Sayfa 928/1003 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,417 - 7,424 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sn. Dalgaci,

Borsa 3 senedir o kadar ucuz ki, ralli nedir, borsanın pahalı olması nedir, ortalama fiyat nedir unuttuk.

Oysa malesef ülke ve halk ne durumda olursa olsun şirketler kar etmeye devam ediyorlar.

Artik bu karlar görmezden gelinemeyecek bir ucuzluk oluşturmaya başladı. Ykb 2 fk idi. 2 fk inanılmaz bir rakam, koca banka için. Bunu biri çıkar mutlaka alır ama kumarbaz ama hedge fon ama yerli ama yabancı birileri gelir alır bana göre.

Yani tükenir mi tükenir, daha aşağı da basar mi basar, defalarca vurduğu dolar bazlı gibi 13 sent.

Su an borsa 16 sent.

Zirvesi 50 sent.

Dibe 3, zirveye 33 sent var.

Ne tarafa gider? Bilmek zor. Ama yukarı giderse shortta ısrar ocak söndürür.

Aşağı giderse spot taşıyan belki 2 sene daha dişini sıkmak zorunda kalır. Bu zamana kadar satmayan adama da 2 senede mal sattiramazsin.

Yani işte iyi düşünmek lazım bu işler sakat.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Haklısınız, fakat düne kadar Bim gibi kurumsal, borsaya açık, yabancı varmı bilmiyorum ortakları olan büyük sirketle kolkola giderken birden kendi aralarında anlaşmazlık çıkınca ,afaki rakamlarda ceza çıkartan RTE , bankalara neden faiz indirip kredi vermiyorsunuz demezmi? Yada bankalar yada herhangi bir şirkete gözün üstünde kasın var diye takıp ceza kesmezmi? Yada ciner grubu gibi doğan grubu gibi cokmeyeceginin garantisi var mı?

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    rakibin adayının kim olduğunun ne önemi var caho, ekmeleddin tekrar gösterseler o bile kazanır yarın seçim olsa.. sarıgül yada muharrem olsa fark atar

beyaz sarayın mutlak adayı imamoğlu, ama kılışdar ve şürekası karşı çıkıyor buna, kaçınılmaz bir çatışmaya doğru sürükleniyor muhalefet.. buna ek olarak, seçim ilan edildikten hemen sonra hdp kapatılacak ve hdp tabanı bir nevi açıkta kalacak.. ve tabii iktidarın henüz oynamadığı kozlar- asgari ücret/maaş zamları, eyt vs masaya sürüldüğünde hava değişebilir bi miktar.. ama esas şart minimum 50 milyar dolar bi sıcak paranın girmesi lazım- artık körfezden mi gelir, batıdan mı, doğudan mı- o para girmeden doları bastırmaları zor.. bu giriş garantilenemezse seçim olmaz

haziranda seçim senaryosunun alternatifi -reisin sağlık sorunları hasebiyle çekilmesi olur.. gerçekten de sağlığı müsait olmayabilir.. bu durumda, yerine kimi işaret ederse etsin akp dağılır.. cumhur ittifakı falan kalmaz.. cumhur ittifakı yoksa, millet ittifakı tamamen yalan olur çünkü tek asgari müşterekleri reis nefreti.. reis yoksa, büyük bir boşluğa düşer muhalefet, o vakit ülkeyi nasıl yöneteceklerine dair vizyon sunmaları gerekir- ekonomiyi napacakalr, pkk devletine evet mi diyecekler, d.akdeniz/kıbrıs haklarımızdan vaz mı geçecekler falan, ortaya bi fikri altyapı koymaları gerekecek.. çok zor durumda kalırlar

2002 versiyonu bir seçime sürükleniriz, o durumda herşey mümkün.. zinde güçler de kayıtsız kalamaz buna
    Sadece rakip değil mevzu hocam... Adamlar iktidara ve medyaya hala tam hakim, bunu kullanarak bir senaryo çizer, oynarlar ve tam zamanında şartlar kendilerine olabildiğince en yakın olduğunda baskın seçim yaparlar... Bence...

3.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku

TOASO Kasım vade kümülatif VİOP pastası...

Sol üstteki 1 ekim - 12 kasım arası kümülatif...

Sağ üstteki 1 ekim - 18 kasım(bugün) arası kümülatif...

Alt taraftaki 12 ekim - 18 kasım arası pozisyon değişimleri...

Hayırdır ağalar bensiz bir yere mi gidiyorsunuz???

Şort için radarıma girmiş bulunmakta...

Not: Aralık vade VİOP pastasına da baktım oraya mı taşımışlar acaba diye, orda da pek birşey yok...

Malesef TOASO şort olayını radardan çıkartıyoruz...

Cuma günü aralık vade VİOP tahtasını izledim, tüm gün long tarafında agresif bir alıcı vardı...

Akşam pastalara bakıp öyle karar vereyim dedim...

Her ne hikmetse kasım vadede TERA ve GEDİK 2.000 kontrat long kapatıyor, aralık vadede birden YAPIKREDİ ortaya çıkıp 2.500 kontrat long açıyor...

Ben kağıdı ilk radarıma aldığımda her iki vadede long açısından zayıflık gözüme çarpmıştı, şu an için aralık vadede long taraf güçleniyor, bu birinci sebep...

İkinci sebep; yükselen trendde şort açmak için üç kere long açmak için bir kere düşünmeli...

Üçüncü sebep; saatlik grafikte meydana gelen ve 65.50 üzerinde 72 liralara doğru tetiklenecek formasyon...

Dördüncü sebep; şort açmaya engel 3 tane sebebin olması...

4.  Alıntı Originally Posted by Ohac Yazıyı Oku
    Sadece rakip değil mevzu hocam... Adamlar iktidara ve medyaya hala tam hakim, bunu kullanarak bir senaryo çizer, oynarlar ve tam zamanında şartlar kendilerine olabildiğince en yakın olduğunda baskın seçim yaparlar... Bence...
    Abi akp doğu Akdeniz den vazgeçer PKK ya devlet kurar ama iyi partide gerçekten sağlam ülkücüler var onlar zerre müsade etmez. Ha iktidar için kurt seçmen oyu gerekir her ikisinede Chp onu alir ama iyi partiyi bağlamaz.

5. Eh, bu riskler olmasa fiyat zaten bu bilancolar ile buralara gelmezdi.

Grafikte şurası iyiymiş dediğiniz yerlerin bir iyi olma sebebi illa oluyor. Riskleri asla kucumsemiyorjm yanlış anlamayın. Elbet daha çirkin yere de gidebilir. Ama bu riskler olmasa zaten böyle düşmezdi diyorum. Yani grafige bakıp AA şurada alınır diyen kişi aslına %99 o gün geldiği zaman ama o ama bu diyor alamıyor bunu keşfettim ve buralarda alabilen karşıt zihniyetli bir yatırımcı olduğumu düşünüyorum. Benim de olayım bu.
     Alıntı Originally Posted by Risretro Yazıyı Oku
    Haklısınız, fakat düne kadar Bim gibi kurumsal, borsaya açık, yabancı varmı bilmiyorum ortakları olan büyük sirketle kolkola giderken birden kendi aralarında anlaşmazlık çıkınca ,afaki rakamlarda ceza çıkartan RTE , bankalara neden faiz indirip kredi vermiyorsunuz demezmi? Yada bankalar yada herhangi bir şirkete gözün üstünde kasın var diye takıp ceza kesmezmi? Yada ciner grubu gibi doğan grubu gibi cokmeyeceginin garantisi var mı?

6. 14 günlük atr çok volatil bir günden sonra fırlıyor artık nereye stop koyacağınızı bilemiyormusunuz? çözüm basit endeksin ulaştığı anlık rakamı 75'e bölün size en temiz, stabil, sağlam atr. örnek usd/try: 11,23/75=0,15. altına ve biste de aynen uygulanabilir. benim buluşum

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Eh, bu riskler olmasa fiyat zaten bu bilancolar ile buralara gelmezdi.

Grafikte şurası iyiymiş dediğiniz yerlerin bir iyi olma sebebi illa oluyor. Riskleri asla kucumsemiyorjm yanlış anlamayın. Elbet daha çirkin yere de gidebilir. Ama bu riskler olmasa zaten böyle düşmezdi diyorum. Yani grafige bakıp AA şurada alınır diyen kişi aslına %99 o gün geldiği zaman ama o ama bu diyor alamıyor bunu keşfettim ve buralarda alabilen karşıt zihniyetli bir yatırımcı olduğumu düşünüyorum. Benim de olayım bu.

2013 yılında gezi parkı olayları sırasında taksimde divan otel kapılarını gezicilere açıp polisi de içeri sokmadı.

ertesi hafta tüpraşa vergi müfettişlerini yolladılar. kağıt tabana yapıştı. 40 lira falandı. 25'i gördü galiba. zaten ondan önceki 5 yılda toplamda 5-6 kat prim yapmıştı. herkes tamam burası tepe demeye başladı.

sonra o işten bir şey çıkmayınca yatırımı da açıklayınca 2016'da 150 lirayı falan gördü. tam hatırlamadığım noktalar olabilir ama aşağı yukarı böyle olmuştu.

şimdi aynı bela bimin tepesinde. bir şey çıkar mı bilemeyiz. yargı yolu açık. henüz mahkemeye de gitmediler.

anlatmaya çalıştığım şey şirket iyiyse ve kanunen bir açığı yoksa, yatırımları varsa korkmaya gerek yok. yatırım haberi gönderiyor.

o zaman da yazmıştım. bim grubu patronlarını hafife almak olmaz. kim kimi götürür belli olmaz. sadece 3 hisse tutma hakkım olsa içinde mutlaka olur.

aynı şeyi genel ülke gidişatı ve endeks hakkında söyleyemem. 2013 yılından beri durumumuz ortada.

yabancı çıktı, ülkeye güvenmedi. endeks çok yazıldığı gibi dolar enflasyon vs bazında yerinde saydı.

neyse çok uzun mevzu.
    audentes Fortuna iuvat

8.  Alıntı Originally Posted by sid Yazıyı Oku
    Mayıs ayında ki mesajım tarım ve gübre üzerineydi ki sonuç belli oldu..
    Şimdi olacaklar;
    ONS 1.650 altı
    Brent 55 üstü
    Euro/dolar=0.87

Boş bir mesaj daha, sadece öngürü, para da duygu olmaz ama sağlıktan ve zamandan önemli değil..
    25 kasım 2020, iddiam geçerli,
    ONS 1.650 altı --> dokundu ama yetmez 1.550 lazım.. (Çin'e ders olmalı çünkü onda çok)
    Brent 55 üstü --> 71'e dokup yükseliş bekliyorum (Rusya'ya ders olmalı, hep olmuştur)
    Euro/dolar=0.87 --> tutmadı ama bekliyorum (Dünyada gıda üreticileri belli)

BIST yükselecektir ve bu banklar ile olacaktır (o kadar kredi çekilip ödenmeyen borçlar yüzünden çok emlak vs gidiyor)
    Dövizi düşürüp erken seçim vs boş, 128 milyar doları satıp İstanbul'u almaya çalıştılar, olmadı.. Onun yerine herşeyi satıp 25 yıllık döviz bazlı yurtdışı ipotekli anlaşmalar yapıldı, kim gelirse gelsin geri alamaz..
    Doğu akdeniz gazı falan da hikaye, bir yıl önce yapısı zaten hazırlandı ..

Sayfa 928/1003 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •