Sayfa 298/1002 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Benzinde 1 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 5 kuruş, otogazda 65 kuruş zam bekleniyo -Bloomberg HT

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    Üftade hazretleri kalp kırarım korkusu ile kendine hakaret edenlere bile hiç karşılık vermez idi.
    Üftade hazretleri buyurdular ki ;
    İnsan ölümü hatırladığı müddetçe , hasedi terk eder.
    Allahü tealanın sana istediğin şekilde lütuf ve ihsanda bulunmasını istiyorsan , kullarına onun istediği gibi davranman lazımdır.
    Dünyadan sonraki yolculuk çok uzundur. O uzun sefer için yol azığı hazırlayınız. Ve biliniz ki azıkların en hayırlısı takva yani Allahü tealadan korkarak haramlardan sakınmaktır.
    Dünya bizden evvelkilerin artığı , geçmişlerin terk edip boşadığıdır. Buradan ayrılık zamanı gelmeden önce ayrılın !! ve ölüm başucunuzdaymış gibi hareket ediniz.
    Ne diyorsunuz şükür mü edelim? Üftade imiş ölümu hatirlamakmis. Gazali artıkları yüzünden bu coğrafyanın başı dertten kurtulmadi. Akıl bilim bu yüzden uzaklaştı bu diyarlardan. Yemişim ölümü bana bu dünya lazım.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Alaman Markı'nın Tedavülden kalkıp Yuroya döndüğü yıl (2002) Alamanyada idim,3 ay orada kaldım ve döndüm..Türkiye'de yuronun nasıl bir banknot olduğunu ,benden gördü çokları..
    O zamanlar, Memleket sevgisi ,Yuro sevgisinden ağır geldi..
    İstanbul'a döndüğümü duyanlar '' Oğlum sen manyak mısın, İnsanlar Avrupa'ya/ Alamanyaya kaçmak için bin türlü yasadışı yol deniyor,Sen uçakla gitmişsin, uçakla geri geliyorsun" dediler..
    Şimdi,Aradan geçmiş 20 yıl ve Ekonomik, Sosyal, Hukuki, Sağlık olarak,Alamanyada yaşayanlar nerdeeee,Ben nerdeeeyim, Türkiye nerede..!?
    Pişmanlık duyuyor muyum.? Evet..!!
    Buna benzer bir olay benim de başıma gelmişti. Sanırım buraya daha önce yazmıştım ama kısaca bahsedim.

1998 de nişanlanmıştım, nişanlım yurt dışında yaşıyor ve evlendiğimiz de Türkiye'de yaşayacağız diye şart koşmuştum.

1999'da son baharında evlilik zamanı gelince yaşayacağımız yer hakkında kriz çıktı ve Hollanda'ya gitmek zorunda kaldım.

Ben Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke olduğundan, genç nüfusu olduğunu, büyük atılımlar öncesinde olduğu ve geleceğinin çok parlak olduğundan bahsettim.

Eski k.peder 10 günlük Hürriyet gazetesini önüme attı, bak bakalım senin bu kadar övdüğün güvendiğin ülke de güzel bir haber var mı? yok dedim ama bu güne kadar ülke çok kötü yönetildi doğru bir şeyler yapılırsa harika bir ülke olur dedim.

Türkiye'de yaşadık, ilk okul mezunu hayatında sadece garsonluk yapan, hiç bir başarısı olmayan k.peder haklı çıktı

Ben yanıldım ama kaybettiğimi düşünmüyorum hala iddia ediyorum "2000/2021 arasında bu güzel ülkemiz doğru yönetilseydi hem haklı hem de hepimizin çok güzel bir hayatı olacaktı."

Pişman değilim sonuçta bir hayat Hollanda'da yaşasaydım garanti ama renksiz bir hayatım olacaktı, burada ise çalkantılı, bazen güzel, bazen sıkıntılı bir hayatım oldu.

Gelecekten umdum, 1950'den sonra biz dahil yaptığımız hatalardan gelecek nesillerin ders çıkartarak hakkettikleri çok daha güzel yaşama kavuşmaları.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,755
    VİOP+0.95 açtı,dolarlan yarışıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,755
    Endexsi galiba bu gidişle 2000 yapacaklar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159

ÖGRETMEN ARKADAŞLARIN GÜNÜNÜ KUTLARIM.
    Bizim ülkemiz Dünyanın en güzel Ülkesi.
    Gelen iktidarların kötü yönetiminden dolayı ülkenize küsmeyiniz.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Ne diyorsunuz şükür mü edelim? Üftade imiş ölümu hatirlamakmis. Gazali artıkları yüzünden bu coğrafyanın başı dertten kurtulmadi. Akıl bilim bu yüzden uzaklaştı bu diyarlardan. Yemişim ölümü bana bu dünya lazım.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    arkadaş günümüzün astronomik gündemine indirgeyip algılama. öylesine yazıyoruz , fazla anlam yükleme.. gazaliye zaten uyuzum. nizamülmülk kendi koltuğunu korumak için , gazalinin aklı dışlayan İslam anlayışına yol verip başlattığı süreç ile , İslam coğrafyasının bugünkü durumuna sebep olanlardandır... Sen tabii benim eski gönderilerimi bilmediğin için hemen yanlış kanıya vardın... ahaha
    birazdan bi salsa videosu da gönderebilirim yani...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Sayfa 298/1002 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •