Sayfa 329/1312 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Tabii bu ilanlar kimlere yönelik bilmiyorum. Belki onların arapları içindir.

2. Malum yeniden degerleme %36.20 aciklandi.
    Bu sene 4 yillik emlak degerlemesi yapildi evin emlak degeri burdan artti
    Bide ydo nín yarisi kadarda ydo dan articak yani ev emlak vergisi 2022 de
    Katmerleniyor.
    Dogrumu acaba

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Örnek 7'ye Venezuela üzerinden yürüyecektim ama geçen seneden bu yana Venezuela'da bir takım gelişmeler oldu galiba. Geçen sene bu başlıkta paylaşılan Venezuela'daki o ucuz emlak ilanlarını bugün bulamadım. Fiyatlar dolar cinsinden 250bin, 3milyon diye uçup gidiyor ilan sitelerinde.

Acaba ilan siteleri mi bir halt karıştırıyor diye şuraya bakayım dedim buradaki karşılaştırmaya da baya şaşırdım.

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...city2=Istanbul

Numbeo'ya göre Caracas ile İstanbul'da yaşamanın maliyeti neredeyse aynı!? Emlak metrekare fiyatları bile aynı... Aşağı yukarı $1000... Hatta hatta çoğu seçenekte İstanbul Caracas'a göre daha ucuz. Sabah sabah şok. Caracas da şahlanma dönemine girdi galiba son 1 senede. Ortalama ücret 280 dolar diyor, istanbul için ise 300 küsür dolar...

Neyse yani Örnek7'nin ana fikri de aşağı yukarı hiperenflasyonda $5 dolara inen asgari ücret yüzünden Ev fiyatlarının $500, $1000 dolara kadar gerilediği idi. Geçen sene bu başlıkta bir emlak sitesinde Venezuela'daki en pahalı konutun fiyat 15-20bin TL civarı idi ama şu an ne olduysa baya farklı durumlar galiba.
    Bi tane multimilyarder çıkmıştır kapatmıştır bütün evleri ucuza, piyasa her şeyi fiyatlar, dengeye kavuşur eninde sonunda..

Bi tane adamlar tanışmıştım, adamın 400 tane dairesi vardı, valla Lamboyla mı Ferrariyle mi ne gelmişti, inşaatçı müteahhit filan değil, adam almış sürekli, zaten bir süre sonra kendi kendini almaya başlıyor bir garip döngü başlıyor.

Alıntı Originally Posted by doubt Yazıyı Oku
    Şu siteye göre 90 - 120 m2 arasındaki evler için Venezuela'daki satılık ev fiyatları 15 bin dolardan 120 bin dolara kadar gidiyor (fiyata göre sıralanan 18 sayfadan ilk ve son sayfayı yok saydım). Medyan fiyat 44bin dolar.

Düzeltme: Caracas -> Venezuela
    Ev alana vatandaşlık veriyorlar mı ondan haber verin. Alalım 10 bin dolara bir ev versinler vatandaşlığı. Arada gider tatil yaparız. Antalya'dan daha ucuza gelir
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

5.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Malum yeniden degerleme %36.20 aciklandi.
    Bu sene 4 yillik emlak degerlemesi yapildi evin emlak degeri burdan artti
    Bide ydo nín yarisi kadarda ydo dan articak yani ev emlak vergisi 2022 de
    Katmerleniyor.
    Dogrumu acaba

yeniden degerlenme orani cezalar icin emlak vergisi icin degil

6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Ev alana vatandaşlık veriyorlar mı ondan haber verin. Alalım 10 bin dolara bir ev versinler vatandaşlığı. Arada gider tatil yaparız. Antalya'dan daha ucuza gelir
    Okuldayken kolombiyalı, bu ülkenin kaymak tabasından birkaç arkadaşım vardı. Ülkede adam kaçırma ve şantajın adeta bir iş kolu olduğunu söylüyorlardı. Venezuela şu an daha beterdir.

Görece zengin herkes koruma ve zırhlı arabayla geziyormuş oralarda. Arada gidip tatil yaparsanız dikkat edin derim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Yanlis biliyorsun emlak vergisi ydo na gore yukseliyor
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    yeniden degerlenme orani cezalar icin emlak vergisi icin degil

Türkiye'de 2022 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Yeniden değerleme oranı nedir, ne işe yarar? Yeniden değerleme oranı nelere uygulanır?

2022 yılı için artış anlamına gelen yeniden değerleme oranı trafik cezalarını, vargi ve harçları, değerli kağıt bedelini, kamu ve özel sektördeki bazı kira artışlarını, eğitim ücretlerini etkileyecek. Emlak vergisi başta olmak üzere tüm vergi kalemlerine yüzde 36,2 oranında artış yapılabilecek. Bu artışla beraber 2022 yılında vatandaşların cebinden daha çok vergi ödemeleri çıkmış olacak.

Sayfa 329/1312 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •