kafama takılan ufak bir soru var , zorunlu ihtiyaç haricinde ya da firmalar haricinde bireysellere döviz alımını yasaklıyorum kardeşim denilebilir mi ?
kafama takılan ufak bir soru var , zorunlu ihtiyaç haricinde ya da firmalar haricinde bireysellere döviz alımını yasaklıyorum kardeşim denilebilir mi ?
Evet hesap doğru.Bu yüzden hükümet acilen bu işten vazgeçmeli.Yalnız bu hesabın başka varyasyonu da var .Kur 14 olsun 16 olsun 17 olsun vade sonlarında.Siz de hep sistemde kalın.Kurun alım satım makas farkları yüzünden yüzde 6 dayak yersiniz.100 bin dolarınız da vade sonunda 94 bin dolar olur.O yüzden aslında hükümetin en karlı çıkacağı opsiyon kurun sürekli yükselmesi,ama faizden daha az yükselmesi,kur iner çıkarsa hükümet dayak yiyor,kur sürekli artacak ki kar etsin.İşin sakat tarafı bu,bizlerin kurların artış garantisi hissetme nedenimiz de bu.Üstelik sade bizler değil bu Tl hesapları da dolar hesabı oldu.
Dolar 11 den 14 e gidince dolar farkını veriyor ya öyle 140 oluyor.Senaryo bu şekilde yazmış yazan arkadaş.
Hesap doğru da zaten paradoks da orda,hükümet bu işe başladıktan sonra kuru üç aylık dönemlerde asla bir önceki dönemin altına düşüremez.Küt diye reel zarar var orda.
Bu iş tutarsa zımmen düşmeyen kuru hükümet yaratmış olacak.Zaten artık inandım ki her şey sanal ve oyun,bu oyunun kurgusu yanlış yapılıyor,çok acısını çekecekler.
Yer İmleri