Sayfa 15/1002 İlkİlk ... 513141516172565115515 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 113 - 120 arası.

Konu: Viop XXXVIII

son 10 günde 2 defa kontrat teminatları arttı. endeks 2000 tl den den önce 2350 tl'ye (perşembe günü faiz kararı günü), şimdi ise önümüzdeki salı akşamı efektif olmak üzere 2700 tl'ye çıktı..3 iş günü arayla..oldukça dramatik..

buna ek olarak takasbanktan daha fazla teminat isteyen aracı kurumlar da var öyle anlaşılıyor.. burada yazıldı..mesela %25-50 daha fazlası gibi..

dolayısıyla bazı oyuncular teminatları %50-80 mertebesinde artmış hissedecekler gelecek salı..pazartesi de ama gönüllü ama gönülsüz poz kapatmaları olacaktır ekstra para getirilmezse masaya..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin banka genel müdürlerine, "Faiz artırımı tartışmaya kapalı. Bunun dışındaki önerilerinizi dinlemeye hazırım" dediği toplantıda, serbest piyasa prensiplerinden asla vazgeçilmeyeceği, sermaye kontrolü imasında bulunan yazı ve kesimlerin ise suç işlediğini söylediği belirtildi.
    Bloomberg HT kaynak
    Valla ekonomi 101 bile almamış bunlar. Cari açığı kapatarak dövizi ve sonrasında da enflasyonu düşüreceklermiş. Gerçekten bu modele inanan bir kişi vardır kalanı da mecburen inanıyordur.
    Şimdi bu yeni kur ile ihracatçının ihracatı mı artacak? İhracat artışının kurdan kaynaklı olan kısmı çok düşük kalanı satış yaptığın ülkedeki gsyih ına bağlı. O ülkelerde krize girerse kime mal satacaksın. Ayrıca şimdi bu yeni kur ve oluşan olağanüstü durum nedeniyle eskiden 100 birim ihracat için 1000 birim değer üretildiğini düşünelim. Kur 8.5 iken bu değer 8500 Tl idi. Şuan 16500 TL. İhracatın ithalat ile karşılanma oranı %70 civarı yani 16500 TL lik ihracat için 10.000 tl civarı dövize bağlı fiyatı değişen girdiler kullanacaksın ayrıca şuan piyasa kaotik durum nedeniyle vadeli mal satmıyor.Üzerine asgari ücrete de %50 zam geldi işçilik de arttı. Bu da vadesi olmayan bir gider. Artık 100 birim mal üretmek için gerekli sermaye miktarı neredeyse 2 katına çıktı ve vadeler de kısaldı. Bu durumda birçok işletme işletme sermayesi açığına düşer.
    Bunu belki yılın son çeyreğindeki bilançolarda göremesek de 2022 de bu sorun derinleşir.
    Şuan 6 ay önce bile vadeli mal satmış alacağını henüz alamamış bir çok işletme var. Alacağını aldıkça parası pul olmuş olarak almış olacak. Bu uygulanan deneysel modelin sonunda çok fazla işletme sermayesi yetmeyeceği için küçülür, batar, bedelli sermaye arttırımı yapar vs.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Ayrıca şimdi bu yeni kur ve oluşan olağanüstü durum nedeniyle eskiden 100 birim ihracat için 1000 birim değer üretildiğini düşünelim. Kur 8.5 iken bu değer 8500 Tl idi. Şuan 16500 TL. İhracatın ithalat ile karşılanma oranı %70 civarı yani 16500 TL lik ihracat için 10.000 tl civarı dövize bağlı fiyatı değişen girdiler kullanacaksın ayrıca şuan piyasa kaotik durum nedeniyle vadeli mal satmıyor.Üzerine asgari ücrete de %50 zam geldi işçilik de arttı. Bu da vadesi olmayan bir gider. Artık 100 birim mal üretmek için gerekli sermaye miktarı neredeyse 2 katına çıktı ve vadeler de kısaldı. Bu durumda birçok işletme işletme sermayesi açığına düşer.
    Bunu belki yılın son çeyreğindeki bilançolarda göremesek de 2022 de bu sorun derinleşir.
    Şuan 6 ay önce bile vadeli mal satmış alacağını henüz alamamış bir çok işletme var. Alacağını aldıkça parası pul olmuş olarak almış olacak. Bu uygulanan deneysel modelin sonunda çok fazla işletme sermayesi yetmeyeceği için küçülür, batar, bedelli sermaye arttırımı yapar vs.
    Tebrikler birinci sınıf bir ekonomi yorumu. Bir satır bile eklemeye gerek yok katkı anlamında.

şu anda ülkede açık hesap çalışmayan şirket, kobi yoktur. En iyisi çek alıyordur. Mevcut alacak-borç ilişkisindeki tüm hesaplar pul oldu.
    Son düzenleme : hayek; 19-12-2021 saat: 17:06.

8 TL den satıp
    vadeli hesabında alacak bekleyen ve 2022 de tahsili olacak
    ihracat faturası,2002 sene sonu nasıl bilançoya yansıyacak..?
    Kur farkı kârı 8 TL olursa, bunun vergisini de verecek mi ?

Venezu yarısı açlıktan diğer ülkelere sığınmış.
    Türkleri kim kabul eder.
    Sermayesi olan ve sermayesi yetenekleri olanlar hariç

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

İhracatçılar dövüz bozamaz korkudan
    TL masrafı için TL borçlanmak zorunda.
    Yakında TL sorunu da çıkar.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

7.  Alıntı Originally Posted by SonKurus Yazıyı Oku

Durum bu kardeşim tarihi bir dipte kapattı cuma
    Memedabi 2 aydır dedim şey bazlı bi dip daha var deye, ama kimse dinlemedi ve hatta donunu kaybedersin falan filan dendi. Şuan gelinen nokta bu abi
    şuan en dipte zaten mal, bu saatten sonra ne satacan, kaldı elinde mal, haa paran kaldıysa alırsın bikac centlik mal daha.
    Ben şimdi donunu kaybedenlere acırmıyım, tabii ki acımam
    Hamdım Piştim Yandım

8. Teb piyasayi çok iyi biliyor çok küçülttu pozunu, maliyeti de çok düştü- yolsonuna kadar tl bazlı bile berbat gidebilir borsa, hatta bu komple boğa bile olsa teb e de yarayabilir ileri vadelere yayılma açısından. Bakalım nasıl olacak.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    son 10 günde 2 defa kontrat teminatları arttı. endeks 2000 tl den den önce 2350 tl'ye (perşembe günü faiz kararı günü), şimdi ise önümüzdeki salı akşamı efektif olmak üzere 2700 tl'ye çıktı..3 iş günü arayla..oldukça dramatik..

buna ek olarak takasbanktan daha fazla teminat isteyen aracı kurumlar da var öyle anlaşılıyor.. burada yazıldı..mesela %25-50 daha fazlası gibi..

dolayısıyla bazı oyuncular teminatları %50-80 mertebesinde artmış hissedecekler gelecek salı..pazartesi de ama gönüllü ama gönülsüz poz kapatmaları olacaktır ekstra para getirilmezse masaya..
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 15/1002 İlkİlk ... 513141516172565115515 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •