82 den alamıyorum emekli maaşıyla alayım istedim gelmiyor saat kaçta yapmalıyım...
dual
82 den alamıyorum emekli maaşıyla alayım istedim gelmiyor saat kaçta yapmalıyım...
dual
Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.
Seans kapandıktan 45 dk sonra ertesi günün emirleri girilebiliyor diye biliyorum.
Giriliyor derken bist in açılış saatine sıraya giriyorsunuz.
Bist açıldığında emriniz aktif olur.o andaki açılış fiyatı ve sonrası fiyat ortustugunde isleminiz gerçekleşir..Ancak sizin alacağınız miktar kadar satışta mal olması ve sizin onunuzdekilerin temizlenmesi gerekir..Yoksa sıranızı beklersiniz..fiyat yandı ama vermedi(ben alamadım) dersiniz.
Burda emrin giriş saati ve aracı kurumun aktifligi önem kazanmaktadir.
Ben yukarıda 45 dk yazdım ama daha önce denemekte yarar var.(geceden emir girmek diyorlar sanırım buna)
Birde şuna dikkat edilmeli.serbest emir verilecekse kapanışı görmekte yarar var.
Ben şahsen emirlerimi hep limitli veririm..aldığım verdiğim fiyatı bilmek isterim.
Daha önce bir keresinde serbest emirde bir kazık yemiştim..serbest fiyatlı emirlerinde bazı şartlarda avantajları var.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Isyat yatirimcilarina açık bir soru soracağım.
Şu an 82 krs ucuz mu, pahalı mı.
Endeks 100 bin.
Her yıl yaptığını tekrarlarsa Şubat gibi 98 krş-1 lira aralığına gelir. Bugünkü fiyata göre yaklaşık %25 artış demektir. 8 ay sonra sonra endeks de bu kadar artar ve 125 bin olur mu bilinmez.
Endekse bağlı bir hisse olmadığı için belirli zamanda belirli hareketler yapıyor. Bence ucuz da değil pahalı da değil. Endeks 100 bine gitti bu niye hala burda demek bu hisse için pek anlamlı değil. Örneğin 8 ay sonra endeks 93 bine inse İşyat 1,02 olsa buna da şaşırmam şahsen.
Sn Oralet Osman o zaman bu hissenin ilk alim zamanı bence şu an değil.(he aldık bekliyoruz ayrı konu)
Ben yeni uyandım bana göre..
Bu hisse ilk alinacaksa Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında para baglanmali.yaklaşık 8-10 ay para mevduat yapılabilir..Yada banka hisselerinde degerlendirilebilirdi.
Artık yapacak bir şey yok.
Bu saatten sonra satmam..Sadece zaman ve para kaybetmiş olacağım.
Peki endekse bağlı değil diyorsunuz ama yıllardır bu hisse 0,80-1,00 aralığında gidip gelmemişki.
Çok çok eski fiyatlara bakarsak 0,15-0,30 lardan buralara gelmiş.
1,00 tl ninde bayağı bir üzerini görmüş.
Şimdi endekse göre baz almazsak o zaman temel ve tekniginimi izlememiz gerekiyor.
Kısaca demek istediğim şu ki risk almak istemeyenler için.
9 ay ortalama mevduat faizi (Şubat-Ekim)
Ekim-Şubat isyat yatırımı
Fakat bu konuyuda iyi irdelemek lazım.ufak paraya en fazla %12 faiz verirler %15 de stopaj duş.net birşey kalmıyor.
Şu anda isyat alıp beklemek net ortalama %15 verse (vergi yok) Bence daha karlı(mı) acaba.
Yer İmleri