Sayfa 816/1003 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,521 - 6,528 arası.

Konu: Viop XXXVI

Bir ülke iflas ettiğini nasıl açıklar. Yöntemlerden birisi aşağıda.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20211118-4.htm

https://www.paraanaliz.com/2021/ekon...tkisi-g-17895/

Resmi Gazete'de çıktı: Hazineye TL'yi korumak için işlem limiti yetkisi!

TL'de yanlış para politikasına bağlı değer kaybı devam ederken, bir yanlış politikaya daha kapı açabilecek düzenleme de gece yarısı Resmi Gazete'de açıklandı.

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2018-32/45)'de yapılan değişiklikle, Hazine, TL'nin değerini koruma esnasında yürüteceği operasyonda "işlem limitlerini belirleme yetkisine" sahip oldu.

Bu adımın Hazine'ye verilen yetki döviz talebine işlem limiti konabileceği anlamına geliyor. TL'de panik satışlara yol açabilecek bu düzenlemenin PPK'dan faiz indirimi beklenen ve olası indirimle TL'deki erimenin ateşleneceği bir günde gelmesi dikkat çekici. Son derece tehlikeli.
    Dün akşam misafir gelince foruma yazmayı ve okumayı bırakmıştım. Bozkurt alınmış yazdığıma, şaşırdım, kendisi ile ilgili bir şey yoktu yazıda. Bir de itham etmiş, kaybın var da bundan dolayı mı böyle yazıyorsun diye.
    Yahu birikimimin %99.7 si dövizde, elimde sadece market ve pazar için kıytırık miktarda TL var ve daha kısa bir süre önce kârlı alım satım yüzdesi ile birlikte ettiğim karı (dolar bazında) yapıştırdım şuraya, en azından bu konuda laf etmez insan.
    Kızma konusuna gelince. Evet kızdım ve öfkeliyim.
    Ülkede oynanan oyunu görmekten uzak yandaş şaklabanlar hala utanmadan, ekonomi-finans alanında zeka özürlüsü yazılar yazabiliyor.
    Venezuela hükümetini yıllık yüzde bilmem kaç milyona çıkmış enflasyonu durdurmak için faiz indirmediklerinden dolayı kınıyorum. [emoji41] Lan ekonominin kitabını yazmış asrın liderimizden daha iyi mi bileceksin ekonomi yönetimini. Biraz feyz al angut.
    A.K.Partisi gurup başkanvekilini tebrik ediyorum. Ne yani, 1 dolar 100 yen, 1 dolar 10.7 TL iken, yani halk olarak Japonya'dan 10 kat daha zengin durumda olmamıza rağmen niye şikayet ediliyor. Bakın Japonya halkı bu durumdan şikayetçi mi. Size ne oluyor lan. [emoji41]
    Faiz en az 500 baz puan indirilmeli diyen ekonomi dahilerini tebrik ediyorum, yetmez ama evet, 1600 baz puan indirelim, iyice şahlansın ekonomimiz. Hem göreceksiniz bu durumda dolar-Euro denilen kağıt parçaları nasıl tepetaklak çöküp, yerin dibine girerken bizim ekonomimiz nasıl şahlanacak. Tabi bu arada tüm dövizlerinizi de satın, TL mevduata geçin ki şahlanmamız 10 katına çıksın. [emoji41]
    .
    .
    .
    Sn Başkara ülkede oynanan oyunu yazmış açıkça. Olay, ülkenin en küçük bir çakıl taşına varıncaya kadar ele geçirme ve halkı fakirleştirme operasyonudur. Buna destek veren herkes kına yakabilir bir tarafına.
     Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Herşey planlı. 20 yıldır çalınan dolarlarla gebze silivri hattında briçok fabrika el değiştirmeye başladı. Bu arzulanan bir durum, biz yeni anlıyoruz..

Sanıyorum daha önceki dönemlerle karşılaştırılamayacak şekilde sermayenin el değiştirmesi söz konusu.
    A.K.Partisinin bu ülkeyi ekonomik olarak çökertmesinin ve halkı cahil bırakmasının yanında verdiği en büyük zarar, cahil cesaretini en üst seviyeye çıkarmasıdır.
    Umarım ülke bu durumdan bir çıkış yolu bulur. Yoksa yedi nesil geleceğimiz sefil bir yaşam sürecek. Umudum kaldı mı, ne yazık ki hayır.
    Bundan sonra uzun bir süre yazı yok benden, gerek te yok. Kendinize iyi bakın.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : JAS; 18-11-2021 saat: 11:22.

2. 1... petkimde bu olay hem dolar hem TL bazlı aşımdan ötürü oldu..
    2... Petkim de söylediğin bar ile şişe de ki barın alakası yok..
    3....bilmiyorsun...tek başına 1 bar anlam taşımaz en az 2 bar ile isim verilir..
    3 bar sonrasi trend teyiti ve trend yorumlarsınız..
    4...sadece 1 bar görüntüdür..2 bar anlam taşır..
    3, bardan sonra yorumsal yaptığın analiz çalışır ya da çalışmaz..
    Kısacası BOŞ YAPIYORSUN...
    YAPMA...
    ÖĞREN..
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    aynı formasyon dün petkimde çalıştı, şişede çalışmadı.

herkes aynı şekilde düşünemez burası borsa.

aynı şeyi 50. kere falan yazdırdın bana.
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

piyasa ve veriler o kadar yoğunki zaman zaman yorumlarım değişiyor.

portfoyde bunlar var..olur da salı günkü değerler görülürse (tavana yakın değerler veya tavan) ,o max. noktadan satarım..

açıkçası mesela ykbnk sını salı günü 3.72 den satmadığımın pişmanlığı var..diğerleri içinde aynı yorumum var.

hisselerde trade etmeye alışık değilim.benimkisi uygun endeks ortamında, bıst30 hissesi al ve bekle...ama bu bazen iyi karları kaçırmana sebep oluyor..
    .

uygun endeks ortamında alındığında ise risk o kadar az oluyor ki..

BOFA aldığı sattığı

5. JAS abi sonra özür diledim daha önce seni bu denli sinirli görmemiştim, acaba dedim bana mı kızdı.

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Haklısınız. bende biraz ironi ve şaklabanlık yazdıklarım oldu, haliyle insanız hepimiz zarar görüyoruz şuan ki duruma strese kalp dayanmıyor.
    bundan sonra daha ciddi yazarım kendi adıma tüm forum dan özür dilerim
    Hamdım Piştim Yandım

6. Bugün mb nin kararı ne olursa olsun borsa ekşi kapatacak. Ytd. Ama sorun ne kadar ekşi kapatacağı.

Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    1... petkimde bu olay hem dolar hem TL bazlı aşımdan ötürü oldu..
    2... Petkim de söylediğin bar ile şişe de ki barın alakası yok..
    3....bilmiyorsun...tek başına 1 bar anlam taşımaz en az 2 bar ile isim verilir..
    3 bar sonrasi trend teyiti ve trend yorumlarsınız..
    4...sadece 1 bar görüntüdür..2 bar anlam taşır..
    3, bardan sonra yorumsal yaptığın analiz çalışır ya da çalışmaz..
    Kısacası BOŞ YAPIYORSUN...
    YAPMA...
    ÖĞREN..

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    geriye bakıp da geniş geniş yazmak ne kadar kolay değil mi? nasıl olsa hisse.

viop kontratı değil sonuçta.

o kadar dolusun millete akıl veriyorsun ama hiç viop yaptığın olmuyor. yanılıyor muyum?

isterse tek bar olsun. ben o riske girip de kontrat yapmam. al sat için hisse de tutmam.

tonla kağıt varken ne gerek var?

ayaküstü binlik olma riski de yok.
    audentes Fortuna iuvat

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    JAS abi sonra özür diledim daha önce seni bu denli sinirli görmemiştim, acaba dedim bana mı kızdı.
    bozguşş,
    şunu miligrama çevirelim,
    abuk bir rakam gibin duruyor.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 816/1003 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz