Sayfa 296/805 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon
Arama sonucu : 6435 madde; 2,361 - 2,368 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Böyle giderse orada-burada.
    Gönderi
    28,622
    Dünyada dolara %10 faiz veren ülke varmı acaba???? Ben yok biliyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by cemal31 Yazıyı Oku
    Sabit kur olsa bile yabancı faizden memleketin anasını aglatır ortak. Dolar 15 lirada sabit kalsın, ve faiz %10 olsun. Yabancı yine dolar bazlı %10 karı cebine atıp götürecek kendi memleketine, dünya eksi faiz verirken böylesine yüksek faizi ödeyen memleket ayakta duramaz.
    Bu sistem varken Amerika'nın dolara verdiği faizi vermen mümkün olacak yani 0.25 gibi düşünebilirsiniz tabi bu senin gelir giderine bağlı Amerika o kadar dış borçla nasıl kendini çeviriyorsa sen daha avantajlı durumdasın yani kağıt kalem olsa çizcemde güzel bi algoritma ama olmuyor 😂😂

3. Okuyan arkadaşlar bunlar benim öngörüm buna göre alım satım yapmayın lütfen hakka girmek istemem

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
     Alıntı Originally Posted by balikci2 Yazıyı Oku
    Kısa vadede eksi yazar

Nakit fazlası
    Toros ‘ un stokları
    SOCAR
    İnşaat alacakları

Şirket karı lira bazında azalır
    Yok ortak öyle bi günde herşey düzelmez. Dün 1 milyona çıkan ev fiyatları dolar %50 düştü diye yarın hemen düşecekmi yada yarın markete gidince yag fiyatları, şeker fiyatları %50 oranında düşecekmi.

5.  Alıntı Originally Posted by şehzade17 Yazıyı Oku
    Aga tek anlamadığım nokta nedir biliyor musun eğer gerçekten arka planda bir planları yoksa nasıl bir akıl tutulmasıdır dünya tarihine geçeriz yeminle ama yine de içimden bir ses 20 sene ülke yöneten adam bu kadar saf olamaz ve kesinlikle bir planı var diyor seven vardır sevmeyen vardır ama salak olduğunu iddia eden görmedim
    Planı varmış kısaca bu kararı dolar 9 TL iken alsa sıkıntı olurdu ama 18 lirayken alırsan zaten bu 2 katı olan çıkış senin belki de 3 5 senelik yüzde 20 lik enflasyonunu sübvanse etmiş olacak bence adam kazandı beyler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
     Alıntı Originally Posted by şehzade17 Yazıyı Oku
    Çok fazla sıcak para girişi ve borsaya para akması ile karşılaşacağız bu sebeple ayrıca fabrika kurmak isteyen bir şirketin TL kazanıyoruz bro batarız demesinin önü kapanacak
    Yatırım için bir çok şey aranır. Hukuk mesela kim gelir bu ülkede yatırım yapar, ihale desen kimsenin rekabet şansı yok, 5 yandaş iş adamı tüm ihaleleri alıyor. Yatırımcı tek bir şeye bakarak karar vermez ortak.

7.  Alıntı Originally Posted by cemal31 Yazıyı Oku
    Benim kod kafam yanlış anlamadı ise ülke battı sayın Liberal....Dünyada en yüksek faiz veren-garanti eden ülke biz olacagız....
    Cemal bey, ülke zaten dünyanın en yüksek faizlerini ödüyor.

Muhalefetin geneli bu haftaya kadar "faizleri indirmediniz faizleri yükselttiniz" yerine "faizleri indirdiniz dövizleri yükselttiniz" söylemleriyle hata yaptılar.

Piyasa kurallarına aykırı MB %14 faizi bile Hazine faizlerini indiremedi %25 seviyelerine kadar yükseltti.

Bankalardaki 650 Milyar TL mevduatın süresi doluyor deniliyordu.

Tayland-Tayvan-Türkiye karşılaştırmalı faizleri alttadır:

https://twitter.com/LiberalBorsa/sta...60201860681730

8.  Alıntı Originally Posted by cemal31 Yazıyı Oku
    Yatırım için bir çok şey aranır. Hukuk mesela kim gelir bu ülkede yatırım yapar, ihale desen kimsenin rekabet şansı yok, 5 yandaş iş adamı tüm ihaleleri alıyor. Yatırımcı tek bir şeye bakarak karar vermez ortak.
    Aga benim sektörün inşaat o 5 müteahhit dünkü çocuk değil onlara zmanında NATO müteahhitleri derlerdi sen sanmaki yarın CHP gelse bu adamlar değişecek siyasete gerek yok bunlar popülist cümleler hukuksal reformlar hepimizin beklentisi inşallah gerçekleşir

Sayfa 296/805 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •