Yeþilada son video. 1 saat önce atmýþ. Ben de yeni izliyorum.
Yeþilada son video. 1 saat önce atmýþ. Ben de yeni izliyorum.
https://www.iletisim.gov.tr/turkce/h...ir-araya-geldi
Yalnýz, bahsedilen dönem IMF'li dönem. Yani düþük enflasyon/faiz döneminin kilit noktasý IMF...
Tabi bazýlarý her baþarýyý kendine atfederse o baþka...
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
1994 krizinde millet bankalara hucum etti.
3 banka batti.
Milleti yatistirmak icin mevduata sinirsiz guvence getirdiler.
Bu isi sonra kaldirmadilar.
Herkese banka lisansi verdiler.
Bu sekilde iyi kotu farki kalmadi, millet nasilsa sinirsiz garanti var diyerek en yuksek faizi verene gitti.
Bu da 2001 krizinin yolunu acti.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Dolarýn roketlemesinin herkese etkisi ayný deðil.
Mevduatýn %60 küsürü dolarda biliyorsunuz, yastýkaltýyla beraber paranýn en az üçte ikisi diyebiliriz, bunlar dolarýn yükseliþinden zarar görmedi haliyle. Borsada da saðlam ralli vardý, düzgün hisse taþýyanlar da aþaðý yukarý servetini korudu.
Gayrimenkul ve arabasý olanlar da satýþ fiyatýna dolar kadar eklediler sitelerdeki satýþ fiyatlarýna bakarsak (satýlýr mý o ayrý).
Kýsacasý bu son olaylar ancak TL birikimi olan azýnlýða vurdu.
Ayrýca birikimi olmayan geliri TL olan kesimi de ezdi. Bunlardan da asgari ücretliler epeyce kurtardý diyebiliriz son zamla. Asgari ücretin üstünde alan memur, beyaz yaka özel sektör vb bu kadar zam alamadýðý için alým gücünde en aðýr darbeyi yedi. Bir de emekliler..
Sözün özü herkes ayný etkilenmedi, gerçekten periþan olanlar sefilleþenler çok sayýda, ama bir bölüm de zarar görmedi hatta geliri arttý.
Dün çocuðumun doðumgünü diye þehirdeki en iyi pastaneye gittik pasta almaya, ayrýca kafe olarak da hizmet veriyor üç katlý binasý var. Pastayý aldýktan sonra oturup birer tatlý yiyelim çay içelim dedik. Mekan güzel, lüks, yiyecekler de kalite ve lezzetli. Menü geldi fiyatlar da muhteþem. Neyse yedik içtik.
Burda aðlayýp sýzlýyoruz da üç katlý bina aðzýna kadar insan dolu zor masa bulduk, otoparký dolu zor yer bulduk.
Þaþýrmaya gerek yok, demin yazdýðým þekilde her zaman alým gücünü koruyan ve buralarý dolduracak alýþveriþ yapacak kesim olacaktýr. Toplumun genelinde alým gücü düþtü bu kesin, avmler kafeler dolu vb. resmin bir bölümünü yansýtýyor sadece.
Bence asýl kitle kredi ile yaþamaya alýþmýþ kitle, kredi döndüðü sürece sorun yok. Kredi ile ev aldý deðerlendi. Kredi ile araba aldý deðerlendi. Ödemeler enflasyon tarafýnda ezildi. Birikim yerine kredi ödeme kültürü var. Bu nedenle harcamalarýndan vazgeçmez.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri