Sayfa 345/1019 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by hello Yazıyı Oku
    Stopaj indirimi uzatildimi acaba.. Belki yazildi cizildi ama kaçırdım.. googlede eski indirimler cikiyor

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    31 mart 2022 ye uzatıldı diye hatırlıyorum.
    mart sonuna kadar diye biliyorum....

2.  Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    mart sonuna kadar diye biliyorum....
    31 mart 2022 ye uzatıldı diye hatırlıyorum.
    Ok. 31 Mart 2022
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. Bu tartışmayı uzatmaya gerek yok bence.

Ancak, bir kaç şey yazmak elzem diye düşünüyorum.

Öncelikle viop işin içine giriyorsa getiri de risk mevcuttur. Zaten imzaladığınız sözleşmelerde hatta alınıp satılan fonlarda bile viop varsa risk oranı yüksektir (mesela HMG).

Geçtiğimiz haftalarda bahsedilen işlemler "Fixed Income Cash and Carry Arbitrage" olarak bilinmektedir.

Bu işleme spot (BİST) ve vadeli (VİOP) fiyatları arasındaki makasın "fonlama faizinden yüksek olduğu anda" girmek mantıklıdır.

Alım-satım komisyonlarını hesaba katmak ve kaldıracı dikkatli ayarlamak gerekir.

Vade sonunda spot fiyat ile vadeli fiyatı eşitleneceği için pozisyonu vade sonuna kadar taşımak önemlidir (Dolar ve Euro nun uzlaşma fiyatı ise TCMB kurudur). Posizyon, hisse ve/veya viop fiyatlarındaki değişiklikten etkilenmeyecektir. Bu nedenle, "garanti getiri" yada "risksiz getiri" olarak ifade edilir.

Ancak, vade sonuna kadar pozisyon taşıma esnasında ortaya çıkabilecek harcamalar (teminat değişikliği gibi) getiriyi riske edebilir. Yani, "garanti getiri" yada "risksiz getiri" diye bir şey söz konusu değildir.

https://www.investopedia.com/terms/c...-arbitrage.asp

https://corporatefinanceinstitute.co...rry-arbitrage/

https://www.angelone.in/knowledge-ce...arry-arbitrage

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Gecen hafta viopta garanti getiri risk yok dedikleri batmış mi?
    Bu konuya kafa yormak isteyenlerin aşağıdaki makaleyi incelemesi faydalı olabilir.

"Yield Opportunities and Hedge Ratio Considerations with Fixed Income Cash-and-carry Trades "
    Ira G. Kawaller, Timothy W. Koch
    Journal of Futures Markets, volume 9, issue 6 (1989)
    Son düzenleme : kafkaf; 27-12-2021 saat: 13:55.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4. Takip ettiğim bazı evler fiyatta indirime gitmiş

5. Teşekkürler
    Ok. 31 Mart 2022
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. başlıkta bahsedildi mi bilmiyorum ama nzor bono alış limitini 500 binden 1 milyona yükseltmiş ilgilenenlere duyurulur

ama tabi dövize endeksli ürünleri yok bildiğim kadarıyla

ayrıca mevduat garantisi yok bu da yeni arkadaşlara bilgilendirme notu olsun.

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Takip ettiğim bazı evler fiyatta indirime gitmiş
    eminin dolardaki düşüş kadar yansıtmamıştır artışı fiyatladığı oranda

aklımda kalan örnek ankarada 529 dan 619 a çekti bugün ise 595 e indirim yapmış ülker zekalı seni gramajı da indirdi mi acaba evde

8. Bu sistemde verdikleri "garanti tl faizi" 1 hafta sonra anlamsız kalacak gibi. Enflasyon önümüzdeki hafta ne olur, kurlar vs derken para piyasası fonlarında duruyorum. Onlarında getirileri %14-16 arasına düştü. Külliyen zarar. Neye güvenip, neye yatırayım?

Bankalar bilanço için bu hafta yüksek faiz verse, enflasyon sonrası nasıl TL mevduata bu oranlarla cazibe sunabilecekler? Oranları daha da yükseltirler muhtemelen diyorum. Kur korumalıda üst faiz limitini belki kaldırılır diyorum. Bir yandan faizleri ve kuru en az 3 ay baskılarlar herhalde diyorum. Kafam allak bullak. Var mı bu sarmaldan çıkabilenler?

Sayfa 345/1019 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •