Originally Posted by
onurbey
yuvarlak yüzde beş yapsalarmış bari , hesaplaması da kolay olurdu... daha önce de burada ( ahan da bu topik ) yazmıştım... BYF ler henüz şu an pek teveccüh görmüyor bireysel yatırımcılar tarafından , lakin geleceğe dair umutluyum. Zero portföy çeşidini arttırdı , artı kotasyon da giriyor , pek boş bırakmıyor kademeleri... BYF lerin yönetim ücreti , diğer yatırım fonlarına göre de avantajlı zaten... Hatta bir zaman sonra BYF lerin yönetim ücreti sıfıra yakınsayacak ... Niye ? Çünkü yeterli hacim olmaya başlayınca zaten BYF ler ödünç piyasada açıkçılara portföylerindeki hisseleri kiralayacakları için , oradan gelir elde edecekler , böylece yönetim ücretiden kazançları onlar içün devede kulak kalacak. Bu sebeple yönetim ücretlerini iyicene düşürecekler , daha avantajlı fiyatlardan kotasyon olacak , bir de şu var fiyat adımlarında bir basamak daha küçülme beklentisi var... Bu da BYF lerin avantajına... Neticede bu süreç bireysel yatırımcı için hoş bir gelişme olacak... Hemen şıpsevdi diye yarın olacak değil tabii ki , biraz zaman lazım... BYF lerde hacim arttıkça , belki kurgulanması farklı yeni byf ler de çıktıkça daha da çok yatırımcı çekecek , bu sefer borsa dışı yatırım fonlarından müşteri çekmeye başlayacak... Bu yazımı 3 yıl 8 ay sonra hatırlatınız. Eğer bu dediklerim olmamışsa demek ki halen bizim borsa şinanay modda al gülüm ver gülüm , yeterli gelişmeyi yapmamış demektir...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri