Sayfa 956/1002 İlkİlk ... 456856906946954955956957958966 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,641 - 7,648 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. nas suresi fakirleşmenizi emrediyor mecbur fedakarlık yapacaksınız diyecek kadar kafayı yemiş bir zihniyetin bundan sonra mantık yoluna geri döneceğine inanmıyorum. bu haftadan itibaren her hafta portföyümün %10'u ziraat döviz fonu zpv alımına başlıycam. bozacağım ilk fon da ija olacak. 2 ay önce bu sene sonu dolar 15 bekliyorum demiştim. önümüzdeki yıl sonu 100'ün üzerini bekliyorum ben. türkiye çöker diyorlar çökmez. ukraynada millet zelenski iktidara gelinceye kadar ayda 30 dolar maaşla ve bizle aynı hatta çoğu yerde daha pahalı market fiyatlarıyla yıkılmadan çökmeden bal gibi yaşıyordu. 6 odalı bir evin her odasında 1 aile yaşadıklarını, ortak banyo mutfak kullandıklarını, cam yerine pencerelere naylon çektiklerini, iş için camı kırık araba kullandıklarını kendi gözlerimle gördüm, zelenski bu ücretleri 7 yılda 400 dolara çıkardı, biz ise tersi yönde gidiyoruz. geri kalmış bir ortadoğu ülkesinde doğmuşuz ne bekliyoruzki zaten.

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    nas suresi fakirleşmenizi emrediyor mecbur fedakarlık yapacaksınız diyecek kadar kafayı yemiş bir zihniyetin bundan sonra mantık yoluna geri döneceğine inanmıyorum. bu haftadan itibaren her hafta portföyümün %10'u ziraat döviz fonu zpv alımına başlıycam.
    Tesekkür., iyi fikir, Eurobondlara göre daha iyi bir alternatif gibi. Yalnız adamlar kendi tanıtım sitelerinde doğru düzgün bilgi vermesini bile beceremiyorlar. Bu ülkenin kurumları niye bu kadar vasat yönetiliyor?

Tanıtım sayfasında yer alan:
    En Az Alınabilir Pay adedi 1 Pay ve Katları
    En Az Satılabilir Pay adedi 5 Pay ve Katları

Tefas'ta (ve sanırsam reelde) tam tersi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    nas suresi fakirleşmenizi emrediyor mecbur fedakarlık yapacaksınız diyecek kadar kafayı yemiş bir zihniyetin bundan sonra mantık yoluna geri döneceğine inanmıyorum. bu haftadan itibaren her hafta portföyümün %10'u ziraat döviz fonu zpv alımına başlıycam. bozacağım ilk fon da ija olacak. 2 ay önce bu sene sonu dolar 15 bekliyorum demiştim. önümüzdeki yıl sonu 100'ün üzerini bekliyorum ben. türkiye çöker diyorlar çökmez. ukraynada millet zelenski iktidara gelinceye kadar ayda 30 dolar maaşla ve bizle aynı hatta çoğu yerde daha pahalı market fiyatlarıyla yıkılmadan çökmeden bal gibi yaşıyordu. 6 odalı bir evin her odasında 1 aile yaşadıklarını, ortak banyo mutfak kullandıklarını, cam yerine pencerelere naylon çektiklerini, iş için camı kırık araba kullandıklarını kendi gözlerimle gördüm, zelenski bu ücretleri 7 yılda 400 dolara çıkardı, biz ise tersi yönde gidiyoruz. geri kalmış bir ortadoğu ülkesinde doğmuşuz ne bekliyoruzki zaten.
    değerli yurt paydaşım ;
    nas suresi değil ! nass iki s ile... nass demek ayet demek. Nas suresinde faiz ( doğru kelime riba ) ' dan bahsedilmez. Kur'anda bahsedilen ribadır . bugünkü faiz deyince anladığımızdan daha geniş anlamlıdır. kısaca bu kadar diyebilirim.
    Tam anlaşılabilmesi için özet şeklinde yazmak da yanlış anlaşılmaya sebep olacağı için ve bayağı detaylı uzun yazmak gerekeceği için bu kadar yazıyorum. konuyla ilgili kaynak isteyenlere kitap , belge link verebilirim.

yanlış anlaşılma olmasın Nas suresinde ribadan ( faizden ) bahsedilmez. O konuşmada söylenen Nas suresi değildir. Nass dır ayet var denilmiştir...
    Son düzenleme : Lucky Player; 16-12-2021 saat: 17:48. Sebep: ekleme yaptıydıydım ...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

4. ele geçen tl ye de üzülüyorum artık. Risk almadan bir şey kazanılamıyor. Ağırlıklı olarak borçlanma fonu vb portföyden mecburen , çok ama çok geç olsa da diğer fonlara geçmem gerekiyor parça parça . Ne kadar tabiatıma aykırı da olsa. O değil de değişiklik yapınca da kesin rüzgar ters döner , benim şansıma

5.  Alıntı Originally Posted by cihangirkonya Yazıyı Oku
    ele geçen tl ye de üzülüyorum artık. Risk almadan bir şey kazanılamıyor. Ağırlıklı olarak borçlanma fonu vb portföyden mecburen , çok ama çok geç olsa da diğer fonlara geçmem gerekiyor parça parça . Ne kadar tabiatıma aykırı da olsa. O değil de değişiklik yapınca da kesin rüzgar ters döner , benim şansıma
    kardeş bizimkisi hımbıllık değildi akıllı mantıklı zeki hiçkimse böyle birşey hayal bile edemezdi ben de bugüne kadar cidden pişman olurlar,geri adım atarlar diyordum ama adamların gözü ideolojiyle kör olmuş bugün kesin farkına vardım. ben de üzüntü içinde kıvranıyorum yeminle. hele bir de yurtdışına kaçıp kurtulma hayalindeydim parayı lirada pç ettik..geç değil yahu her hafta kademeli alınabilir diye düşünüyorum zararın neresinden dönülse kardır. bunun sonu yok 100 de olabilir 200 de. 90'lı yıllarda oldu kafa hiç değişmediği, 30 yılda hiçbirşey öğrenilmediği için yine olur. kademeli alınca rüzgarın tersine dönmesi halinde zarar az olur.

6. Ben insanımızı da anlamıyorum , kendi çevremde dahil. Vallahi millet sırıta sırıta geziniyor ortalıkda , neyin keyfini yaşıyorlarsa.Bunalıma girmek üzereyim belki de . Vallahi bilemiyorum artık terslik bende mi değil mi

7. Satip ne yaptin degiskenmi aldin.
    Bende nzh den %40 satip 8 10 adet
    Ortasaha ve defansif degisken aldim
    Keske dun alsaydim bugunku bist artisindan faydalanamiycam

Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Borçlanma, kira sertifikası, özel sektör ne kadar mıymıy fon varsa hepsini boşadım, huzura erdim :D
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    nas suresi fakirleşmenizi emrediyor mecbur fedakarlık yapacaksınız diyecek kadar kafayı yemiş bir zihniyetin bundan sonra mantık yoluna geri döneceğine inanmıyorum. bu haftadan itibaren her hafta portföyümün %10'u ziraat döviz fonu zpv alımına başlıycam. bozacağım ilk fon da ija olacak. 2 ay önce bu sene sonu dolar 15 bekliyorum demiştim. önümüzdeki yıl sonu 100'ün üzerini bekliyorum ben. türkiye çöker diyorlar çökmez. ukraynada millet zelenski iktidara gelinceye kadar ayda 30 dolar maaşla ve bizle aynı hatta çoğu yerde daha pahalı market fiyatlarıyla yıkılmadan çökmeden bal gibi yaşıyordu. 6 odalı bir evin her odasında 1 aile yaşadıklarını, ortak banyo mutfak kullandıklarını, cam yerine pencerelere naylon çektiklerini, iş için camı kırık araba kullandıklarını kendi gözlerimle gördüm, zelenski bu ücretleri 7 yılda 400 dolara çıkardı, biz ise tersi yönde gidiyoruz. geri kalmış bir ortadoğu ülkesinde doğmuşuz ne bekliyoruzki zaten.
    Hocam neden zpv? Stopaj yok.mu?

Sayfa 956/1002 İlkİlk ... 456856906946954955956957958966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •