Originally Posted by
Kar_Adam
Alaman Markı'nın Tedavülden kalkıp Yuroya döndüğü yıl (2002) Alamanyada idim,3 ay orada kaldım ve döndüm..Türkiye'de yuronun nasıl bir banknot olduğunu ,benden gördü çokları..
O zamanlar, Memleket sevgisi ,Yuro sevgisinden ağır geldi..
İstanbul'a döndüğümü duyanlar '' Oğlum sen manyak mısın, İnsanlar Avrupa'ya/ Alamanyaya kaçmak için bin türlü yasadışı yol deniyor,Sen uçakla gitmişsin, uçakla geri geliyorsun" dediler..
Şimdi,Aradan geçmiş 20 yıl ve Ekonomik, Sosyal, Hukuki, Sağlık olarak,Alamanyada yaşayanlar nerdeeee,Ben nerdeeeyim, Türkiye nerede..!?
Pişmanlık duyuyor muyum.? Evet..!!
Buna benzer bir olay benim de başıma gelmişti. Sanırım buraya daha önce yazmıştım ama kısaca bahsedim.
1998 de nişanlanmıştım, nişanlım yurt dışında yaşıyor ve evlendiğimiz de Türkiye'de yaşayacağız diye şart koşmuştum.
1999'da son baharında evlilik zamanı gelince yaşayacağımız yer hakkında kriz çıktı ve Hollanda'ya gitmek zorunda kaldım.
Ben Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke olduğundan, genç nüfusu olduğunu, büyük atılımlar öncesinde olduğu ve geleceğinin çok parlak olduğundan bahsettim.
Eski k.peder 10 günlük Hürriyet gazetesini önüme attı, bak bakalım senin bu kadar övdüğün güvendiğin ülke de güzel bir haber var mı? yok dedim ama bu güne kadar ülke çok kötü yönetildi doğru bir şeyler yapılırsa harika bir ülke olur dedim.
Türkiye'de yaşadık, ilk okul mezunu hayatında sadece garsonluk yapan, hiç bir başarısı olmayan k.peder haklı çıktı
Ben yanıldım ama kaybettiğimi düşünmüyorum hala iddia ediyorum "2000/2021 arasında bu güzel ülkemiz doğru yönetilseydi hem haklı hem de hepimizin çok güzel bir hayatı olacaktı."
Pişman değilim sonuçta bir hayat Hollanda'da yaşasaydım garanti ama renksiz bir hayatım olacaktı, burada ise çalkantılı, bazen güzel, bazen sıkıntılı bir hayatım oldu.
Gelecekten umdum, 1950'den sonra biz dahil yaptığımız hatalardan gelecek nesillerin ders çıkartarak hakkettikleri çok daha güzel yaşama kavuşmaları.
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Yer İmleri