mıgros oz sermaye karlılıgına baktım %275 yuh.gercekten bu karı elde edıyorsa bakmak lazım.mıgrostanda alısverıs edıyorum.
3 beyazyakalı konuşuyor
2 erkek 1 kadın
Kadın diyor, patron bana %10 zam yapacak
Erkek diyor, kızım ne %10 u, enflasyon %21
%21 altı zam yaparsa resti çek dedi
Bu biraz da sizin gezdiğiniz yerlerle ilgili. Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Bebek civarı gezerseniz kriz felan göremezsiniz. Burada yaşayan insanlar zaten varlıklı insanlar son bir yılda her şey prim yaptığı için kayıpları yok tam tersine çoğu kazanclidir. Bu biraz da Alaçatı, Bodrum gezip tüm halk tatil yapıyor zannetmekle aynı şey. Kriz var mı yok mu anlamak için asgari ücret ve civarı yaşayan insanlarin yaşadığı yerlerde dolaşmak lazım.
Asgari ücret için arz talep dengesi söz konusu değil. Devlet fiyatı kontrol ediyor.
Ancak maaş asgari ücretin üzerine çıktığı her kademede benzer bir oranda arz ve talebin fiyat elastikiyetleri ciddi şekilde sertleşebiliyor. O nedenle asgari ücretten uzaklaştıkça işgücü piyasasındaki arz ve talep dengesine göre reel anlamda çok hızlı maaş artışları veya maaş düşüşleri oluşabiliyor.
Bundan dolayı asgari ücrete belirgin şekilde uzak bir mesafede maaş alanların rest fonksiyonu daha dar bir alana sıkışabilir.
Türkiye'de son 10 yıldır (özellikle son 5 yıl) , ortalama maaş ve maaşların genel düzeyi asgari ücrete yakınsıyor. Komple grup halinde yükseğinden düşüğüne tüm maaşlar belirli katsayılar ile asgari ücrete yakınsıyor.
Türkiye'nin onca badireler atlatmış geçmiş nesilleri de dahil olmak üzere bugüne kadar karşılaşmadığı oldukça tehlikeli bir sarmal olduğunu söyleyebilirim.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ben bilmiyorum arkadaşımdan duydum. Güney taraflarına para karşılığı eğlenmek için Rusya'dan gelen bazı kızlar kadınlar varmış. Çoğunun mesleği mimar, mühendis doktor falanmış.
Arkadaşımın yalancısıyım ne kadar doğrudur bilemem. Çok tekin bir tip değil zaten. Büyük ihtimalle yalan söylüyordur.
Yaa yaa.
Yer İmleri