Yatýrýmcý iliþkilerimize bazý sorular sordum. Paylaþmýþ olduðu portföy lisetesine nereden ulaþabilirim açýkçasý bilmiyorum. Ancak tahvil oranýnýn yüksek olmasý bence pek iyi deðil

. Devlet tahvillerinin kur karþýsýnda ki deðer kaybý, eurobond fiyatlarýndaki düþüþ pek iç açýcý bir bilanço ile karþýlaþacakmýþýz izlenimi vermiyor açýkçasý. Cevaplar pek tatmin edici deðil ancak sizler de belki okumak istersiniz sevgili paydaþlar.
Yanýtlarýmýz aþaðýdaki gibidir;
Bir aksigorta yatýrýmcýsý olarak sizlere aþaðýda ki sorularý sormak isterim. Bugünlerde TL üzerinde meydana gelen ani deðer deðiþimleri malumunuz. Borsaya kote olan hisselerimiz Dolar bazýnda ciddi kayýp yaþadý. Aracý kurumlarýn öngördüðü temettü oranlarýn ele aldýðýmýzda, fiyatýmýz muhtemelen tarihi dip seviyelerine yaklaþacak.
1- Finansal raporlarýnýzý incelediðimde, vadeye kadar elde tutulacak olan EUROBOND ve Tahvillerin ortalama faiz gelirleri nedir? Bu konuda bilgi alabilmem mümkün mü? Malesef finansal raporlarda bu konuda yeteri kadar bilgi göremiyorum. Devlet tahvillerin ortalama faizi (iç verimi) 19,25%, eurobond’larýn ortalama faizi ise %6,70 seviyesinde bulunmaktadýr.
2- Özellikle Ekim ve kasým aylarýnda döviz kurunda ki bu oynaklýk nedeniyle, araç ve yedek parça fiyatlarý ciddi derecede yükseldi. Saðladýðýmýz sigorta hizmetleri için ayný oranda zam yapabiliyor muyuz? Prim üretimlerimizde sektöre giren yeni oyunculardan dolayý bir düþüþ öngörüyor musunuz? Sigortacýlýkta maliyet bilgisi mal satýþýndan sonra oluþmakta. Kurdaki artýþ tüm kasko portföyümüzü (halihazýrda sattýðýmýz tüm poliçeler), fiyatlama ile kurdaki artýþý yansýtabileceðimiz kýsým sadece yeni police satýþlarý. Sektöre paralel olarak son aylarda fiyatlarýmýzý yukarý yönlü revize etmiþ bulunmaktayýz. Sektöre yeni giren oyunculardan dolayý pazar payý kaybý yaþayacaðýmýzý öngörmüyoruz, kaskoda risk seçimimize ve fiyatlamamýza güveniyoruz.
3-Net YPP posizyonu olarak þirketimiz hali hazýrda pozitif. Olasý bir döviz bazlý alacaðýmýzýn alýnamamasý gibi bir durum söz konusu mu? Yakýn zamanda müþteri bazlý alacak listemizi gözden geçirdik, herhangi bir risk öngörmüyoruz.
4-Yatýrým portföyünüzdeki ürünlerin nasýl ve ne þekilde deðiþtiðini izlemek istiyorum ancak sunum ve raporlarýnýzda, bu portföy yalnýzca rakamlardan ibaret. yatýrýmlarýnýzý neye, hangi zamanda, hangi maliyet ile yaptýðýnýzý öðrenmek isterim. Bu konuda bilgi alabilmemiz mümkün mü?
Yatýrým portföyümüzü aktif olarak yönetiyoruz. En güncel halka açýklanan yatýrým portföy daðýlýmýmýz aþaðýdaki gibidir:
akgrt.jpg
5-Þirketimizin oldukça deðer kaybeden paylarý için geri alým yapmak gibi bir planý var mý?
Geri alým ile ilgili alýnmýþ olan herhangi bir YK kararý ya da KAP özel durum açýklamasý bulunmamaktadýr.
Yer Ýmleri