Hisseyi düzenli olarak bilerek veya bilmeyerek kötüleyenler var diyerek kastettiðim kiþi sizdiniz ve anýnda sizden anýnda cevap geldi sayýn tarik1234... baþtan sona tüm yazýþmalarý okumuþ birisi olarak nedenini anlamasam da düzenli olarak kötüyü görme eðiliminde olduðunuzu görüyorum, bende dediðim gibi þu anda yatýrým yapmýþ birisi olarak daha iyimserim...
Evet 2020 yýlýnda þirket borç rakamlarý yatýrýmcý sunumunda açýklanmadý ama siz "derby þuan zombi þirket en az 50 milyon dolar borcu vardýr kur 5 tl arrtý borç 250 milyon koydu üstüne" diyebiliyorsunuz... 2019 yýlýnda borcu 339 milyon tl bu rakamlara nasýl ulaþtýnýz yoksa neden böyle yazýyorsunuz açýklamanýzý rica ederim...
gelelim polinas a þirketin satýþlarýnýn %50'den fazlasý yurtdýþýna yapýlýyori kar marjlarý tüm sektörde 2020 yýlýnda yükseldi, %19 kar marjý görece yüksek polinas için ama yapmamýz gereken ayný sektördeki diðer þirketlere bakmak ... buyrun tire,durdo,bants vb. e bakýn... tamam farklý iþler yapýyor diyebilirsiniz ama size soruyorum genel anlamda ambalaj iþi yapan þirketler ne kadar birbirinden ayrýþabilir ? polinas'ýn borcunu bilmiyoruz demiþsizniz evet bilmiyoruz ama ben diyorum ki bildiðimiz 2019 sonunda 1,468 milyar borcu olduðu ve 2020 yýlýnda 550 mio total favök yapýldýðý ve 2021 yýlý baþýnda propak'ýn 120 milyon usd a satýldýðý ... matematikte baya iyiyiymdir , borcun tamamý usd a olmadýðý ve propak'tan gelen parayý anýnda tl'ye dönmedikleri müddetçe þu anda ciddi bir borcunun olma olasýlýðý yok, geniþ bir zamanda sizin için bir hesap yapýp yazarým yine, sizin de bir hesabýnýz varsa lütfen yazýn ki bilgilenelim , burada hepimiz para kazanmak için yatýrým yapýyoruz, gerçekten müteþekkir olurum bilmediðim birþey söylerseniz...

Bir de "yýldýz holding kafa çalýþmýyor n8,50 den gözde satýyor vs1" demiþsiniz el insaf diyorum yýldýz holdinng satarken endeks 1450-1500 seviyesinde ve hisseyi 1,1-1,2 usd seviyesinden satýyolar... endeks þu anda %25-30 yukarda keþke 1,2 usd seviyesine gelse de biz de satsak , karþýlaþtýrma yaparken ayný þartlar göz önünde bulundurularak karþýlaþtýrma yapýlýr...

Son olarak da gözde'yi kchol ile karþýlaþtýrýp gözde'yi kötülemiþsiniz, ben de portföyümün önemli bir kýsmýný kchol de tutuyorum bana göre de en iyi yönetilen ve aþýrý skontolu bir hisse ama kchol ün iyi olmasý gözde'nin kötü olmasýna neden olmaz ikisi ayný anda da ucuz olabilir... sizden ricam bu kchol ile ilgili olan düþüncelerinizi kalan 450 hisseye de yazýn çünkü kchol gözde den iyi olduðu gibi onlarýn hepsinden de iyi...
saygýlarýmla