Sayfa 276/1002 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376776 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,201 - 2,208 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

1.  Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Moruk,

Ben o zamanlar çiftçi değildim yeniyim ,

Senin baktığın yerden bütün çiftçiler bir/tek mi görünüyor?

Hepsi ahlaksız mı?

Yani bende senin oturarak sistemin zaaflardan semiren bir asalak olduğunu söylemem doğru mu?

Kaç tane insanın alın teri akıtarak servetini feda ederek bu mesleği yaptığını, sonunda hüsran yaşadığı traktörünün tarlasının haciz edildiğini üretemez hale geldiğini şu anda öğrenemeyip hissedemediysen bir süre sonra hissederesin.!

Bir süredir bu konuda yazıyorum bari dikkatli oku.

Bu işler klavyeden sallamakla olmuyor.

Bilmediğin şeyleri oturduğun yerde sallamanı tavsiye ederim.!
    Seni bilmem yazim bilhassa sana degildi
    Kucuk ciftci demedim alintilamadimda
    Tarimda gelinen noktanin baslangici o yazdigim
    Devaminida yazacam
    Sonra

2. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
     Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Bir zam da ekmeğe geliyor! 4 TL'ye satılacak

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ilacak-1886645

İpin ucu kaçtı, inat etmemek gerek.

Çiftçi ne eker ne dikerse zarar ediyor.

Şubat 2021 de 50 kg üre 150 TL iken, şu anda 600 TL çıkmış durumda maliyetleri karşılaması mümkün değil.

Çiftçinin buğday, mısır, arpa vs ekmeyeceğini ön görmek için uzay fiziği bilmeye gerek yok, arada ki farkı destekleme vermek gerek yoksa çok geç olacak.

Dünyanın en bereketli topraklarında yaşayan insanları ekmek alamayacak duruma getirmek!!

Bu beceriksizlik veya her neyse harbiden pes artık.!
    Ama yoool yaptılar...Çoğu böyle diyor yine...Ama yol nereye yapıldı ?

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 11.31'de 4,7 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi.

Gelişmeleri takip ediyoruz./Afad

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

5.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    ciftci kardesim gecmis olsun ama cift cinin en iyi donemleri 90 lar Sonu 2000 ler basi
    Ciftci ne yapti
    Devlet bankalarindan guzelim bedavaya yakin krediyi indirdi
    Sonra ne yapti o paraciklari
    tabi ki repo
    Banka Sana tarlani Ek isle bic diye veriyodu o zmnlar o parayi repo yap diye degil
    E Simdi aglarsin
    Kendin Dustun aglama zirlama
    Hic acimam
    Uretmis olsan burda Kanada mercimegi amerikan bugdayi olmazdi tabisi
    Dersine bastan calismamissin
    O repo furyasinda Nasil iyi kazaniyomuydun bari?
    Dışarıdan görüldüğü gibi değil. Benim kayınbaba çiftçilik yapıyor, 280 dönüm arazisi var, her yıl yarısını arpa eker, diğer yarısını nadasa bırakır, hiç bir yıl bol verim alamıyorlar, bazı yıllar ya sıcağı kurağı vurur ürün azalır, bazı yıllar soğuğu donu vurur ürün azalır. Her yıl ziraat bankasından kredi kullanır, o kredi olmazsa işlerini çeviremez, o kredi de dahil olmak üzere anca geçinir. Bu yıl girdileri çok arttığı için hiç kazanamadılar. Önceki ürünler tohumluk kalitesinde olmadığından önümüzdeki yıl için tohumluk da almak zorunda kaldılar. Vel hasıl alacakları kredi olmasa evlerini dahi geçindiremeyecek durumdalar.

bir kaç sene öncesine kadar bile dünyada TARIMDA KENDİ KENDİNE YETEN 10 ÜLKEDEN BİRİ idik..çok başarılı tarım politikjaları ile samanı bile ithal ediyoruz artık..

ekmek istanbul da 4 tl olacak deniliyor..ithal etsen de bir süre sonra dünyadaki buğday kıtlığı nedeni ile bu fiyatları ya arar oluruz yada ekmek karneye falan bağlanır
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

7. Sayın refaba Kent sonunda tavan. Hayırlı olsun.

Kabine Erdoğan başkanlığında toplandı , toplantı sonrasına açıklama bekleniyor

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 276/1002 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376776 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •