Sayfa 880/1002 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Yok bizzat 15.30 daki anlik kuru aliyor
    Hataniz var
    10 ila 15 arası saat başı kur değerlerinin ortalamasını alıp 15.30 da yayınlıyor
    Yani saat başı değerleri önemli ortalamayı belirlerken

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Yok bizzat 15.30 daki anlik kuru aliyor
    Hataniz var
    Şöyle hocam durum:

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...gindeki+kurlar
    ------------------------------------------------------------------------
    Gösterge Niteliğindeki Kurlar Nasıl Belirlenir?
    2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankası; 1 ABD doları karşılığında, Türk Lirası döviz kurunu şu şekilde belirler

Öncelikle 10.00-15.00 arasında her saat başı, bankalararası döviz piyasasında 1 ABD doları karşılığında Türk lirasına kotasyon* veren bankaların alım ve satım fiyat ortalamalasını alır.
    Ortaya çıkan bu 6 değerin de ortalamasını alarak bir "orta değer" tespit eder.
    Orta değere iskonto ve prim uygulayarak alış ve satış kurlarını belirler.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

3. AFT ve YAY en bilinenleri

4.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Al satçıları engellemek adına bazı bayiler (veya firmalar) araba satışı yaparken taahhüt alıyormuş, altı ay bir yıl arabayı satmayacağım; satarsam şu kadar ceza ödeyeceğim diye. ATV'de haber yapmışlardı da röportaj yaptıkları insanlar biraz terslendi ne saçma bir şey bu, isteyen istediğini istediği zaman istediği fiyata satar, serbest piyasa,zorla mı aldırıyorlar diye. Bir önlem olarak düşündüler galiba ama çok ses getirmedi.

Bu arada hisse veya fon alırken, hep fırsatı kaçırmış ve trenin son vagonuna zar zor atlamış hissini yaşıyor musunuz? Ben ne zaman fon veya hisse alırsam alayım bu his altında ezilip büzülüyorum. hep geç kalmışım gibi geliyor.
    Bende hep geç kaldım, o nedenle çok karlar elde edemedim ama (2 yıl oldu nerdeyse fon alalı) eninde sonunda TL bazında kar ettim. Dolara da çok yenilmedim. Hsyf lerde -%15 civarı 6 ay bekledigim oldu sonra karla sattım. Son kur atagindan önce %20-30 kar gördüm mü ppfye dönüyordum ama artık anladım ki al sat çok mantıklı değil. Burada eskiden çok yazan sayın tradestop un yatırım tarzı artık daha mantıklı gelmeye başladı bana , o 1/3 dolar 1/3 altın 1/3 hisse yatırımi yapıyordu.
    Revize edersem 1/3 yabancı borsa 1/3 altin-gumus 1/3 hisse diyorum

Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    Şöyle hocam durum:

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...gindeki+kurlar
    ------------------------------------------------------------------------
    Gösterge Niteliğindeki Kurlar Nasıl Belirlenir?
    2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankası; 1 ABD doları karşılığında, Türk Lirası döviz kurunu şu şekilde belirler

Öncelikle 10.00-15.00 arasında her saat başı, bankalararası döviz piyasasında 1 ABD doları karşılığında Türk lirasına kotasyon* veren bankaların alım ve satım fiyat ortalamalasını alır.
    Ortaya çıkan bu 6 değerin de ortalamasını alarak bir "orta değer" tespit eder.
    Orta değere iskonto ve prim uygulayarak alış ve satış kurlarını belirler.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    Sizin bu dediginiz tabloda en sagdaki efektif kur
    Yani dun aciklanan
    13.7118

Ama bizim degerimiz 13.6913 yani forex satis yazan.
    Ustad 15.30 da anlik bakin kura
    Sonra mb forex satis kuruna bakin aynisi olur goreceksiniz

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Biraz old attim
    Yeni nesile imkan tanimak lazim...
    Helal len sana
    Daha dun ciktin piyasaya ilk gunden yuzde 2 fena sayilmaz

7. Sn juji nin gunluk fon tablosu yayinlanmiycakmi gunluk.Mk oranlarini takip ediyorduk

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Sn juji nin gunluk fon tablosu yayinlanmiycakmi gunluk.Mk oranlarini takip ediyorduk

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Artik aksamlari koyacakmis dun oyle yazdi agabey

Sayfa 880/1002 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •