Perşembeleri 14:00 de yabancı istatistikleri ile haftalık banka istatistikleri de açıklanıyor, bugün arka planda kalabilir. Döviz artışı ile bankaların sermaye yeterlilikleri ve dolarizasyonda sinyaller gelmesini beklerim.
Perşembeleri 14:00 de yabancı istatistikleri ile haftalık banka istatistikleri de açıklanıyor, bugün arka planda kalabilir. Döviz artışı ile bankaların sermaye yeterlilikleri ve dolarizasyonda sinyaller gelmesini beklerim.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
2001.jpg
emin misiniz ?
1990lardan beri dünyada açık ara en yüksek faizi veren majör ekonomi türkiye, sebep ne ? -enflasyonla mücadele
30 senedir rekor faiz veriyosun, ve sonuçta yine en yüksek enflasyon sende.. 30 senedir başarısız olmuş bi model.. aynı yoldan devam mı etmelisin ?? yabancı sıcak para da 170 milyar dolar bakiyeden 20 milyar dolara düşmüş durumdaydı, artık manipüle edemezler diye düşündü yiğitgil, onun için indirmeye başladılar.. ben olsam ilk turda 7 puan indirirdim, yada en fazla iki hamlede işi kapatırdım.. her ay her ay 1 puan 2 puan ipin ucunu hesap edemediler.. ahali saldırınca kur yüzde 60 yükselince -ihracat, çin işi falan diye mecburi polemik üretmek zorunda kaldılar.. böyle olacağını bilse reis bu işe kalkışmazdı zaten..
şimdi tek şansları körfezden yüklü dolar girişiyle kuru bi yerde stabil hale getirmek
merkez karar öncesi piyasaya çıkıp olmıyan dolarları satabilir...
nas mı pas mı?
Yer İmleri