Sayfa 948/1006 İlkİlk ... 448848898938946947948949950958998 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 7,577 - 7,584 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. şuan ki döviz krizi göz göre göre çıkarıldı. Tüm dünyada para bolluğu varken MB başkanı göreve geldiği günden eylül'e kadar faiz indirmezken biranda bu 180 derece dönüşün nedeni henüz belli değil.
    Ama şu bir gerçek ki 2018 krizinden durum çok farklı. Orada birşekilde devlet aklı devreye girip yüksek oranda faiz arttırmış ve gerilime neden olan şahıs da tahliye edilmişti. Ancak oradaki rahip gerçekten suçlu ise bırakılması da doğru değildi ama neyse olan oldu.
    Ayrıca 2018 krizinde MB rezervleri bugüne nazaran çok daha iyi durumdaydı.
    2018 krizinden ders çıkarıp portföyünün en azından bir kısmını dövizde tutanlara tebrikler.
    burada daha birkaç ay önce dövizden para kazanılamadığı, faizin dövizi orta ve uzun vadede geçtiği konuşulmuştu ve 94 krizi, 2001 krizini görenler öyle bir ihtimal için bile olsa bir miktar dövizin mutlaka her zaman portföyde olması gerektiğini söylemişlerdi. Onlar haklı çıktı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    yabancı takas oranı %42.55
    yabancılar yoğun alış yapıyor dediklerimi bu mu ?

dip sevilerde sürünüyor.
    tahta sahipleri tüm malı satıp çıkmazlar.
    giriş yapacakları vakit tahtayı domine etmek isterler.
    #YABTKSORAN #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...11301729548455
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Her şeye zam geliyor diye evi markete çevirdim valla Sürekli temel gıda, temizlik malzemesi vs stokluyorum.
    En son geçen metro marketten koyun butunu sırtlayıp eve götürünce hanım fırçaladı
    Bende de durum ayni...

Mahfi Egilmez de evler bakkal dukkanina dondu diyordu bir tweetinde..

Dayanikli gida malzemesi, zeytinyagi, temizlik malzemeleri, kahve, cay seker stokladim ben de..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4. Beyler hepimiz çok üzgünüz kolay değil evet daha önce de mantıksız hamleler yaptılar fakat en sonunda doğru adımlar bir şekilde atılıyordu açıkçası kurun kasım ayında 13 lira olacağını asla öngeremezdim ve buna göre pozisyon alamazdım belki portföydeki yüzde 15 olan dolarımı yüzde 30 yapmayı düşünebilirdim asla yüzde 100 gene dolarda olmayacaktım yapacak bir şey yok sahip olduğumuz gayrimenkül araba vb şeylerin değerlenmesiyle avunacaz artık ama dolar karşısında onlarda çöp oluyor tabi geliri dolar olmayanın bu süreçte tamamen galip gelmesi imkansız kuzenim cafe işletiyor panik içinde dükkanı kapatma derdinde asgari ücret 4000 olursa maliyetlerde sürekli artıyor bir çayı 10 liraya mı satacam kim alacak diğerek kapatıyor

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bende de durum ayni...

Mahfi Egilmez de evler bakkal dukkanina dondu diyordu bir tweetinde..

Dayanikli gida malzemesi, zeytinyagi, temizlik malzemeleri, kahve, cay seker stokladim ben de..

Syg,
    bugün zam gelmemişse biraz daha bişeyler sırtlayıp götüreyim eve. Avcı toplayıcı güdülerimize döndük )
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Beyler hepimiz çok üzgünüz kolay değil evet daha önce de mantıksız hamleler yaptılar fakat en sonunda doğru adımlar bir şekilde atılıyordu açıkçası kurun kasım ayında 13 lira olacağını asla öngeremezdim ve buna göre pozisyon alamazdım belki portföydeki yüzde 15 olan dolarımı yüzde 30 yapmayı düşünebilirdim asla yüzde 100 gene dolarda olmayacaktım yapacak bir şey yok sahip olduğumuz gayrimenkül araba vb şeylerin değerlenmesiyle avunacaz artık ama dolar karşısında onlarda çöp oluyor tabi geliri dolar olmayanın bu süreçte tamamen galip gelmesi imkansız kuzenim cafe işletiyor panik içinde dükkanı kapatma derdinde asgari ücret 4000 olursa maliyetlerde sürekli artıyor bir çayı 10 liraya mı satacam kim alacak diğerek kapatıyor
    Bahri bey en önemlisi sağlık. Ben kötü dilli habis tipleri engelledim. Siz de kafaya takmayın.

1.42 milyon $ DTH varsa yeterince akıllanmışsınız demektir

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu tecrube de benden olsun..

Akilanndim mi tabii ki hayir..

Su anda 1.42 Dolar dth im var..

Syg,

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kimseye tavsiye verecek durumda degilim.

Herkesin durumu farkli..

Beklentisi farkli..

Vadesi farkli..

Geliri gideri farkli..

Yasadigim tecrubelerden sunu anladim..

Belli bir zaman sonra birisi duruyor digeri harekete geciyor..

Emlak olur, borsa olur, doviz olur...

3-4 tane emlak almistim 1994 den beri, birisi tam krizin ertesi, birisi tam Ozal'in oldugu gun yani Nisan 1993...

Uzun vadede dolardan pek bir farki olmadi dalgalandilar kisa vadelerde.. bazen birisi one gecti, bazen digeri ama uzun vadede biribirirlerine hep yakinsadilar..

Hic biri ilanihaye cikmadi, ilanihaye dusmedi..

Zaten krizin cikma nedenlerinden birisi de bu degil mi?

Bazilarinin sismesi ve havasinin alinmasi gereksinimi..

Bu bazen doviz oluyor, bazen emlak, bazen de bist.

Hep sunu iddia ediyorum..

Boyle calkantili ortamlarda panik icinde oradan oraya gecmek cok buyuk ihtimalle hep zarar getirir.

Poz degisimileri boyle zamanlarda yapilmaz..

Ortalik sakin iken, volatilite azalmis dalga boylari kuculmusken yapilir..

Herkesin nerede rahat ediyorsa orada durmasini tavsiye ettim ve ediyorum.

Doviz ise doviz, emlak ise emlak, altin ise altin, yurtdisi hisse hisse yurtdisi hisse, bist hissesi ise bist hissesi.

Hakim bir tepe secip cikip oraya oturup olan biteni sakince izlemek lazim.

Benim hakim tepem de bist.

Baskasininki baska bir seydir ona bir sey diyemem.

Biliyorum cok zor ama sakince bu turbulansin gecmesini beklemek ve sonra ortalik sakinlesince de karari verip uygulamak lazim.

Uzun oldu ama umarim faydasi olmustur.

Syg,
    Teşekkür ediyorum sayın Dudu.

Sayfa 948/1006 İlkİlk ... 448848898938946947948949950958998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •