Originally Posted by
Kar_Adam
Alaman Marký'nýn Tedavülden kalkýp Yuroya döndüðü yýl (2002) Alamanyada idim,3 ay orada kaldým ve döndüm..Türkiye'de yuronun nasýl bir banknot olduðunu ,benden gördü çoklarý..
O zamanlar, Memleket sevgisi ,Yuro sevgisinden aðýr geldi..
Ýstanbul'a döndüðümü duyanlar '' Oðlum sen manyak mýsýn, Ýnsanlar Avrupa'ya/ Alamanyaya kaçmak için bin türlü yasadýþý yol deniyor,Sen uçakla gitmiþsin, uçakla geri geliyorsun" dediler..
Þimdi,Aradan geçmiþ 20 yýl ve Ekonomik, Sosyal, Hukuki, Saðlýk olarak,Alamanyada yaþayanlar nerdeeee,Ben nerdeeeyim, Türkiye nerede..!?
Piþmanlýk duyuyor muyum.? Evet..!!
Buna benzer bir olay benim de baþýma gelmiþti. Sanýrým buraya daha önce yazmýþtým ama kýsaca bahsedim.
1998 de niþanlanmýþtým, niþanlým yurt dýþýnda yaþýyor ve evlendiðimiz de Türkiye'de yaþayacaðýz diye þart koþmuþtum.
1999'da son baharýnda evlilik zamaný gelince yaþayacaðýmýz yer hakkýnda kriz çýktý ve Hollanda'ya gitmek zorunda kaldým.
Ben Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke olduðundan, genç nüfusu olduðunu, büyük atýlýmlar öncesinde olduðu ve geleceðinin çok parlak olduðundan bahsettim.
Eski k.peder 10 günlük Hürriyet gazetesini önüme attý, bak bakalým senin bu kadar övdüðün güvendiðin ülke de güzel bir haber var mý? yok dedim ama bu güne kadar ülke çok kötü yönetildi doðru bir þeyler yapýlýrsa harika bir ülke olur dedim.
Türkiye'de yaþadýk, ilk okul mezunu hayatýnda sadece garsonluk yapan, hiç bir baþarýsý olmayan k.peder haklý çýktý
Ben yanýldým ama kaybettiðimi düþünmüyorum hala iddia ediyorum "2000/2021 arasýnda bu güzel ülkemiz doðru yönetilseydi hem haklý hem de hepimizin çok güzel bir hayatý olacaktý."
Piþman deðilim sonuçta bir hayat Hollanda'da yaþasaydým garanti ama renksiz bir hayatým olacaktý, burada ise çalkantýlý, bazen güzel, bazen sýkýntýlý bir hayatým oldu.
Gelecekten umdum, 1950'den sonra biz dahil yaptýðýmýz hatalardan gelecek nesillerin ders çýkartarak hakkettikleri çok daha güzel yaþama kavuþmalarý.
"Ýyi insanlar cennete gider deðil, Ýyi insanlar nereye giderse orasý cennet olur."
Yer Ýmleri