Sayfa 711/1006 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,681 - 5,688 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-639377

Negatif faizli mevduattan biraz biste para fiskirtmislar..

Syg,
    Sayın Dudu,

Hacimdeki artış ile para girişi aynı şey değildir. Zira net işleme baktığınızda bunu anlayabilirsiniz.

Mesela, x aracı kurumu Garan hissesine 90 milyon lot günlük işlem yapmış olsun. Eğer 45.5 milyon lot alış ve buna karşılık 44.5 milyon lot satış yaptı ise aslında sadece 1 milyon lot net alış işlemi yapmıştır. Ama bunu 90 milyon lotluk işlem (hacim) oldu diye satarlar:-)

Bu aslında piyasanın ne kadar sığ olduğunun da bir göstergesidir. Güçlü bir oyuncu (takasında en çok lot bulunan oyuncu yada bu oyuncu ile anlaşan manipülatör) piyasayı istediği yöne çekebilecektir. Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Kendisi ODTÜ de çift anadal yapmış (iki ayrı diploma sahibi) ve 4.00 üzerinden 4.00 ortalama ile birincilikle bitirmiş biri diye biliyorum.

Yurtdışında saygınlığı zaten belli...

Liyakatin dibe vurduğu bu ortamda bu yorumu görmek şaşırttı beni...
    Eğitim başka, öğretim başka.

1000 tane de diploması olsa benim için önemi yok. Yaptıkları, geçmişi belli.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

doğru,
    aynı boncuğun farklı tonu.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    doğru,
    aynı boncuğun farklı tonu.
    Bunun lacivertli olanının yerine bu da iyiymiş Güzel katkı oldu...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Unv.ler palavra .aslinda kultur vermeli.sadece ezbere dayali olmamali.Ekonomi ,finans, Türkçe dahil olmak uzere felsefede vermeli ki unv.mezunu diyebilelim.salt ing.bilmekte yetmez bence.

6.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Kendisi ODTÜ de çift anadal yapmış (iki ayrı diploma sahibi) ve 4.00 üzerinden 4.00 ortalama ile birincilikle bitirmiş biri diye biliyorum.

Yurtdışında saygınlığı zaten belli...

Liyakatin dibe vurduğu bu ortamda bu yorumu görmek şaşırttı beni...
    Şuan ülkeyi yönetebilecek tek insan olduğunu düşünüyorum. Özellikle teknokrat yönü çok güçlü. Konuşmalarını baya takip ettim oldukça bilgili. Ancak islami kökenli olması beni korkutuyor. Dindar yönü olmasa tek geçerim. Keşke yobaz kökenli biri olmasaymış. Yinede oy vermeyi düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

Evet bende güvenemiyorum ve içindeki siyasal islamcılığı da söküp atabilmiş değil. Bir insan bu kadar iyi eğitim alıp ve bu kadar zeki iken nasıl halen siyasal islamcı olabilir çözemiyorum. Siyasal islamın halkın menfaatine olmadığını çözümlediği halde ısrar ediyorsa o zaman da iyi niyetinden şüphe ederim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Bence iyi bir İngilizce bilmesi şart olmalı mesela Selin Sayek in yurtdışı açık oturumlarda akıcı bir dille kendini ifade etmesi gibi gerekir .

Van munitle seviyesinde olması değil yani

Sayfa 711/1006 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •