Güncel CDS puanini göremiyorum .Destek verebilen olursa sevinirim.
Daha once de bir arkadaşımızın belirttiği gibi Twitter da takip ettiğik kullanıcı 30 KASIM DA kaldı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar,
Ben de eurobond yatırımı yapmayı düşünüyorum da, mevcut 1+1 dairemi satıp dolara dönüp, EB almak istiyorum
Tabi çekincelerim var, mesela usd çok yüksekken bu işi yapmak gibi.
Ama sanırım usd uçuk & ekonomi de yamuk olduğu için cdsler yüksek, fiyatlar düşük doğal olarak. Bu da sanırım EB için doğru zaman oluyor.
Yine de seneye kuponumu aldığımda ya dolar 9 lara düşmüş olursa endişemi; o zaman da muhtemelen CDS ler düşmüş, EB fiyatları da yükselmiş olur, gerekirse satarım diye düşünerek gideriyorum; doğru mantık mı kurmuş oluyorum
Acemi sorular biliyorum ama, sizler bu konuda tecrübeli olduğunuz için en azından yönlendirirseniz sevinirim, tşkler şimdiden.
Yorumların doğru,kendi notlarımı ekliyorum;
- CDS in düsük olduğu ve doların görece alım fırsatı verdiği donemlerde doları topla
- CDS İN yüksek olduğu dolar maliyeti yüksekkende iyi orandan eurobond topla
- Eurobondlarında vade beklemeden alım satım yaparsan beyanname ve gelir vergisi vermen şart.Maliyet hesaplarında bunu unutma.
- Kupon faiz gelirlerin belli bir değeri geçerse beyanname ve vergi bermem gerek unutma.Eğer kupon faizine ilave gayrimenkul(kira) iratı elde ediyorsan kesin beyanname ve vergi çıkar bunu unutma.
- Eurobondlarda en büyük risk Ülkenin temerrüde dusmesidir.Bu zor bir olasılık ama olursa ülkece bedel oderiz bunu unutma.Bu nedenlede kenarda belli bir ayrı likitin bence olsun.
- Benim endişelerimden biride dolar mevduat faizleri bu derece düşükken ve dolar bu kadar gozdeyken insanların eurobondlara yoneliminin artması.İktidar buna duyarsız kalmayabilir ve ilave düzenlemelere gidebilir.Bunu korkarak yazıyorum .
Başkaca bir şey de aklima gelirse paylaşırım.
Bana göre tercih edilmeme nedenleri
bizde konut dışında uzun vadeli yatırım kültürü yok
Kira geliri ile beraber vergiye dahil olması cazibesini düşürüyor.
Üstelik alım satım vergisi olması nedeniyle hızlı nakite dönmenin cezası var.
Yer İmleri