Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Şimdi diyelim doların yukarı çıkacağından eminsiniz ,habire bayrak direği mi dikersiniz.Maliyeti makul tutabilmek için arada elbet dökülenleri toplama molaları verirsiniz.Buraya kadarmış diyenler satınca sizin nihai maliyet çok aşağıda olur.Artık ben doların olayına spek misali bakıyorum.Sanırım tahtacı hükümete sıkı bir ceza kesmeye kararlı,dün katardı ,bankalardan dolar satışıydı şuydu buydu bizimkiler bir cevap verdi.Ama elbet maç bitmedi.Olay 1994 tarzı olacaksa o zaman da çiller mutlak iktidardı onun da astığı astık kestiği kestikdi,kadını ve bizi baya hırpaladılar malum güçler.

Ha bizimkiler gene benden sonra tufan deyip faizi artır yüksek faiz düşük kur olayına seçime kadar geçerlerse kısa süreli bir durulma olur.Ama sonuç değişmez durum venezuela,arjantin tarzı bişi olacağını gösteriyor

Reis ölümcül günahı şu faiz olayına direnen üç merkez bankası üyesini görevden almakla yaptı,onu affetmezler,bunun cezasını keserler.

4.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Ne içiyorsa bir karton benden..

Ne izmariti yau?! Bizi organize edin sayın ressam. Ya da medwig etsin..
    Bana sigara verme ağabey, bana sigara sarmayı öğret.

5. sanki birileri 12-13 lerden satip cok alttan alacak gibi hareketler oluyor.

İktidar partisinin profiline bir örnek....

7.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    70'li yillarda Demirel yapti.

Yasalar cok mu farkliydi.

38 yasinda milleti emekli etti, secim kazanmak icin.

Hayali ihracaati icat etti.

Butun bu calinanlari bu millet odedi.

Ya biz ne yaptik,

Adini Univ.verdik.

Suleyman Demirel Universitesi.
    Evet ama arada şu fark var Demirel bunları yaparken kendi politik çıkarını besliyordu.
    Erken emeklilik deyip bedelini sonraki kuşaklara atıp seçilmeyi başarıyordu.

Ciddi şahsi fayda sağlıyordu bu işten.

Burada öyle bir durum yok. Tam tersi seçmenin çok büyük bir kısmı dövizde.

Bunun yanında o hareketi yaptığı anda elde edeceği 1 gram fayda yok. Aksine anında kesilecek bir hesap var.

Hem politik hem de ekonomik.

Ayrıca şu anki durum Demirel'in zamanı ile denk değil. Demirel'in zamanında TL konvertibilitesi dahi yoktu.

İstediği gibi at koşturabilirdi.

Mevcut durumda özel sektörün , devletin ve dolaylı olarak yap işlet devret ile yine devletin devasa döviz yükümlülükleri var.

Günün şartlarına ve elde edilecek çıkar ve faydaya göre düşünmek lazım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. su zamlardan sonra herseyi gectim saglik sektoru,ilac sekoru ne olacak onu merak ediyorum.en son euroyu 5-6 lardan mi ne hesapliyorlardi.

Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •