Biri serbest piyasa rejimi esastır, her şey çok güzel olacak diyor.
Öbürü, ağır ekonomik bunalım falan...buyrun burdan yakın.
Biri serbest piyasa rejimi esastır, her şey çok güzel olacak diyor.
Öbürü, ağır ekonomik bunalım falan...buyrun burdan yakın.
siyasi ok tamam olur/olabilir türkiye bura..
ama o atıf yapılan şey bambaşka bir dünya..
cumhurbaşkanının işleme alma kıstası nedir ?
bunalım ölçüşü ne ?
kaç intahar ?
kaç adli vaka ?
kur filen demedim bak.
bence prof ünvanlı birinin boş boş serzenişi/spekülasyonu..
onu işletene kadar, 40 tane yetki vardır
yaşanmasın olmasın.. o maddeler kur 15-20 oldu diye değil.
Son düzenleme : Zaf.Dogu; 14-12-2021 saat: 01:53.
Kıstas; bu işten başka türlü sıyrılamayız fikrinin ağır basması, çaresizlik. Hatta amaç bu diyen de var.
Bence, hep aba altından sopa gösterme bunlar, bi yerde yabancının ikna olup geleceğini bekliyorlar umut ediyorlar, o yüzden topu diktiler havaya biri kafaya çıksın diye. Sıcak para bizim kaderimiz, o geldi diye uçtuk, o gidince yamulduk.
Akıllı para matematiğe bakar....kredi notu düşürür, yükselttirir...bedava burası...gelin yağmalayın diyorlar bence...
Ama akıllı paranın bi de üst aklı var tabi...tarihi şeyler oluyor, tamam tarih tekerrürdür de, her defasında farklı yollarla tekerrür eder, tekerrür ettiği sonradan anlaşılır.
Abi teknik çalıştı aslında. 13.90-14 arası işte tepe olması, MB nin gereğini yapması halinde düşüş trendinin başlaması vs lazımdı. Ama MB gereğini yapmadı. Dün 2.5 milyar dolar bastı. Yoksa 14 üzeri 16.xxx lere kadar gidecekti. Para tekniği bozdu. Faiz arttırmak yerine usd satarak savunuyor buraları. Sadece MB nin satışı 4 milyar USD civarı diyorlar buraları savunmak için. Kamu bankaları da işin içine girince meblağ daha büyük.
Bloomberg in haberine göre, dünkü toplantıda; faizlerin 15 e çekilmesine rağmen ticari taksitli ve rotatif kredilerin faiz oranlarının neden arttığı konuşulmuş.
Yer İmleri