Sayfa 137/1001 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. Bende hem kendi reel işimizden dolayı, hemde borsa ilgimizden dolayı şuan olmakta olanlara yoğun kafa yoruyorum.

Yanı kendime şöyle diyorum.
    Net olan bir şey var.

Güven ortamı, istikrar liyakat, bunlar beraber ortadan kaldırılırsa bunun sadece ekonomik sonucu olmaz. Siyasi sonucu da olur.

Peki iktidar bunları bile bile yaparmı.

Çünkü hepimiz şunu biliyoruz.
    Bu süreç daha fazla enflasyon, daha fazla fakirlik, ve daha fazla sosyal problem demek. Belki mal ve hizmet dahi alamama demek.
    Yanı benim yemek üretememem Bile olabilir demek.
    Çünkü böyle zamanlarda elinde mal olan satmak istemiyor.
    Oda haklı
    Hangi fiyattan satsın ki yerine yenisini koyabilsin.

Şimdi bunlara niyetlenenin,
    bunları yaparak elde edeceğini var saydığı bir şey varmı. Veya olmalı

Bu acıdan bakıyorum
    Çok güçlü bir yabancı para kaynağı bulması lazım ki, Belki bir deneme olsun.
    O durumda bile anca geçici olarak durumu kurtarma olur. Yanı 2022 de secim varsa. Belki oraya kadar götürür.

Şuana kadar bir swap haberi yok.

Peki elde Yeterli Döviz olmadan, mevcut koşullarda faiz düşmeye devam etse ne olur.

Yanı o zaman usd nin duracağı yeri kimse bilemez.
    Kimse mal satmaz
    Markette mal olmaz.
    Biz yemek yapacak hammade bulamayız.

Yanı bunun altında herkes kalır.

Devleti yönetenlerin bunu hiç düşünmemiş olabileceğini varsayamıyorum.

O zaman geriye ne kalıyor.
    Mevcut Serbest Döviz politikasından tamamen vazgeçnek. Buda karaborsa demek.

Yani olacakları bile bile vede siyasi faturası ağır olacak bir durumu bile bile yapmak.
    Aklım almıyor.

Bunları bilmiyorlar diyeceğim.
    Ortada bu hafta yaşananlar var.

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. emeklilik fonumdaki tuprasları 155 ten satıp daha da yukarı gidince üzülmüştüm...

demiştim hani ben bunları hiç satmıcaktım...

şimdi bakıyorum da isabetli bir karar...

bu petrol fiyatlarından sonra tupras dikiş tutmaz...

125 liradan geri alırız...

3. 2 hane aktif olarak şuan zor ama bu şirketin iyi yönetilip mükemmel aksiyon yazdığını unutmayın..
    Ha gelirse uzun vade portföyüne ekle gitsin zaten bedava len bedava....
    Ortadoğu'da da ki en büyük rafineriden ve depo dan bahsediyorsun...
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    emeklilik fonumdaki tuprasları 155 ten satıp daha da yukarı gidince üzülmüştüm...

demiştim hani ben bunları hiç satmıcaktım...

şimdi bakıyorum da isabetli bir karar...

bu petrol fiyatlarından sonra tupras dikiş tutmaz...

125 liradan geri alırız...
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Asıl yangın asgari ücret belirlenince ortaya çıkacak
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    aynen Karax'ın yazdığı gibi durum... ayrıca gidiciler; hiçbir kurtarır yanları kalmadı ama gidene kadar fena ekonomik yangın çıkacak... şu 1-1.5 sene ne yapın edin birikimlerinizi koruyun; artık altın mı alırsınız dolar mı ev mi araba mı hisse mi bilmem... paranızı pul etmeden geçirin şu son dönemeci; çoğu gitti azı kaldı...
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. ben sattıgımda 15 dolar falandı...

şu alt banda gelirse akbankı yerine koydugum gibi onuda yerine koyarım...

6. pek 30 dışı hisseye bakmam fakat işler kızışırsa dünyada bunun güzel pirim yapacağını düşünüyorum...

7. Hani var ya bazı şirketler için söylenir; 'batamayacak kadar büyük', bunlarda da benzer bir durum var; 'seçimi kaybedemeyecek kadar fazla açılmak'. O yüzden siyasi hedefler büyüktür ülke hedefinden şu an. Muhalefet o yüzden destekleyen alt kliklere sesleniyor, mesaj veriyor.

Kafaları şark kurnazı şeklinde çalışıyor, ama bilmiyorlar ki, şark bile artık kurnazlıkla iş yapmıyor, o ön yargıyla baktığımız idareci yönetici konumundaki yerel kıyafetli prensler, şeyhler, kraliyet ailesinden zekasıyla ön plana çıkanlardan Avrupa'da ABD' de özel olarak yetiştirilip, eğitilmiş, bazı büyük yine kendi şirketlerinde çeşitli kadrolarda çalıştırılıp görev başı tecrübesi kazandırılmış kimseler.

İçinde yaşadığımız deney laboratuvarında bir şey deniyolar, kuru bilinçli arttırıp yüksek bir para girişi sağlamak hedefindeler, ya Kanal İstanbul, ya borsaya dip yaptırıp yabancı girişi sağlayarak, ya şu bahsedilen kendi kötü gün paralarını sokarak. Kredi faizlerini düşürerek bir tür seçim öncesi geçici bolluk refah yaratmak, asgari ücrete, emekli maaşlarına, gelir seviyesi en düşük olanların, bunların kararsız oylarına oynamak, son zamanlarda bıdı bıdı yapan kendi iç kliklerini beslemek susturmak..v.s.

O yüzden ilginç şekilde ateşe körükle gidiyorlar, ama yol kazası yaparlarsa, dış denklem tutmazsa, hep beraber bir şeyleri tutma durumu olabilir. Yabancı para gelir mi, gelir niye gelmesin, devasa portföyün en riskli dilimindeki hesap tutarsa, kendini garantiye alırsa gelir. Aslında tersten de bakmak lazım; 'Kaybedilemeyecek kadar önemli ülke' olmak. Ne konuşuyorlar bilmiyoruz ki, özel bir tercüman dışında yanlarına kimseyi almıyorlar, kayıt yok, arşiv yok.

8. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, 2022 yılında Vergi, ceza ve harçlara yüzde 36.20 zam geldi.

Sayfa 137/1001 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •