4,424 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    abd'de ki %6.2 enflasyonun cok uzak olmayan bir donemde ciddi iktisadi sonuclari olacagini gorecegiz.

simdilik burada not olarak dursun

"yatırım tavsiyesi değildir"
    Kesinlikle. Önemli bir konu. Öncelikle FED para sıkılaştırma politikasına erken başvurabilir. Varlık alımını azaltıp, faiz arttırımı beklentisini ön plana alırsa , ABD de faizlerin ileride yükseleceği anlamına gelir. Bu durumda bizim gibi yüksek faiz öneren ülkelere gelmiş olan dövizler yavaş yavaş çıkmaya başlar. TL nin değer kaybına uğramasına yol açar.
    Borsalara etkisi zaten malum.

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    abd'de ki %6.2 enflasyonun cok uzak olmayan bir donemde ciddi iktisadi sonuclari olacagini gorecegiz.

simdilik burada not olarak dursun

"yatırım tavsiyesi değildir"
    O çok uzak olmayan bir dönem viop için yeterince uzak

3. Yükselir hisseler, endeks ...Sonra anlamsız yükseliş için birileri övmeye başlar. Altı dolar hareketlerin.
    Konuşmalar çok arttımı da tatil zamanı gelir. Henüz erken ama...

- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in "Gelişen Piyasalar Görünümü" raporu: - "Türkiye'nin mali çıpası ve ekonomik aktiviteyi destekleyen güçlü kredi büyümesi, kamu maliyesinin dayanıklılığını sürdürmesini sağlayacaktır"

4. Uzun vadede değişen hiçbir şey yok, alımlar halen güçlü, endeksin daha gidecek çok yolu var...

Ama kısa vade için teknik olarak gözüme çarpan zaafiyetler var...

Bankalarda alımlar her ne kadar güçlü devam etse de, orda da zaafiyet var...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bu sebeple burada simdilik not olarak dursun dedim.
     Alıntı Originally Posted by cokısacı Yazıyı Oku
    O çok uzak olmayan bir dönem viop için yeterince uzak

6.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Uzun vadede değişen hiçbir şey yok, alımlar halen güçlü, endeksin daha gidecek çok yolu var...

Ama kısa vade için teknik olarak gözüme çarpan zaafiyetler var...

Bankalarda alımlar her ne kadar güçlü devam etse de, orda da zaafiyet var...
    Hsbc resmen süpürdü...
    Çok çok uzun süredir ilk kez bu kadar net ve güçlü alımlar var...
    Gün içi düşüş shortlar için tek çare, yoksa dönüp daha sert alıyor...
    TEB, Ak yatırım, Hsbc üçlüsünden birini 4-5 tahtada net alıcı görüyorsan o gün short tuşunu sökmek gerek...
    Kağıtlarım eksi kapattı bu ortamda...
    Ralliye uygun koşabilecek kağıtları seçmekte mesele...
    Kısmet, görüşmek üzere...

7. Bugün beni rahatsız eden donelerden biri de, İŞ yatırımın hem spotta yüklü mal satıp, hem de viop tarafında ilave şort açması...

Normalde benim beklentim tersi yöndeydi, akşam pastaya bakınca şaşırdım doğrusu, iş yatırımın 20.000 - 30.000 kontrat şort kapatmasını beklerken, 13.000 kontrat ilave şort yapmış...

Burdan İŞ yatırımın satışlarının devam edebileceği gibi bir sonuç çıkartıyorum, doğru ya da yanlış...

Bunun kısa vade için endekse nasıl bir etkisi var derseniz, düşüş yönlü bir senaryo beklemiyorum, sadece yükselişte bir müddet ivme kaybına yol açar, şortçulara yine ekmek yok anlayacağınız...

Tepeden şort açtınız dipte verdiniz, 500 - 1000 puan için değer mi bilmiyorum...

Ama U100 bazında bir müddet 1.585 - 1.630 arası yataya sarabilir...

Yüklü long taşıdığım için bu durum beni rahatsız ediyor sadece...

8.  Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Hsbc resmen süpürdü...
    Çok çok uzun süredir ilk kez bu kadar net ve güçlü alımlar var...
    Gün içi düşüş shortlar için tek çare, yoksa dönüp daha sert alıyor...
    TEB, Ak yatırım, Hsbc üçlüsünden birini 4-5 tahtada net alıcı görüyorsan o gün short tuşunu sökmek gerek...
    Kağıtlarım eksi kapattı bu ortamda...
    Ralliye uygun koşabilecek kağıtları seçmekte mesele...
    Kısmet, görüşmek üzere...

Dostum alımlar çok güçlü, muazzam derecede...

Piyasanın bu kadar ivmeli yukarı gitmesi normal bu alımlarla...

Bugüne kadar doğru dürüst satıcı da çıkmadı karşılarına, o yüzden yükseliş hız kesmeden devam etti...

Taa ki bugüne kadar, İŞ yatırım çok iştahlı sattı bugün, bu iştah devam ederse, alıcı yönüne odaklanmak lazım...

Eğer satışlar karşılanırsa ne ala, yok bir an için bile karşılanmazsa düşüş kaçınılmaz olur...

Bizim piyasa yapıcı bu tarz karmaşık durumları sever, hem alıcı, hem satıcının olduğu yerde, testereyi alır eline...

Tekrar tekrar altını çizeyim, düşüş yönlü hiçbir emare yok, belirttiklerim sadece yükseliş ivmesinin yavaşlaması ile ilgili...

Teknik olarak bu şartlarda 1.585 altında güçlü satıcılı bir kapanış görmedikçe bedeli ne olursa olsun longları kapatmam, asla da şort açmam...

Sayfa 553/1003 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •