Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
İstediğin şartları sağlayan;

Bugünkü taramada 188 senet çıktı üstadım.

Örnek olsun diye sıkışmada çıkan PRZMA'ya baktım ama listede görünmüyor.

Sadece senin verdiğin şartları sağlayanlar bunlar, ek ayarları daha yapmadım bir de sistemi aynı dosyaya işledim ama sıkışma sistemiyle birleştiremedim. Üzerinde konuşup istediğin başka ayarları da yapabiliriz. Bollinger olsun başka kriterler olsun.

Abi anlaşamadık demek ki...

Alıntıladığın gönderim;

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
Çok emin olmamakla birlikte rallinin epeyce daha sürme ihtimali var.

Senetleri tek tek incelerken gördüğüm şu oldu; çok yüksek prim yapan senetler önce X barlık zirvelerini yapıyorlardı.

Daha sonra yükselişleri devam ediyordu... Zirvesini kıran senet önünde maliyet bulunmadığı için çok kolay prim yapabiliyordu.

Şimdi soru şu;

Bant genişliği açısından ve volatilite açısından senetleri nasıl karşılaştırabiliriz?

Bu aynı zamanda şu sorunun da karşılığı;

Dip avcılığında (dar bantta düşük volatilitede) alınan riskle, momentum yatırımcısının (çok daha yüksek volatilitede) aldığı risk karşılaştırılabilir mi?

Bu iki yatırım tipinin koydukları stop noktalarının maliyete olan yüzde uzaklıklarının aynı olamayacağı aşikar ise....
Buna cevaben yazılmış bir şeydi.
Şöyle söyleyeyim:
Mevcut tarama sistemiyle, benim sözünü ettiğim kriterleri karşılayan tek bir senet bulamazsın.
Senin yöntem daha çok "dip avcılığı" na yakın(bana göre).

"Dip avcılığında (dar bantta düşük volatilitede) alınan riskle, momentum yatırımcısının (çok daha yüksek volatilitede) aldığı risk karşılaştırılabilir mi?" sorusunun 2. bölümüne görece yakın 3. bir yol önermiştim özetle.