Sayfa 739/1001 İlkİlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,905 - 5,912 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Perşembe günü PPK'da faiz indiriminden daha ziyade indirime devam edilip etmeyeceğine dair mesajlar önemli.

1- Faiz indirilir ve indirim sürecinin bittiğine dair bir sinyal gelmez ise dolar yukarı doğru devam eder, borsa da onu takip etmeye çalışır. Doların yukarı hareketin şiddeti faiz indirim miktarı ile ilintili olur.

2- Faiz az indirilir veya hiç indirilmez ve indirim sürecinin bittiğine veya örneğin 6 ay boyunca indirim olmayacağı söylenirse dolar aşağı yönlü sert çakılabilir. 11.60 seviyesine gelse %20, 12.00 seviyesine gelmesi %16, 12.50 %13, 13.00 ise %10 düşüş demek. Kendisini dolara göre ayaralamaya çalışan endeks de 150-160 cent arasında kalacak şekilde durmaya çalışır. Bu da yine dolardaki düşüş kadar belki bir tık az endeksin çakılacağı anlamına gelir.
    Kendi yazdığım fikri challenge etmek istiyorum. Faiz indirim süreci bitti dense ama faizler mevcut seviyede kalsa bir miktar da olsa TL'ye dönüş olur mu? Yoksa o tren kaçtı mı? Artık fazileri öyle değil %18 vs, %30-40'lara getirmeden kimse TL'ye dönmez mi? Ne dersiniz?
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bugün yüzde 4 yapmayan hisseyi at çöpe
    Fakirleşirsin burda durdukça, gel yılanoğluna rahat et
    2021 yılında 1.5 milyondan az kâr eden ben para kazandım demesin , hepimiz korkunç zarardayız bu sene...

3.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    2021 yılında 1.5 milyondan az kâr eden ben para kazandım demesin , hepimiz korkunç zarardayız bu sene...
    Bir ara sormuştum forumda
    1'i 400 yapan var mı diye. Aynaya bakınca kendimi gördüm

Biz ky görünümlüyüz, alçak gönüllüyüz.

vadeli LONG long gidiyoruz..
    bereket versin de,
    bir gün yarım saatte kazandıklarımızı alabilir..
    kazandıkça korku?

5.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Sürekli buna atıf yapılıyor ama teorik fiyat hesaplanırken alınan faiz nedir acaba. Piyasa artık başka bir faiz oranı kullanıyor. MB'ninkini değil. Burada piyasa faize vurgu yapıyor. Yıllık faizi %30 alıyor, %18 değil gibi düşünüyorum. Sadece endeks değil dolar veya diğer vadelilerde de bu fark söz konusu. Implied faiz oranı %30, teorik fiyatlar da buna göre hesaplanmalı
    sayın TyphoonTrader
    teorik fiyat oynamalarını vurgulama nedenimiz teorik fiyat hesaplaması değil takdir edersiniz. eksi %1 den getiriyor bugün olduğu gibi artı %2.5 farka. %3.5 oynama şu anki fiyatlarla 8.500 puan civarı. biz 2.000 puan alalım diye yırtınırken elin adamı bunu koz olarak kullanmakta ve de vahşice başarılı kullanmakta. bol şanslar...
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

6. işin iyice suyunu çıkardılar bu arada. tom emmi yükseliyor bizim neyimiz eksik hurra onun 3 katı yükselelim. dolares yükseldi dolar bazında ucuzladık hurra onun 2 katı yükselelim. dolares düştü bunu kutlamak gerek düştüğü kadar yükselelim...kötü mü değil tabi ekmek yiyor muyuz bedavadan evet...racon bozuldu sadece...ve anlaşılan seçime kadar ara kazalar olsa da bu devran böyle devam edecek...kısa stoplu lonk aç kapa...bol şanslar...
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

7. Hocam faizle konunun alakası yok.
    Teorik fiyat hesaplama şekli zaten faiz içeriyor.

Benzeri geçmişte oldu
    Ama sebebini biliyorduk.
    Dolar alıp karşılığı TL bulamayan londra daki fonlar hisse satıyırlardı ve borsa düşüyor idi.
    Hisse yerine endeks long yapıyor idiler.
    Şimdi sebep bulamıyoruz.
     Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Sürekli buna atıf yapılıyor ama teorik fiyat hesaplanırken alınan faiz nedir acaba. Piyasa artık başka bir faiz oranı kullanıyor. MB'ninkini değil. Burada piyasa faize vurgu yapıyor. Yıllık faizi %30 alıyor, %18 değil gibi düşünüyorum. Sadece endeks değil dolar veya diğer vadelilerde de bu fark söz konusu. Implied faiz oranı %30, teorik fiyatlar da buna göre hesaplanmalı
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Bu arada bugün tahminim çok yüksek oranda kontrat kapama var.
    Aps çok eksilir.

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 739/1001 İlkİlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •