Sayfa 898/1006 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 7,177 - 7,184 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

yemeklere yag koymaya gerek yok.kendi yagında pişirin.ekmek yemeyin saglıklı değil.içki zaten saglıklı değil.arbaya bınmeyın.eskımez.....

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    2000 li yillari cok cok iyi hatirliyorum, hafizam kuvvetlidir..

2004 den itibaren emlak sektoru kriz sonrasi yedigi darbeden kurtuldu..

Millet hafta sonu proce proce gezer oldu, mangal partileri duzenlendi showroomlarda, maketlerin basinda insanlar kaparo odediler kredi kartlari ile ve bir kac ayda fiyat artislarindan kazanc saglayip devrettiler...
    Bir cok kisi de tabii benim gibi oturmak icin aldi.
    Bu isi meslek edinen adamlar cikmisti.
    Maketten en iyi evlere kaparo ver, bir kac taksit ode, sonra da nasilsa faizden daha iyi getirecek, bir kac ay sonra gelenlere devret gibi.
    Her sirketin bir de 2. el departmani olusturulmustu bu devir islerini yapan.
    Insaat firmalarinin bazi hatirli musterileri lansman oncesi davet edilirler ve onlar en iyi konumdaki serefiyeli evleri secerlerdi.
    Siz gittiginizde de sizin sectiginiz iyi evler icin hep satildi, kalanlardan sececeksiniz derlerdi.
    Ben de genel havaya kapilip, baska ne yapabilirdim ki o zaman ki furya o idi, akintiya karsi yuzemezdim, su andaki evimi bir maketten hic pesinatsiz 78 ay dolar borclanarak aldim.
    Ben alirken kur 1.50 TL idi ben borcu kapatirken 5 sene sonra kur yine 1.5 idi..
    Bedava 5 yil sure ile kredi kullanmis oldum.
    Benim aldigim gun maket basinda yarim saatte benim tip evden en az 10-12 tane satildigini cok cok iyi hatirliyorum.
    Bu arada kaparoyu da (15-20 bin TL gibi) kredi kartindan cektiler..
    Su anda o evin icinde oturuyorum, uzerimde baska bir gayrimenkul yok.
    Tek bir evim var yani..
    Satilik ilanlarina gore evin degeri doviz bazinda o suredeki dolar enflasyonunu da uzerine koyarsaniz cok da farkli degil.
    Simdi geriye donup bakinca yapilacak en iyi is o donemde deli gibi doviz biriktirip, doviz bazinda gelir getirecek saglam yurtdisi sirket hisselerine (etf veya bireysel hisse) yatirim yapmak imis...
    Gunumuze gelirsek bugunku durumu 2001 donemine benzetiyorum, artik dovize yatirim yapilmaz, bu is boyle gidemez..
    Bir yerde bir sekilde bu duracak, artik secim mi olur??
    IMF mi gelir?
    Siyasi arenada bir degisiklik ile dogru ekonomik politikalara mi doneriz?
    Aci ilaci icecegiz.
    Bu is bir yerde bitecek...

Syg,
    Ülkede 2001’den farklı olarak demografik değişiklikler var. Bu sefer tarih tekrar etmeyebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Ülkede 2001’den farklı olarak demografik değişiklikler var. Bu sefer tarih tekrar etmeyebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben buyuk oradan benzedigini dusunuyorum..
    Tabii farkliklar var..
    Mesela artik 250 milyar dolar dth da var bankalarda..
    9 mio gocmen de var ilave olarak.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben buyuk oradan benzedigini dusunuyorum..
    Tabii farkliklar var..
    Mesela artik 250 milyar dolar dth da var bankalarda..
    9 mio gocmen de var ilave olarak.
    Syg,
    Elon Muskta 300 milyar dolar var. Dolar cok basıldı abi.

bu hafta dovız , salı gun gördüğü ust seviyelere gelecektir tekrar .sonra malum
    satış vs , ancak yön genel anlamda yukari , düşünsenize 85.m yaşayan , klas şirketleri olan , mükemmel jeopolitik konumda olan ülkenin parasi, 3’saat e %18 carpiliyor

1994-2001 de , yüklü ic borçlanma -ımf ile duze cikiliyordu
    simdi ne yapilacak ta duze çıkılacak ve ne zaman ?

6.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    bu hafta dovız , salı gun gördüğü ust seviyelere gelecektir tekrar .sonra malum
    satış vs , ancak yön genel anlamda yukari , düşünsenize 85.m yaşayan , klas şirketleri olan , mükemmel jeopolitik konumda olan ülkenin parasi, 3’saat e %18 carpiliyor

1994-2001 de , yüklü ic borçlanma -ımf ile duze cikiliyordu
    simdi ne yapilacak ta duze çıkılacak ve ne zaman ?
    Baş komutan ve baş ekonomistin dediğine göre, cari fazla verinceye kadar fakirleşme devam edecek. Cari fazla ise çıkmaz ayın son Çarşamba'sında verilecek çünkü girdilerimiz de dövizle.

Venezuela tüm hızıyla otobanda.

7. Dünyadaki kaynaklar sınırlı, çoğalma hızı aşırı yüksek. 2+2 = 4. Matemaik ile kavga edip de kazanan şimdiye kadar olmadı.

En az 3 çocuk yapmaya devam. Bu memleketin çöpçüye de ihtiyacı var.

ytd

Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    maalesef imkanım olsa 1 gün durmam ama mecbur kiralar idare ediyordu şu yıla kadar ama burdan çıksam düzgün bir ev en az 4000 lira,o kadar para vereceğime ev alayım dedim faizler de çok uygun değil üstelik 2.ellerde oran hala 1.29 .bu dizginlenemeyen dolara benim tahminin en geç 2 ay içinde sert faiz artışı ile müdahale edilecek ve bu konuştuğumuz şeyler yine hatırlanmayacak
    İnşallah temennim bu yönde.

Sayfa 898/1006 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •