Sayfa 441/692 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541 ... SonSon
Arama sonucu : 5530 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    IRL'da su anda 0 stopaj aliyor bu ETF temettülerinden (cifte vergilendirme anlasmasi olan ülke vergi mükellefleri icin 0 gecici bir dönem icin).
    %20 yerine %15 olmaz vergi kesiliyorsa. ETF sirketi ABD'ye %15 zaten ödüyor. %15'de IRL'da da olursa (yuvarlak) %30 olur. Didiklene didiklene gelir size yani.
    Yanlış hatırlıyor olabilirim. Dönüp bakmam lazım yeniden eski sayfalara.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yanlış hatırlıyor olabilirim. Dönüp bakmam lazım yeniden eski sayfalara.
    Gerek yok yahu. IRL 0 stopaj durumunu ben yazmistim zaten.

Asagida gecen sene vergi hesaplamasini yaptigim tablo var.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...=2366&page=259

3. https://pintidegiltutumluyum.com/202...-sectim-acaba/

Yorumlar kısmında:

Şu an IBKR ile yatırım yapıyorum. Aylık masrafım şu şekilde: yatırım hesabıma TL aktarıp, dolara dönüştürüyorum. Maliyetim 2 dolar. Daha sonra Londra Borsa’ında işlem gören İrlanda menşeli ETF alıyorum (VUSD ve IDTL). İşlem başına 5 dolar. Toplam maliyetim 12 dolar oluyor. Aylık 10 dolar minimum komisyon şartını da sağlamış oluyorum. Diğer konuya gelince iki sebebi var. Biri dediğiniz gibi veraset ve intikal vergisi. İkincisi de kar payı için %20 yerine %15 vergi ödemiş oluyorum. Toplam varlığınız 60.000 doları geçmeyecekse tabi ki ABD menşeli ETF’lere komisyonsuz yatırım iyi bir seçenek olabilir. Selamlar.
    Doğru hatırlamışım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    Ben ETF'lerin araştırmasını kendim yapmadım. Bu ETF'lere bulaşıncaya kadar da hiç ETF almışlığım yok.

Pintidegiltutumluyum isimli blog'daki arkadaş bunlara yatırıyor parayı. Bu forumda da önerildi yine bu ETF'ler.

ETF'ler İrlanda bazlı olduğu için bir takım anlaşmalar sayesinde temettü stopajı 20% yerine 15% kesiliyor deniyor. (ben henüz temettü almadım)

Bir de miras durumları olursa avantajlı sanıyorum ABD'den almak yerine. ABD'de miktar belli bir tutarın üstüne çıkmışsa, siz öldüğünüzde mal mirasçılara geçmeden önce ABD de vergi kesecek diye biliyorum.

Böyle endişeleriniz varsa ETF için en iyisi VUSA/VUSD olacaktır.

https://pintidegiltutumluyum.com/

Yukarıdaki blogu yazan arkadaş baya ayrıntılı anlatıyor.

ytd
    HSBC 'nin fon yöneticine email atmıştım. s&p500 ucits fonumuzda stopaj 0 dedi

mesajı aşağıda. Fon kendi portföyündeki varlıklardan %30 yerine %15 stopaj ödüyormuş.

"Further to your query there is no withholding tax on dividends paid from the ETF to end investors based in the UK. UK investors would however be liable for relevant income taxes on any dividends received.
    The HSBC S&P 500 ETF itself pays a 15% withholding tax on underlying US equities, this is reduced from the 30% withholding tax rate as the fund is domiciled in Ireland
    ."
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

https://pintidegiltutumluyum.com/202...-sectim-acaba/

Yorumlar kısmında:

Doğru hatırlamışım.
    Adamin yazdigini tam olarak bilemem tabii de, demek istedigi sanirim ETF sirketinin ABD'ye ödedigi %15 vergiyi veriyor sadece. IRL'daya ise 0 vergi veriyor. ABD yerlesik ETF alsaydi %20 temettü vergisi verecekti.
    Kisaca IRL 0 stopaj kesiyor TR yerlesikler icin (AB icin kesin öyle).

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    HSBC 'nin fon yöneticine email atmıştım. s&p500 ucits fonumuzda stopaj 0 dedi

mesajı aşağıda.
    "Further to your query there is no withholding tax on dividends paid from the ETF to end investors based in the UK. UK investors would however be liable for relevant income taxes on any dividends received.
    The HSBC S&P 500 ETF itself pays a 15% withholding tax on underlying US equities, this is reduced from the 30% withholding tax rate as the fund is domiciled in Ireland
    ."
    Evet IRL'danin ABD ile özel bir vergi anlasmasi var ve yatirim sirketleri sadece %15 stopaj ödüyorlar ABD'ye. O yüzden ABD hisselerini bulunduran ve temettü veren ETF'ler, fonlar IRL yerlesik olurlar.

Bu HSBC ETF'i GBxxxxx, mi IExxxxx mi?

7.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Adamin yazdigini tam olarak bilemem tabii de, demek istedigi sanirim ETF sirketinin ABD'ye ödedigi %15 vergiyi veriyor sadece. IRL'daya ise 0 vergi veriyor. ABD yerlesik ETF alsaydi %20 temettü vergisi verecekti.
    Kisaca IRL 0 stopaj kesiyor TR yerlesikler icin (AB icin kesin öyle).
    Walla ben de bilmiyorum nasıl oluyor temettüyü alınca göreceğiz bakalım.

O adamın kastettiği 15% büyük ihtimalle dediğiniz gibi. Neticede o da sizin cebinizden çıkan para gerçi. Yine totalde değişen bir şey olmuor.

8. ülkemizdeki yatırım fonlarını inceleyip ayrı bir sepet yapabilirim demiştim fakat bugünkü gelişmelerden sonra gereği olmadığını düşündüm. seçimler sonrasına kadar tl ile yabancı hisseleri içeren fonlara bile yatırım yapmam. ytd.

Sayfa 441/692 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •