-

Originally Posted by
*Bozkurt
Bana denk geldi viob 30 da uzl. gittiğim bir ay makas attılardı, uzl. fiyatı farklı u30 fiyatı farklı olduydu.
Bunu en iyi bilse bilse Bear_Bull abi bilir

Originally Posted by
ENGRANDMASTER
Yanlış biliyorsun ama pek fiyat farkı oluşmaz
uzlaşma fiyatının nasıl belirlendiğini Sayın Bear Bull son bir ay içinde tekrar yazdı.
Yazdıklarını tararsan yada viop sitesine bakarsan hesaplama yöntemi var.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...18#post5646818
BİST 30 Endeks Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen endeks değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeks kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değerin en yakın fiyat adımına yuvarlanması ile elde edilen değerdir.
-

Originally Posted by
Bear_Bull
Teşekkürler..
Pay vadeli için sormuştum.
-
Yarın ful şort diyelim .
Ayıların festivali başlasın . Hayırlı uğurlu olsun diyeyim .
-

Originally Posted by
Ex2000
Teşekkürler..
Pay vadeli için sormuştum.
Pay vadelide, vade sonu kapanmayan hisse hesabınıza ödünç pay almış veya satmış gibi geçiyor. Kısada iseniz açığa satmış gibi görünüyor hesabınızda. Normal piyasadan hisse alıncaya kadar kapanmıyor. Yani endex 30 gibi, vade sonu uzlaşmayla kendiliğinden kapanmaz.
-

Originally Posted by
sofist_11
Pay vadelide, vade sonu kapanmayan hisse hesabınıza ödünç pay almış veya satmış gibi geçiyor. Kısada iseniz açığa satmış gibi görünüyor hesabınızda. Normal piyasadan hisse alıncaya kadar kapanmıyor. Yani endex 30 gibi, vade sonu uzlaşmayla kendiliğinden kapanmaz.
Teşekkürler...Elimdeki spottan hisse var. Bunu vadeliden kapatmak istedim. Birazını kapattım. Pala düşünsün.
-
Dow tehlikeli kulvarda ateşle dans ediyor (ters fincan kulp). Acilen kendini 36100 üzerine atamaz ise ortalık bir süre karışabilir (5.2.c olasılığı, 34000 altı yeni dip, ya da tam ayı sezonu 31500 ilk hedef). 36500 üzerinde ise kaldığımız yerden ralliye devam deriz.
Zaman dikkatli olma zamanıdır.
Bugün de FDow'dan nasibimizi aldık. Dow boğaları sağ olsun.
-
Tamam mı devam mı? Sadece $ bazlı maliyetlerini bile çıkaramamış hisse pozisyonlarım olduğundan dönüş görmek istemiyorum, görmeden satış da düşünemiyorum. Yorum yapmak isteyenler?
-
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri