benim nacizane görüşüm şu şekilde üstadım
borsanın dolar bazında kriz dönemlerinde olduğu fiyatlamalardayız... bu nedenle bir giriş olabilir ... ayrıca arjantin borsasında olduğu gibi bir enflasyon de rallisinde olabiliriz.. şirketlerin elde ettikleri cirolar, duran varlıklarının değeri vs enflasyon nedeniyle mecburen artacağından, fiyat sabit kalırsa f/k lar defter pd/dd oranları anormal bir şekilde düşük olacaktır.. bir ürün düşünelim örneğin kaşar peyniri olsun .. bu ürünün fiyatı enflasyon nedeniyle arttı ... o yüzden bu kaşar peynirini üreten şirketin makinaları , taşınmazı, satışları cirosu da tl bazında artmış olacak... bu şirketin piyasa değeri de tl bazında bir artış yaşayabilir.. aksi halde f/k, pd/dd rasyoları çok ucuz kalacaktır...
bir de bazı şirketler dolar bazında euro bazında ihracat getirilerine sahip .. yine örnek vermek gerekirse ihracattan senelik 100m dolar kari olan bir şirketin piyasa değeri dolar cinsinden yatırımcıları cezbediyor olabilir
teknik olarak bakıldığında ben de sayın Tospa gibi bist30 için 2250 civarı bir seviyeye yani %10a yakın bir artışa daha yol olduğunu düşünüyorum ... ancak eğer arjantin gibi bir enflasyon rallisinde isek bu seviyeler ve daha üzeri çok rahat aşılabilir bence ... icerde ve kuresel piyasalarda buyuk bir degisiklik. Olmamasi durumunda bu seviyeleri ben de bekliyorum...ytd tabii ki 
tüm arkadaşlara iyi haftalar dilerim
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri