Örnek 7'ye Venezuela üzerinden yürüyecektim ama geçen seneden bu yana Venezuela'da bir takım gelişmeler oldu galiba. Geçen sene bu başlıkta paylaşılan Venezuela'daki o ucuz emlak ilanlarını bugün bulamadım. Fiyatlar dolar cinsinden 250bin, 3milyon diye uçup gidiyor ilan sitelerinde.
Acaba ilan siteleri mi bir halt karıştırıyor diye şuraya bakayım dedim buradaki karşılaştırmaya da baya şaşırdım.
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...city2=Istanbul
Numbeo'ya göre Caracas ile İstanbul'da yaşamanın maliyeti neredeyse aynı!? Emlak metrekare fiyatları bile aynı... Aşağı yukarı $1000... Hatta hatta çoğu seçenekte İstanbul Caracas'a göre daha ucuz. Sabah sabah şok. Caracas da şahlanma dönemine girdi galiba son 1 senede. Ortalama ücret 280 dolar diyor, istanbul için ise 300 küsür dolar...
Neyse yani Örnek7'nin ana fikri de aşağı yukarı hiperenflasyonda $5 dolara inen asgari ücret yüzünden Ev fiyatlarının $500, $1000 dolara kadar gerilediği idi. Geçen sene bu başlıkta bir emlak sitesinde Venezuela'daki en pahalı konutun fiyat 15-20bin TL civarı idi ama şu an ne olduysa baya farklı durumlar galiba.
Yer İmleri