Sayfa 6772/7020 İlkİlk ... 5772627266726722676267706771677267736774678268226872 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 54,169 - 54,176 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Jonny Greenwood'un Spencer filmi icin besteledigi muzikler yayinlandi.

https://open.spotify.com/album/6AGN0V4QobqBIVCWr6ZZPz

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Pulitzer Odullu Amerikali roman ve kisa oyku yazari Anthony Doerr’un dogum gunu ( 27 Ekim 1973 )

'Sen cok cesursun, ’dedi Werner.

Kiz kovayi indirdi. ‘ Adin ne ? ’

Werner adini soyledi. Kiz, ‘ Gorme yetenegimi kaybettgimde herkes benim cesur oldugumu soyledi, ’ dedi. ‘ Babam gittiginde de herkes benim cesur oldugumu soylemisti. Ama bu cesaret degil: Baska secenegim yok. Uyaniyorum ve hayatimi yasiyorum. Sen de aynisini yapmiyor musun ? ’

‘ Yillardir yapmiyorum, ’dedi Werner. ” Goremedigimiz Tum Isiklar

“ Korluk neydi ? Bir duvarin olmasi gereken yerde, insanin parmaklarinin hicbir sey bulamamasi veya hicbir seyin olmasi gereken yerde, bir masanin bacaginin kaval kemigini oymasi. Sokaklarda arabalarin homurdanmasi, yapraklarin gokyuzunde fisildasmasi, kaninin kulaklarinin icinde hisirdayarak dolasmasi. Marie-Laure, merdivenlerde, mutfakta, yataginin yaninda bile yetiskin kisilerin umitsiz sesleri duyuyordu:

‘ Zavalli cocuk. ’

‘ Zavalli Mosyo LeBlanc. ’

‘ Hayati pek kolay gecmedi, biliyorsunuz. Babasi savasta oldu, karisi dogururken oldu. Simdi de bu. ’

‘ Kizi bir yerlere gondermesi gerek. ’ "
    Goremedigimiz Tum Isiklar

Kitabın ismi muhteşem. Ve Körlük tanımı. İlk defa böyle bir tanımla karşılaşıyorum. Dimağım tutuldu.

Dogum Kizi, Dogum gunu cocugunun eserini icra ediyor.

Vanessa Mae ( Niccolò Paganini, Caprice Nr. 24 )

Evil Dead Rise filminin cekimleri, 6.500 litre kan kullanilararak Yeni Zelanda'da tamamladi.

Zamanla birbirlerinden uzaklasmis iki kiz kardes, seytani etki altindaki olulerin istilasi altinda kaldiklarinda, hayatta kalabilmek icin birlikte farkliliklarinin ustesinden gelmek zorunda kaliyor.

https://www.flickeringmyth.com/2021/...tres-of-blood/
    Neyyyy

Konusu güzel ama 6500 lt kan neden ki

MGM ve Universal Pictures, House Of Gucci'den yeni bir promo yayinladi.

Adam Driver.. Aşığım kendisine

Kaskını çıkardığı şu sahneyi gördüğüm andan itibaren.. Sonsuz kalpler.. İzleyince yine heycanlandım bak İlk görüşte aşk..

https://youtu.be/QlT-sJLfCPU

Fransiz filozof Jean-Marie Guyau'nun dogum yildonumu ( 28 Ekim 1854 )

" Sayginligin klasik kuraminda, oncelikle sadece istencin ozdegerini ifade eden kusur isledim su anlami almaktadir: ' Bir cezayi hakettim ' ve boylece icerinin disariyla olan iliskisini ifade etmektedir. Ahlaksaldan duyarliliga ve varligimizin derin kisimlarindan yuzeysel kisimlarina bu ani gecis bize dogrulanamaz gorunmektedir. Bu, digerlerine gore irade varsayiminda daha cok olmaktadir. Aslinda bu varsayima gore, insanin cesitli yetileri birbirlerine gercekten baglanmamislardir ve birbirleri tarafindan belirlenmemislerdir: istenc, duyarliliktan kendiliginden cikan, zekanin saf bir urunu degildir; o halde duyarlilik varligin gercek merkezi degildir ve istenc icin nasil yanit verdigini anlamak zor hale gelmektedir. Eger istenc kotulugu ozgurce istemisse bu, neden rolu yerine sadece durtu rolunu oynamis olan duyarliligin hatasi degildir. Gunah odeme bahanesiyle, hatanin ahlaksal kotulugune cezanin duyarli kotulugunu ekleyiniz, hicbir seyi onarmadan kotuluklerin toplamini ikiye katlamis olursunuz.... Eger sosyal fayda hesaba katilmazsa katil tarafindan islenen cinayetle cellat tarafindan gerceklestirilen adam oldurme arasinda ne fark olacaktir ? Celladin sucunun hafifletici neden olarak kisisel yarar veya intikam nedeni bile yoktur; yasal cinayet, yasadisi cinayetten daha sacmadir... " Yaptirim Fikrinin Elestirisi

Kırkbinyüzkez okudum anca anladım. Çok mantıklı

Hiç birşeyi onarmadan demiş. Bu asıl vurcu nokta.. Hiçbirşeyi onarmadan kötülüklerin toplamını ikiye katlamış oluyorsunuz.

6676 da kaldım.

Teşekkürler

8. Italyan ressam ( Giovanni Battista di Jacopo ) Rosso Fiorentino'nun olum yildonumu ( 14 Kasim 1540 )

Pala Dei, 1522

Bacco, Venere e Amore, 1535 - 1539 circa

Sayfa 6772/7020 İlkİlk ... 5772627266726722676267706771677267736774678268226872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •