Sayfa 346/1312 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Hakkı var ama sözleşmenin belirli süreli olmus olması lazım atıyorum 1 yıl 2 yıl 3 yıl gibi belirli yaptınız o tarih. Yenilenirse belirsiz oluyor.

Eğer belirli süre ise evi 11 ay önce tuttunuz 1 yıllık sözleşme var ev 1 ay bitimesine kala satıldı ise yeni mal sahibi ben oturucam der ise tahliye davası için 6 ayı beklemeden açabiliyor. Kiracının süresi sözleşme bitimi+1ay içinde boşaltması.

Ama 1yıllık yaptı 23 aydır oturuyor 2.yılın dolmasına 1 ay var ise 6aylık hakkı var.

2günde anladığım bu
    https://mihci.av.tr/ihtiyac-nedeniyle-tahliye-davasi/
     Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Yanlış bilgilendiriyorsunuz kardeşim.

Yeni ev sahibi kiracıyı tahliye etmek istiyorsa tahliye nedenlerinden birine dayanmak zorundadır. İhtiyaç veya esaslı tadilat gibi. Yoksa ben yeni ev sahibiyim, evden çıkmalısın gibi bir neden hukuken geçersizdir.

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Hakkı var ama sözleşmenin belirli süreli olmus olması lazım atıyorum 1 yıl 2 yıl 3 yıl gibi belirli yaptınız o tarih. Yenilenirse belirsiz oluyor.

Eğer belirli süre ise evi 11 ay önce tuttunuz 1 yıllık sözleşme var ev 1 ay bitimesine kala satıldı ise yeni mal sahibi ben oturucam der ise tahliye davası için 6 ayı beklemeden açabiliyor. Kiracının süresi sözleşme bitimi+1ay içinde boşaltması.

Ama 1yıllık yaptı 23 aydır oturuyor 2.yılın dolmasına 1 ay var ise 6aylık hakkı var.

2günde anladığım bu
    https://mihci.av.tr/ihtiyac-nedeniyle-tahliye-davasi/
    Benim anladigim, mahkeme karari ile kiraciyi cikarirsan, 3 yıl kira alamazsin , aksi takdirde cevval bir kiraci en az 1 yillik kirayi ev sahibinden alir...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cidden yazılanlara inanamıyorum.akilli işi bilen bir kiraciyi kimse evden çıkaramaz.isteyen denesin.ha çıkarılma koşulları vardır baya zaman alır o koşulları daha önce yazdım tekrarını yazmaya gerek yok.

4. Zaten yeni alıcı ben oturacağım dediğinde bu durum var.
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Benim anladigim, mahkeme karari ile kiraciyi cikarirsan, 3 yıl kira alamazsin , aksi takdirde cevval bir kiraci en az 1 yillik kirayi ev sahibinden alir...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Misal bir yıllık sözleşme yaptın.eve tasindin dayadin döşeyin.evsahibi bir yıllık sözleşme var diye bir yıl sonra sizi çıkarma hakkına mi sahip oluyor.o zaman tahliye taahhütname olayına ne gerek var öyle ya madem çıkarılma olayı garanti neden ayrica taahhütname alınmaya çalışılıyor.tekraren yazayım akıllı işi bilen bir kiraciyi kimse evden çıkaramaz.evi satsan da değişmez.tek yol ihtiyacım var diye dava açmak.o durumda da gidip eve oturacaksın kiraya veremezsin

6. Ev alınırmı alınmazmı onu bir tarafa koyuyorum;
    Barınma yemek işe beraber temel ihtiyaçların en başı
    Artık ülkeye bir düzenleme şart, yoksa insanlar iyice perişan olacak
    1- Kümsenin 2 evden fazlasına sahip olmasına izin verilmeyecek, 2. Eve yüksek vergi, 3 ve daha fazlasına anormal yüksek vergi, gitsin eşinin dostunun oğlunun üstüne yapsın diyeceksiniz ama unutmayın onun da 1 hakkı var, 2. de ona da patlar vergi
    2- Yabancıya ev satışına derhal sınır getirilmeli, isanların ev den arabadan rant elde etmesi engellenmeli
    4- Ev alım satımlarında artık insan gibi vergi alınmalı, alım depiğerini düşük gösterene ağır yaptırımlar gelmeli
    Saygılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    siz yine de kiracıyla çok ters düşmeyin. 90'lı yılları çabuk unuttunuz sanırım. millet zamanında ödesin de hiç zam yapmam diye dua ediyordu. kiracı işi tamamen loto totoydu. ekonominin son baharı gelmişken yeni yılda zamlarla sabit gelirlerin bütçeleri de patlayacak.

efendi gibi ödeyen tüfe zammını yapan adama çok dokunmayın, adam beşiktaş'ta oturmaz gider ayazağa'da oturur, ama çıkarken eve sizin görmeyeceğiniz 1 yıllık kira zararını verir gider.

8. Kiracı ile uğraşacağıma fazladan ev sahibi olmam, ev sahibi ile uğraşacağıma kiracı olmam.

Emlak niye iyi yatırım değildir diye soranlar için durumun özeti bu.

Kazandırır mı, kazandırabilir. Burnunuzdan da getirebilir.

ytd

Sayfa 346/1312 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •