Sepet diye bir þey duydun mu hiç ? :-)
Belki 4-5 defa yazdým burada pozumu (döviz, viop, mevduat/fon, Oyak temettü hissesi, az da yurtdýþý hisse).
Viop'un yüksek getirisinin gizemi zaten kaldýraç'ta. Bende kaldýraç kullanmayýp viop iþlemi yapaný "hüstadlarý" anlamýyorum:-)
Viop çok sýð, sistem ile 250 lot üstüne çýkmak ayrý risk... Warren buffet ne yapsýn 250 lotu?
Neyse herkes kendi kulvarýnda devam etsin. %35-40 için ekran baþýnda pinekleyemem hüstad. Bizde o iþi robot yapar ve %500 üzeri getiriyi kitler...
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
para kazanmak için yapmýyoruz, boþtaki parayý deðerlendirmek için yapýyoruz. Mevduat yada ppf yerine arbitraj þu anda daha karlý olduðu için yazýyoruz. Faydalanmak isteyen faydalanýr. Viop'ta getirini, bütün portföyünün getirisiymiþ gibi yazarsan inandýrýcý olmaz. Önemli olan, toplam portföyünün getirisidir.
Viop da pozumu daha önce yazmýþtým, 250 lota kadar çýkýyorum þimdilik. Kaldýraç 5-9 arasý. Sýð piyasa olduðu için daha fazla risk alamýyorum demiþtim.
Hüstad, her halükarda viop taki getiri hepsini döver. 94 yýlýndan bu yana hissede iþlem yaparým. Viop tan sonra hisseler de kaybettiðim vakte yazýk diyorum.
Sadece 1 tl altýnda maliyetli olan Ereðli hissesi temettü için tutuyorum. Onun dýþýnda hisselerden uzak dururum.
Son düzenleme : kafkaf; 27-12-2021 saat: 18:25.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
viop'ta tek taraflý kaldýraç kullanarak yapýlan iþlem, yüksek getiri kadar yüksek kayýpla da sonuçlanabilir. O yüzden sen bildiklerini kendine sakla, bizim senden öðreneðimiz bir þey yok.
O da büyük ihtimalle 250 lotun toplam büyüklüðünün getirisi deðil, teminatta tutulan miktarýn % getirisidir.
Aynen hüstad, sizin gibi bilmiþ arkadaþlar sayesinde derinlik artýkça bizde daha çok risk alacaðýz.
Hüstad, ortalama 200 lotun önce 2020 de %900 ve ardýndan 2021 de %740 getirisini hesaplarsan sevinirim. Kaldýraç ortalama 7. Valla ben yapmadým, robot yaptý:-)
Þimdi ayný getiyi hisse al/sat (ve temettü) ile yapmak için ne kadar para lazým onu hesaplayýver.
Ardýndan ayný getiriyi arbitraj ile yapmak için ne kadar para lazým onu da hesaplayýver...
Son olarak ayný getiriyi mevduat ile yapmak için ne kadar para lazým onu da hesaplayýver...
:-)
Son düzenleme : kafkaf; 27-12-2021 saat: 18:26.
Yer Ýmleri