Sayfa 438/1004 İlkİlk ... 338388428436437438439440448488538938 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 3,497 - 3,504 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bir memur emeklisi arkadas yazdi, 3300 TL. emekli maasim var, ben ne yapacagim diyor.

Zam geldi de ki 4300 TL. oldu.

Bu sure giden zamlarla nasil gecinecek bu arkadas.

Var mi bi onerisi olan.

Porsiyonu mu kucultsun.
    Sayın Tınaz,çok iyi niyetli gördüm sizi söylediğiniz zam %30 a denk geliyor,refah payıyla birlikte %12-15 den fazla zam yapmayacaklarını düşünüyorum emekliye,yükselen itirazları da bastırmak için başkanlık sisteminin getirdiği sınırsız yetkiyle birlikte polisiye önlemlerin,yandaş medyanın (az et ve süt kullan dünya kurtulsun-tgrt haber) ve dini söylemlerin daha çok kullanılacağını düşünüyorum önümüzdeki dönemde(bugün sabah 3 haber youtuber ın tutuklanması,neden belirtilmeden gibi)

Ancak buna rağmen çok yüksek perdeye ulaşacak ''önemsiz''şikayetler,en sonunda saraya da ulaşacak ve bence şubat ayı içerisinde gerekli para politikalarını uygulayacak bir ekip görevlendirilecektir.

Not:tamamen tahmin olup,hiçbir kesin bilgi içermez.

2.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Sütçünün laneti.
    Soğuk karlı havada veya sıcak yazın sıcağında kapınıza kadar gelen süt hemde ay sonu parasını veresiye defterine yazarak ödemek.
    İstanbul da 2000 yıllara kadar günlük taze süt dağıtımı bu şekilde idi.

Yıllarca medya eli ile açık günlük süretim ve dağıtımını kötüleyerek(sokak sütü tabirini kullandılar ) UHT kutu süt kullanımına yönlendirdiler halkı.
    UHT kutu sütün maliyetide sütün kilo fiyatı ile neredeyse aynı.
    Süte değil aynı zamanda ambalajınada para veriyor halk.
    Şimdiki fiyatı 4.70 TL olan,toptan sütü eski sütçüler olsa idi en fazla 7.00 liraya müşterilerinin kapısına kadar getirip satardı.
    15 lira gibi astronomik rakamlara çıkmaz idi.

Eski İstanbul dan Nostalijik hatıralar.

buna ilave,uht süt nötr süt( ne faydası var ne zararı) Pastörize sütten (82 derece kaynama) şaşmayın

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Ölmeden önce kendine mezaryeri satın almak istersen bu parayı ödüyorsun. Bu arada her mezarlıkta da satılık yer olmuyor.
    Bir yakınım İzmir’de bir mezarlıkta yer almak istedi. Orada satılık yer olmadığı için alamadı.
    Misal biri öldü. İkamet adresine yakın mezarlığa defnediliyor. Para ödemiyorsun. Sadece kilometreye göre cenaze arabası ücreti ve hasır tahta testiyi bir yakının satın alıyor. Cepten çıkan para bundan ibaret.
    Ölünce yerim baştan belli olsun diyenler mezar yeri almak için para veriyorlar. Bence gereksiz.
    Babam vefat etti sıra mezar ücretsiz, emme Allah gecinden versinz, annemle yanyana olsunlar diye, 1.250 gayme para verip 2 kişilik yer aldım.

Bazıları aile kabri olsun diye, 3-5 kişilik yer alıyorlar.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
    Marketlerde fiatlar çok farklı,internet alışverişlerinde ise hep uçuk fiatlı,sıradan marketlerde uyanık olmayanlarda zamdan haberleri yok,yani kısaca kör tuttuğunu kelde gördüğünü S...pardon öpüyor...Bu kriz hiçbir krize benzemeyecek,zaten yıllarca bunu belirttik tınlamadılar,sıkıştıkça ayetlerden örnek veriyorlar,önceleri Arjantinden bahsetmiş örnek vermiştik,çok öncedende 80 öncesi İtalyadan bahsetmiştik,80 öncesi italya bir buzdolabı almaya giderken bir araba bagajı dolusu paraylan gidiyordu,şimdi bu hastalık bize bulaştı,sebep malum iktidar ve başı,herşeyi satıp savıp özelleştirirsen olacağı budur,korkum iş rayından çıkarsa talanlar başlar,temennim olmaz dilekleriylen.

Süt muhabbeti geçince hatırladım, 1960' yıllarda tereyağından fındık kadar yedik mi nalları dikecektik, margarin yememiz lazımmış diye ne reklam yaptılardı ve bazı doktorlar buna alet olmuşlardı.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Babam vefat etti sıra mezar ücretsiz, emme Allah gecinden versinz, annemle yanyana olsunlar diye, 1.250 gayme para verip 2 kişilik yer aldım.

Bazıları aile kabri olsun diye, 3-5 kişilik yer alıyorlar.
    Başınız sağ olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
     Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    buna ilave,uht süt nötr süt( ne faydası var ne zararı) Pastörize sütten (82 derece kaynama) şaşmayın
    Nereden bulacaksın ?,üstelki hile hurda almış başını gitmiş,bildik yere bile güven kalmamış,zaten çoğu ineğini elden çıkartmış,bu gidişlen sütede el veda,süt tozuna devam Menderes zamanındaki gibi,tabiki onunda maliyeti çok yüksek.

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Başınız sağ olsun.
    Dostlar sağolsun.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 438/1004 İlkİlk ... 338388428436437438439440448488538938 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz