Borsada sanayi sirketleri tavana gidiyor yeniden. Demekki dolarin tekrar cikacagini dusunuyorlar..
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar kuru, ülkede en likit ve hacimli enstrümandı.
MB nın bile milyar dolarla yaptığı müdahalenin etkisi dakikalarla sınırlı oluyordu...
Şimdi ise gözaltı pazarında işlem gören sığ hisselere döndü.
Ancak 21 Aralıkta bir anlamda TL Dövize endexlenince yüzde 5 bile düşemeyen dolar bir gecede yüzde 40 düştü...
BU arada 17-18 den dolar alanlar servetlerinden oldular.
Aynı şekilde dolar 2 ayda 18 e vurunca benim gibi TL de olanların servetleri büyük ölçüde erimişti.
DEM den sonra ve TR deki potansiyellerde yüksek maliyetle oyun dışı kaldıklarından doların taze para kaynağı kesildi.
18 den 11 e düştüğünü gören çoğu yatırımcı cesaretle artık dolara girmez diye düşünüyorum.
Buna bir de yabancıların çok önce piyasadan çekilmesi eklenince MB ve Hazine dolarcılarla TEK KALE MAÇ YAPAR pozisyona geldi.
Bunları neden yazıyorum...
Yani eski koşullarla yeni duruma göre teknik analiz yapmak, geçmişteki bir durumu karşılaştırmak vs. ile beklentiler büyük ölçüde yanıltabilir.
Temel analizde 6 ay sonra 1 yıl sonra haklı çıkılabilir. Ancak kısa ve orta vadede doğru olsun-yanlış olsun MB ve Hazine dolar/TL grafiğini çizecek gibi geliyor....
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
endeks iyi....bankalar eksi de....
Mart ayında da dükkanı kapar merkez.bu nasıl tek kale .gelen her doları em Di piyasa.sanirim özellikle aniden saldırıyorlar.ne kadar dusukten toplansa o kadar kar
finansal acıdan yazdıklarınız yeni yol planı gerektiriyor ,Ancak reel sektor konusunu da onemli ,asgari ucret zammı ve kur ilişkisi ,kredi faizlerinin yuksekligi ,işşizlik ,enflasyon...alınan finansal kararın bunlara etkisi 3. gunde goruldu ve dem mevduata ust sınır geldi,buyuk kararların sonrasındaki etkiler cok daha buyuk olur.
USDTRY kuru dün psikolojik 10 seviyesinin diplerine kadar gevşedi. Her ne kadar kamunu yüklü müdahalesi konuşulsa da, "kur korumalı TL vadeli mevduat" ürününün de etkisi olduğunu düşünüyoruz. Altını çizerek söylemek gerekiyor ki, ürün yeni ve belki de henüz tabana yaygın bir şekilde pazarlanamıyordur. Lakin yine de, kısa vadede, faizin ucunun açık bırakılması, şimdilik TL'deki erimeyi durdurmaya yettiğini görüyoruz.
Pek iyi uzun vadede ne olacak diye sorduğunuz hemen duyar gibiyim. Elbette, kur farkının Hazinenin sırtına yüklenmesi, bütçe anlamında oldukça ağır bir fatura getirebileceği göz ardı etmiyoruz. Neredeyse 60 yıl öncesinin zorlu Türkiye ekonomisinde uygulamaya konulan DÇM "dövize çevrilebilir mevduat", sonuçta ekonomiye enflasyon olarak geri dönmüştü. DÇM'lerin son taksiti ödendiğinde devrin başbakanı Turgut Özal ürünü "bilgisizliğin vesikası" olarak eleştirmiş ve "İnşallah gençlerimiz bundan ders alır. Bir daha böyle hesapsız kitapsız hatalar yaparak, gelecek nesilleri zor taşınan yük altına sokmaz" demişti!
Emre Değirmenioğlu'ndan alıntı...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Erdoğan: CDS üzerindeki köpük de gidecek-Apara
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri