Sayfa 855/1002 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,833 - 6,840 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Bankada tutmadığımız bir miktar döviz için eurobond , borsa karma fonları dışında risksiz, minimum dolar enflasyonunu kadar parayı koruyacak hangi fonları ve fon türlerini önerirsiniz. Amaç bankada, kasada mevduat olarak tutmadan, risksiz şekilde uzun vade (>15 yıl) döviz miktarını dolar enflasyonu kadar korumak. Teşekkürler.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Güvenli liman falan kalmadı ki.

Zaten 3 gün bekleyip sonra satışa karar verilirse
    T3 olan yabancı fonlarda para gelene kadar mevsim değişir

O yüzden vade uzunsa kıpırdamamak iyi olabilir
    Merhaba finans o zaman da aldıklarından verdiğini çıkarıp sonuca bakacaksın. Havalar hep günlük güneşlik olmaz ki; Yağmuru, çamuru, karı, fırtınası var. Bunları zaten biliyoruz. Hiç düşüşe yakalanmadan en karlı durumda pozisyonlarımı kapatayım diye bir şey yok. En kötüsü hiç bir şey olmamış nasıl olsa geçer diye beklemek.

3. Güvenli liman derken; mevduattan bir şey beklemiyoruz zaten. Para fonları ve düşük riskli (risk grubu 2 - 4 arası) olan fonlar tercih edilebilir. Ki; o fonlar da öyle bir ortamda düşebilir ama risk grubu 6 - 7 olan fonlar gibi can yakmaz. Düşüş zamanında bu fonlar örneğin 0.20 düştü diyelim. Riskli fonlar ise 1.00 düştü farzedelim. Bu durumda kendimizi bir anlamda 0,80 kazançlı görebiliriz.

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Bir arkadaş, "BİST'e güvenmiyorum, 2000'e soluksuz geldi. Simitçi bile hisse alıyor" demiş... Dolar bazlı baktığımızda ise BİST'in 3'te bir fiyatta olduğunu görüyoruz, eski zirvesine göre... bist'te asıl ralli başladığında simitçi acaba tek lot alabilecek mi? sorulması gereken soru bu...
    Bist dolar bazında çok ucuz diyorsunuz. Eskiden böyle durumlarda yabancılar yüksekten dolar bozdurup borsaya girer sonra da hisselerini yüksekten satıp düşük kurdan dolar alır giderlerdi. Şimdi neden gelmiyorlar?

5.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    Arkadas fed faiz artisi piyasada bilinen bir sey zaten 2022de iki faiz artisi bekleniyordu ve fiyatlarin icindeydi fed faiz artisi. [/B]omicron bu senaryoyu da zora sokabilir.[B]Acin bakin 2013de fed parasal genislemeyi bitiriyorum dedikten sonra ya da faiz arttirdiktan sonra dow ne kadar dusmus turk borsasinda ve kurda neler olmus, bizde boyle bir hukumet varken dolara endeksli alirsin eurobond / yabanci hisse vs bakarsin keyfine… fed faiz artisini gectim en onemlisi gecen seneki gibi tcmb degisikligi ve faiz artisi patikasina ne zaman giriyoruz onemli olan kur ve bist icin.
    Evet dediğiniz gibi olabilir. Bir kaç gün evvel abd li bir yetkili bu enflasyon oranları kalıcı olabilir gibilerden bir açıklama yapmıştı.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim tek teredddüm şu.
    Dolar bu seviyelere çıkartıldıktan sonra bir şekilde tak 9-10 TL'ye düşürülüp işte ekonomik zafer budur, doların başını ezdik, faizide düşürmüştük zaten diyerek tak diye aniden seçime gitmek olurmu?

Bu senaryo için dolar suni olarak yükseltilmiş olabilirmi?
    Nasıl düşürülecek? Millet 11,12 hatta 13 seviyeleriden maliyet yapmış dolar almış, Dolar dediğin seviyelere gelmeden kapanın elinde kalır. Bir de döviz rezervin ne kadar? Hadi diyelim ki bir şekilde dediğin seviyelere geldi. İthalat patlaması olurken. İhracat ta büyük bir gerileme olur. O zaman vereceğimiz dış ticaret açığını düşünmek dahi istemiyorum. Ve de dolar bulmak için çok yüksek faiz ödemek dorunda kalınacak. Bir çok şey var da ilk anda aklıma gelen bunlar.

Reis gatara gidiyeah
    Gecmis gatar donuslerinde dolar ne olmus bir bakin bos vaktinizde...!

8.  Alıntı Originally Posted by Tweety Yazıyı Oku
    Bankada tutmadığımız bir miktar döviz için eurobond , borsa karma fonları dışında risksiz, minimum dolar enflasyonunu kadar parayı koruyacak hangi fonları ve fon türlerini önerirsiniz. Amaç bankada, kasada mevduat olarak tutmadan, risksiz şekilde uzun vade (>15 yıl) döviz miktarını dolar enflasyonu kadar korumak. Teşekkürler.
    dolara olarak +%15 kazanmak için TEFAŞ'da senelik %100 ün üstündeki fonlara odaklanacaksınız. genelde US endeks fonlarıdır. AFT AFA AFS YAY GUH TFF vb. fakat alım yeri çok önemli, tepeden alıp 6 ay ekside bekletedebilir.

doları bozmak istemiyorsanız IYW, VGT, VOO gibi amerikan ETF'leri var, bunlar da dusunulebilir. platform farklı tabiki.

Sayfa 855/1002 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •