Bir ülke iflas ettiğini nasıl açıklar. Yöntemlerden birisi aşağıda.
Dün akşam misafir gelince foruma yazmayı ve okumayı bırakmıştım. Bozkurt alınmış yazdığıma, şaşırdım, kendisi ile ilgili bir şey yoktu yazıda. Bir de itham etmiş, kaybın var da bundan dolayı mı böyle yazıyorsun diye.
Yahu birikimimin %99.7 si dövizde, elimde sadece market ve pazar için kıytırık miktarda TL var ve daha kısa bir süre önce kârlı alım satım yüzdesi ile birlikte ettiğim karı (dolar bazında) yapıştırdım şuraya, en azından bu konuda laf etmez insan.
Kızma konusuna gelince. Evet kızdım ve öfkeliyim.
Ülkede oynanan oyunu görmekten uzak yandaş şaklabanlar hala utanmadan, ekonomi-finans alanında zeka özürlüsü yazılar yazabiliyor.
Venezuela hükümetini yıllık yüzde bilmem kaç milyona çıkmış enflasyonu durdurmak için faiz indirmediklerinden dolayı kınıyorum. [emoji41] Lan ekonominin kitabını yazmış asrın liderimizden daha iyi mi bileceksin ekonomi yönetimini. Biraz feyz al angut.
A.K.Partisi gurup başkanvekilini tebrik ediyorum. Ne yani, 1 dolar 100 yen, 1 dolar 10.7 TL iken, yani halk olarak Japonya'dan 10 kat daha zengin durumda olmamıza rağmen niye şikayet ediliyor. Bakın Japonya halkı bu durumdan şikayetçi mi. Size ne oluyor lan. [emoji41]
Faiz en az 500 baz puan indirilmeli diyen ekonomi dahilerini tebrik ediyorum, yetmez ama evet, 1600 baz puan indirelim, iyice şahlansın ekonomimiz. Hem göreceksiniz bu durumda dolar-Euro denilen kağıt parçaları nasıl tepetaklak çöküp, yerin dibine girerken bizim ekonomimiz nasıl şahlanacak. Tabi bu arada tüm dövizlerinizi de satın, TL mevduata geçin ki şahlanmamız 10 katına çıksın. [emoji41]
.
.
.
Sn Başkara ülkede oynanan oyunu yazmış açıkça. Olay, ülkenin en küçük bir çakıl taşına varıncaya kadar ele geçirme ve halkı fakirleştirme operasyonudur. Buna destek veren herkes kına yakabilir bir tarafına.
A.K.Partisinin bu ülkeyi ekonomik olarak çökertmesinin ve halkı cahil bırakmasının yanında verdiği en büyük zarar, cahil cesaretini en üst seviyeye çıkarmasıdır.
Umarım ülke bu durumdan bir çıkış yolu bulur. Yoksa yedi nesil geleceğimiz sefil bir yaşam sürecek. Umudum kaldı mı, ne yazık ki hayır.
Bundan sonra uzun bir süre yazı yok benden, gerek te yok. Kendinize iyi bakın.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri