Originally Posted by
pilavli
Birkaç yerde dolar kuru hedefi 9 lira diye gördüm, oraya indirebilirler mi bilmiyorum ama imkanları varsa bile bence indirmemeliler, daha önceki verirlerden biliyoruz ki kurun düşüşü döviz hesaplarını artırıyor, kurun düşmesiyle bu son çıkışta dövizi olmayıp da tırnaklarını yiyerek seyredenlere (hala almadilarsa) fırsat verilmiş olur, kur düştükçe dolarizasyon bence daha da artacaktır.
Bence yapılması gereken kuru buralarda tutup enflasyon kadar artışına müsade etmektir. Elbette akıl mantık dinlemeyen bir piyasa ve kripto para gibi fiyat hareketleri var, ne desek boş.
Varlığının üçte ikisi dolar ve altında olan biri olarak geçen hafta yediğim zararı unutmayacağım, piyasa koşullarında olsa sorun etmem ama gece gece piyasa kapalıyken yangından mal kaçırır gibi kurun 18.3 ten 10.3 lere düşürülmesi yutulacak lokma değil. Durumu değerlendirebilmek için büyük bir zararla kol kesmek zorunda kalmıştım. Şimdi kararımı verdim, sattıklarımı bu hafta sakin sakin tekrar yerine koyacağım, kur daha da düşerse ya da sabit devam ederse zamanla pozisyon artırmaya devam edeceğim. Kendi düşüncelerimi yazdım, lütfen tavsiye olarak almayın herkes kendi kararını versin, ne olacağını bilsem geçen haftaki zararı görmezdim.
çok haklısınız üstadım ... piyasa koşulları ortadan kaldırıldı ... mesela geçen sene viopta akşam seansında gram altın vadelileri bulunuyordu... ancak artık onlar da kaldırılmış.. en azından o şekilde zarar biraz azaltılabilirdi.. sorsanız hisseler için bile akşam seansı planlanıyor
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri