Sayfa 919/1002 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929969 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,345 - 7,352 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Valla dostum, o kadar çok faktör, vs. var ki ortalıkta, yani yıllanmış portföy yöneticilerinin bile yanlış adımlar attıkları bu dünyada senin benim yalpalamamız çok normal. Benim mottom, özellikle Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan ve piyasalara tam hakim değilsen, portföy çeşitliliği çok çok önemli. Sürekli kulağım birtakım programlarda, gözüm yazılarda (burası da dahil) uzman olduğunu düşündüğüm kişilerin yazılarını, sözlerini, tavsiyelerini değerlendirmeye çalışıyorum, bu süreç hiç bitmiyor.

Mesela geçen gün, Bloomberg'de bir yorumcu, gümüşün ileride çok değerli olacağını, elektrikli otomobillerde, alternatif enerjilerde, çok popüler olmaya başlayan uzay gezisi araçlarında ve daha bir çok şeyde gümüşün kullanılacağını, 2025-2026 yılına kadar büyük bir teknolojik keşif beklenmediği için gümüşün yerini alacak bir element olmayacağını, gümüş kaynaklarının kıt ve azalmakta olduğunu, gümüşün şu anki gidişatına bakıp es geçmenin mantıksız olduğunu ve bu yüzden kendisinin gümüşe sürekli yatırım yapığını belirtti. Düşündüm, şöyle de bir makale okudum ve mantıklı geldi:

https://www.forbes.com/sites/greatsp...h=fd30ce97bd49

Bunun üzerine azar azar gümüş fon sepeti almaya başladım. Ha kimileri manyak mısın 2025 2026 kim öle kim kala ne ola diyebilir. Ama mesela elektrikli araçlar karma fonunu da bunun için biriktirmiyor muyuz? Bu kadar uzun vade salakça gelebilir ama benim amacım bunları belirli düzeylere getirip sonra çekilip "uyuyan hücre" misali patlamalarını beklemek.

Ha elimde de patlayabilir tabi :D ama para piyasası fonları, borçlanma fonları vs. lerin mıymıylığından içim bayıldı. Borçlanma araçları fonlarına bakıyorum yıllık getiri %14 15 16. Bunlardan alsan koysan ne olur? Ne köy ne kasaba olur. Onlarla ömür tüketeceğime hiç olmazsa risk alırım, tutmazsa, emekli maaşımla Kuşadası'nda yazlıkta bahçede biber domates yetiştirip aptal Türk dizilerini seyrederim
    Doğru diyorsun şu anda tamamen dövize geçmeyi veya gayrimenkul, arsa falan almayı düşünmüyorsak, çeşitli fonlarla birikimleri eritmemek dışında seçenek kalmıyor, tabi benim gibi yıllarca sadece mevduata para yatıran birisi için tamamen fonlara geçmek biraz zor oluyor. Çeşit yapayım derken de biraz abarttım galiba elimde 26 çeşit fon olmuş, bunların çoğu da benzer türde aslında, değişken, döviz, kira, çoklu değişken, yabancı hisse gibi fakat altın, gümüş fonum hiç yok.
    Gümüş için uzun zamandır geleceği parlak diyorlar, altının onsu da bu ara yerinde sayıyor, fed öncesi veya sonrası birer miktar almaktan zarar gelmez herhalde, düşüş olursa da kademeli alınabilir, bu arada 2025-2026 fazla uzun vade sayılmaz hatta hiç sayılmaz, benim için gayet uygun vadeler.
    Aslında dediğin gibi ppf, borçlanma ve kira fonlarının getirileri çok düşük ama elimdeki çeşit çok olunca olası düşüşlerde ek alım yapabilmek için hoşuma gitmese de portföyün %30 kadarını oralarda tutuyorum, tabi borsalarda bir düşüş olursa eldekilere ilave etmek mi daha iyi yoksa hisse yoğunlardan hiç almadığım için onlardan mı almak daha iyi olur onu bilemiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustadim bir aydir bunu yaziyorum burada
    En son biraktim
    Neden derseniz
    Bizim millet okumayi sevmiyor
    Yay vs diger yabanci fonlarin gecr aylarda cosmasinin sebebi dolarin cikisidir
    Cunku siz fon alirsiniz
    Fon yonetimi gider onu dolara cevirir
    Sonra gider nasdak hissesi alir vs vs
    Dolar bu ay cok cikmadi gecen ay cikisi yuzde 41 di.
    Bu ay 10 gun gecti yuzde 4.6 cikmis.
    Zamaninda birakin yay fonu almayi buradaki kisiler risk seviyesi 3 uzeri fon almaya korkardi
    Simdi bakiyorum herkeste bir rehavet yapistirdikca yapistiriyor yabanci fonlara
    Dusunulmesi gereken hukumetin dolara ne yapacagidir!
    Bu ay da ayni getiriyi elde edebilmek icin dolarin ay sonuna 19 lara gelmesi gerekir.
    Diger bacagi nasdak ise rekor seviyesinde
    Bu da ayri konu
    Peki ya ikisi birden duserse?
    Yüksek riskli fonların portföylerdeki payı çok yüksek olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü insanlar yüksek getiri cazibesine kayıtsız kalamıyor. Saptamaların doğru. Bu sürec nereye kadar devam eder? Soru bu. Abd tarafında parasal daralmaya gidilmesine 2022 n,n ortalarında başlanacağı söyleniyor. Çünkü oradaki enflasyon 6.8 gibi yüksek seviyelerdei bu arada abd de faizlerin artması da bekleniyor. Bu da demektir ki bizim ucuz dolar bulmamız zorlaşacak. Bu arada MB nın döviz rezervi burada anlatılmış.

https://www.youtube.com/watch?v=8ZD6zNh0XiI

Abd piyasları düşebilir. Ki; ona da daha zaman var gibi görünüyor. Peki bizde dolar nasıl düşeşecek? Asıl soru bu. Eğer siz lazım olan doları kendi sisteminiz içinden sağlamayıp, dışarıdan temin ediyorsanız işiniz çok zor demektir.

3. Merhaba ,tavsiye edebileceğiniz , avantajları diğer bankalara göre kayda değer olarak fazla olacak özel bankacılık var mı ?Ağırlıklı olarak fon portföyü olacak olsa da , duruma göre diğer yatırım enstrümanları için de kullanılacak

4. Net sekilde anlasilmistir.kurdan dolayi
    Geri kaliyor.Tşk.
     Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustadim bir aydir bunu yaziyorum burada
    En son biraktim
    Neden derseniz
    Bizim millet okumayi sevmiyor
    Yay vs diger yabanci fonlarin gecr aylarda cosmasinin sebebi dolarin cikisidir
    Cunku siz fon alirsiniz
    Fon yonetimi gider onu dolara cevirir
    Sonra gider nasdak hissesi alir vs vs
    Dolar bu ay cok cikmadi gecen ay cikisi yuzde 41 di.
    Bu ay 10 gun gecti yuzde 4.6 cikmis.
    Zamaninda birakin yay fonu almayi buradaki kisiler risk seviyesi 3 uzeri fon almaya korkardi
    Simdi bakiyorum herkeste bir rehavet yapistirdikca yapistiriyor yabanci fonlara
    Dusunulmesi gereken hukumetin dolara ne yapacagidir!
    Bu ay da ayni getiriyi elde edebilmek icin dolarin ay sonuna 19 lara gelmesi gerekir.
    Diger bacagi nasdak ise rekor seviyesinde
    Bu da ayri konu
    Peki ya ikisi birden duserse?
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. iş portföy
    Karma,değişken fonları ile eurobond,yabancı emtia,yabancı hisse,yabancı borçlanma araçları yıllık getirileri katlanarak gidiyor.Robofon atak bile atağa geçti.Mevduattan,likit fondan çözülen para fonlara,borsaya,dolara kaçıyor.

6. Majör bir olay olmadıkça, ABD faizlerinin artışı nedeniyle yatırımcıların hisselerden çıkıp tahvile geçeceklerini sanmıyorum. ABD açıklanan enflasyon %6,8 iken faiz artış beklentisi 0.25-1,00 civarı iken ABD negatif faiz vermeye devam edecek. Bu durumda orada da enflasyona karşı korunmak için yatırımcıların tahvile sarılacağını düşünmüyorum. Tabii bu demek değil ki hisse senedi piyasaları düşmeyecek, düşebilir hatta zirvelerde gezindiği için siyah kuğu ortaya çıkıp çöküşe bile neden olabilir. Ancak, halkın enflasyonunun orada da 6,8 in de üzerinde olduğuna göre, insanlar mutlaka bir şeylere yatırım yapacaklar. Belki seneye hisseleri azaltıp, altın ve gümüşün yılı olur, kim bilir? Faiz artırsalar bile, yatırım enstrümanlarına yatırım yapmaya devam edeceklerdir.

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Doğru diyorsun şu anda tamamen dövize geçmeyi veya gayrimenkul, arsa falan almayı düşünmüyorsak, çeşitli fonlarla birikimleri eritmemek dışında seçenek kalmıyor, tabi benim gibi yıllarca sadece mevduata para yatıran birisi için tamamen fonlara geçmek biraz zor oluyor. Çeşit yapayım derken de biraz abarttım galiba elimde 26 çeşit fon olmuş, bunların çoğu da benzer türde aslında, değişken, döviz, kira, çoklu değişken, yabancı hisse gibi fakat altın, gümüş fonum hiç yok.
    Gümüş için uzun zamandır geleceği parlak diyorlar, altının onsu da bu ara yerinde sayıyor, fed öncesi veya sonrası birer miktar almaktan zarar gelmez herhalde, düşüş olursa da kademeli alınabilir, bu arada 2025-2026 fazla uzun vade sayılmaz hatta hiç sayılmaz, benim için gayet uygun vadeler.
    Aslında dediğin gibi ppf, borçlanma ve kira fonlarının getirileri çok düşük ama elimdeki çeşit çok olunca olası düşüşlerde ek alım yapabilmek için hoşuma gitmese de portföyün %30 kadarını oralarda tutuyorum, tabi borsalarda bir düşüş olursa eldekilere ilave etmek mi daha iyi yoksa hisse yoğunlardan hiç almadığım için onlardan mı almak daha iyi olur onu bilemiyorum.
    26 fon aynı ben. Bir fon iyi artmış diye seviniyorum bir bakıyorum portfoyümdeki yüzdesi 1.

8. Pardon yanlış oldu.

Sayfa 919/1002 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •