Tbb/alpaslan çakar: Kamu bankaları müşteri işlemi dışında açık pozisyon ile döviz satışı yapmıyor- bloomberg ht
Tbb/alpaslan çakar: Kamu bankaları müşteri işlemi dışında açık pozisyon ile döviz satışı yapmıyor- bloomberg ht
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Dövizi sadece ülke içinde kullanılan, talep gören, TL ile fiyatı baskılanıp, arttırılabilecek birşey olarak görmek çok büyük hata. Kur kontrolünün sadece bir ayağı bizde. Para ve Maliye politikası. Diğer ayağına biz doğrudan müdahale edemeyiz. Ama kendi kontrolümüzde olanlarla yaptıklarımızla tahterevallinin bizim tarafını güçlendirebiliriz. Faiz politikası, MB döviz rezervleri, TL para arzı, dış ticaret ve cari denge, dış borç miktar ve ödeme takvimi, bütçe dengesi, yerel ve küresel siyasi pozisyon. Bunlar bir bütün. Hepsini dengede tutmak önemli olan. Tuşların hepsine birden ahenkli dengeli olarak basmak gerek. Sadece bir iki tanesine sürekli basıp diğerlerini unutursanız olmaz. Palyatif olarak başarı elde eder ama sonunda göreceğiniz maliyeti katlarsınız.
Daha 2020 yılı başında 5 liralarda geziyordu kur. Ne yapıyorduk o an için akıllıca gelen kısa vade görüntüde başarı getiren ama tehlikeli, sonucu belli işler. Sonuç ne oldu 18.30 gören kur. Bugün bile 11-12 lira. Velevki 9 a indirdin. Ne kadar kalacak orada orasını tartışmıyorum ama yinede en dipte bile yüzde 50 yemişsin.
O yüzden Haticeye değil neticeye bakmak lazım. Ünlü siyaset bilimci Nobel Ödüllü Ekonomist Donald Trump un dediği gibi:" Look at the big picture man"
Ben büyük resimde değişen hiçbir şey görmüyorum.
Ha inşallah ben yanılırım, yanılmayı da çok isterim. Bir dolarım dahi yok. Sadece ilgi alanım olduğu için vakit harcıyorum.
durum hiç iyi degil ,kurdaki ateş her saatte var .dikkatli olmak lazım ,p.tesi yasanan deprem in sonucları kolay kolay atlatılmaz
+ - 30 kuruş marj ile kur kontrolü … Bunun adı başka şey ama neyse !! Gelen açıklamalar kurulan tezgahı gösteriyor
tam bar kapanışında açıklamalar...
adamlar işe trader almadılarsa ne olayım..![]()
düşüş sonrası saatlikte 1 barı kalmış ilk sinyal patates olacak mı? heyecan doruk
formasyon hedefi 14
https://files.catbox.moe/g4cw30.JPG
toplanan tl ler ile swap kapatacaklarmış (MB) ..bunu kamuoyuna acıklamagı neden gerek goruyorsunuz?
Yer İmleri