Seydullah Nebati'den faiz yorumu
Hazine ve Maliye Bakaný Nureddin Nebati'nin kardeþi deneyimli iþ insaný Seydullah Nebati "Yarýnki Merkez Bankasý toplantýsýnýn çok önemli olduðunu düþünüyorum. Merkez Bankasý'nýn bence pas geçmesi lazým. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktýr" dedi.
B&G Yönetim Kurulu Baþkaný Seydullah Nebati yeni ekonomi modeli ve faiz ile ilgili yorumlarda bulundu.
Bloomberg HT'den Burak Karagöz'e konuþan Seydullah Nebati, Merkez Bankasý'nýn yarýnki toplantýyý pas geçmesi gerektiðini, bununla birlikte kanaatinin bir puanlýk indirim olduðunu söyledi.
Seydullah Nebati þunlarý söyledi: Küçük bir aralýðýmýz kaldý demiþti. Zaten enflasyonun altýnda bir reel faizle ilerliyoruz. Kaldý ki piyasada faizler inmedi. Sadece kýsa vadeli faizler indi.
Seydullah Nebati yeni ekonomi modeline iliþkin ise þunlarý söyledi: Diyecek fazla bir þey bulamýyorum. Biz de yeni yeni tanýyoruz, anlýyoruz. Ben hükümete güveniyorum. Ellerinde bu kadar veri seti varken, Türkiye'nin bütün kurumlarýndan bilgi alýrken ben hatalý bir program izleyeceklerine inanmýyorum. Ama anladýðým kadarýyla kýsa vadede zor olacak. Her zaman iyimser olmak zorundayýz.

Yer Ýmleri