Bunun tek mantýðý algý yapmak. Yarýn biz memuru enflasyona ezdirmedik demek için bu haberler servis ediliyor. iþin garip kýsmý muhalif basýn da her seferinde bu haberlere araþtýrmadan atlýyor.Sokaktaki vatandaþta memur ve emekliye her gün zam yapýlýyor diye düþünüyor. Velhasýl tebrik etmek lazým çalýþanlarý birbirine düþman etme ve algý iþini çok beceriyorlar.
Cem yilmaz gora da garebeli buldugunda yükle diyor karisik olsun.bizim ulkede ayni durumda [emoji39]
https://youtu.be/2GSS6rSn5Gk
Son düzenleme : blue70; 07-12-2021 saat: 08:29.
Evet, gelelim bu ayýn en önemli sorusuna ? Bu fiyattan dolar alýnýr mý ?
Malum ayýn 15'i yaklaþýyor.
Çevremdeki tüm-memursen konfederasyonu üyeleri maaþlarýný dövize çevirmek için son derece istekli.
Genç memurlar tedirgin.![]()
þu anda bu kriz en çok insanlarý deðil sokak kedilerini vurdu. malesef sokaklarda besleme yapan insan sayýsý azaldý sokak kedileri çöp kutularý kapalý halede geldiðinden çöptende beslenemiyor. kedilerin yiyebileceði ev yemekleriniz varsa suyuna ejmek doðrayýn dýþarýya býrakýn bir kedi veya köpek muhakkak yiyecektir.
benim gördüðüm þimdilik gratis firmasý kapý önüne kedi mamasý koyma alýþkanlýðýndan vazgeçmemiþ
bir halt olacaðý yok.
Seçim kanunundaki deðiþiklik bir yýl sonra uygulanabiliyor, yani yarýn %7 çýksa gelecek seçimde kullanýlmasý için seçim en erken seneye aralýkta olabilir, kýþýn seçim yapýlmýyor doðuda ulaþým sorunu nedeniyle. 2023 baharýný bekleyelim dersek de zaten hazirandaydý galiba normal seçim zamaný geliyor.
Kýsacasý erken seçim olursa mevcut kanunla gidilecek, %7 falan yok. Ya da kanun deðiþirse geçerli olmasý için normal zamanýnda seçim yapýlacak erken seçim yok.
kemýklý etler,kemýklý tavuklarý verebilirsiniz kedilere.kuru ekmeklere yamek suyuda olur ama sogan ve sarýmsaksýz olsun kanýný bozuyor.
Avrupa'da benimle ayný kýdemdeki meslektaþlarým 4000-4500 Euro arasý maaþ alýyor. Bugünkü kurla 62-70 bin TL eder.
Benim maaþýmý yazmayayým ama haliyle bunun çok çok altýnda, zaten takdir edersiniz ki ülkede meslek farketmeksizin bu düzeyde maaþ alan kimse yok (yöneticilerden bahsetmiyorum, maaþlý normal çalýþaný kastediyorum).
Maaþ farký böyle ama benden o adamlarla ayný düzeyde, ayný kalitede iþ yapmam bekleniyor, ne kadar ekmek o kadar köfte deðil yani.
Gidiþatý görüp birkaç yýl önce yurtdýþýndaki meslektaþlarla aramý soðutup görüþmeyi kesmiþtim, bana ekstra üzüntü ve stres getiriyordu, iyi de yapmýþým, þimdi karþýlaþtýrmayý yapýnca yine tadým kaçtý.
Git o zaman diyeceksiniz, zamanýnda on yýl kadar önce çýktý bir fýrsat hollandadan, gidemedim, bekar ve/veya iþsiz insan için kolay da ailesi/iþi/düzeni olan insan ölçüp biçiyor para her zaman aðýr basmýyor.
Neyse kendim için yazmadým bunu, bu maaþ farký iyi deðil, nitelikli iþ gücünü yurtdýþýna gönderecek doðrudan bir itici güçtür bu, zamanla ülkenin insan kaynaklarýný kurutacaktýr. En iyiler kaçýp gidecektir, bunlarýn yeri dolmaz, bu kayýp parayla ölçülmez.
Þu ara kur, borsa, iþsizlik, faiz gibi sayýsal veriler gündemde ama asýl kayýp riski baþka alanlarda oluþuyor.
Yer Ýmleri