Sayfa 378/1312 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    madem konu hareketlenmiş, sayıları güncelleyelim. sanki son dönemde artan kira fiyatları sonrası kiracılar ev alıyor gibi yorumluyorum bu sayıları.
    Önceki yıllarda kiracılık artıyordu devamlı. 2021 yılına ait bir veriye henüz rastlamadım. Eğer yıllık yayınlanıyorsa ocak ayının ortalarına doğru yayınlanır:

2014 yılı ev sahipliği oranı %61,1
    2019'da %58,8
    2020'de %57,8

Veriler tüik'den.

Evler bazı kişilerde toplanıyor. Evini satanların ise ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığı yada mülkiyetsiz yaşamı tercih ettiği sonucu çıkarılabilir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Önceki yıllarda kiracılık artıyordu devamlı. 2021 yılına ait bir veriye henüz rastlamadım. Eğer yıllık yayınlanıyorsa ocak ayının ortalarına doğru yayınlanır:

2014 yılı ev sahipliği oranı %61,1
    2019'da %58,8
    2020'de %57,8

Veriler tüik'den.

Evler bazı kişilerde toplanıyor. Evini satanların ise ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığı yada mülkiyetsiz yaşamı tercih ettiği sonucu çıkarılabilir.
    Ev sahipligi orani refahin ne kadar dengeli dagildiginida gosterir

AKP basa gectiginden beri ev sahiplenme orani dusuyor

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Ev sahipligi orani refahin ne kadar dengeli dagildiginida gosterir

AKP basa gectiginden beri ev sahiplenme orani dusuyor
    Hiç evi olmayanın ev alması zor, toki ler ile birdönem bunu başardılar ama son yıllarda toki de yavaşladı. Bir evi olanın 2.evi alma gücü de fazla oluyor kira vermiyor, geliri fazla vs.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. tarım arazisi, bağ bahçe almak için kredi oranları nasıl acaba?

ek gereksinimler vb neler bilmeliyiz?

5.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    tarım arazisi, bağ bahçe almak için kredi oranları nasıl acaba?

ek gereksinimler vb neler bilmeliyiz?

kendi soruma kendim yanıt vereyim. sanırım bir tek ziraat bankasının arazi kredisi var, ama faiz oranını görüşerek belirleyeceğiz

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/ger...tipi=2&kredi=7

6. Ankara , eryaman da yolumun üzerindeki bazı sitelerde 4 adet kiralık daire 2 aydır duruyor. Bölgede kiralar yazın 1500 civarıydı ( 3+1 ) Merak ettim sarı sitede bu dairelerin kiralarına baktım. en ucuzu 2200 tl. en pahalısı 3100 tl. 2200 olan daireyi 1750 ye verseydi rahatlıkla 1 haftada giderdi. 2 ayda 1750 x 2 = 3500 tl. zarar. Kış günü belkide 3 ay daha kiralanmayacak.

Bazen inat uğruna rasyonel hesap yapılamıyor. Site yönetim toplantıları temmuz ayında olan çoğu siteler 2 Ocak ta toplantı kararı aldılar. Artan asgari ücret nedeniyle kapıcı - güvenlikçi masraflarını mevcut aidatlarla ödeyemiyorlarmış. Benim sitede mevcut aidat 350 iken 450 olacakmış. Oturanların çoğu emekli. Adamlara '' aidatı artırmak yerine güvenlik şirketiyle olan anlaşmayı bitirin '' dediğimde - sitenin itibarı düşer - diyorlar. Kafa böyle.

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ankara , eryaman da yolumun üzerindeki bazı sitelerde 4 adet kiralık daire 2 aydır duruyor. Bölgede kiralar yazın 1500 civarıydı ( 3+1 ) Merak ettim sarı sitede bu dairelerin kiralarına baktım. en ucuzu 2200 tl. en pahalısı 3100 tl. 2200 olan daireyi 1750 ye verseydi rahatlıkla 1 haftada giderdi. 2 ayda 1750 x 2 = 3500 tl. zarar. Kış günü belkide 3 ay daha kiralanmayacak.

Bazen inat uğruna rasyonel hesap yapılamıyor. Site yönetim toplantıları temmuz ayında olan çoğu siteler 2 Ocak ta toplantı kararı aldılar. Artan asgari ücret nedeniyle kapıcı - güvenlikçi masraflarını mevcut aidatlarla ödeyemiyorlarmış. Benim sitede mevcut aidat 350 iken 450 olacakmış. Oturanların çoğu emekli. Adamlara '' aidatı artırmak yerine güvenlik şirketiyle olan anlaşmayı bitirin '' dediğimde - sitenin itibarı düşer - diyorlar. Kafa böyle.
    Malum kira kontrati ve yasalar ev sahibinin elini kolunu bagliyor, yalan tufe orani artisi ile mevcut kira miktari her sene enflasyon karsisinda eriyor.

Kisa vadede zararli gozukuyor bahsettiginiz durum ama bir kere yuksekten kiraya verdigi zaman uzun vadede daha karli olacaktir.
    Onunuzdeki yillar hep bu kira rakami uzerinden zam olacak.

Asgari ucrete %50 zam geldi kafadan, her seye surekli zam geliyor, o bahsettiginiz evleri yazin o fiyatlara bulamazsiniz muhtemelen.

8. Arkadaslar sahibinden.com da bir ilana bakiyordum soyle bir ibare var

FİRMAMIZ DA YER GÖSTERME BELGESİ İMZALATILMADAN YER GÖSTERİLMEMEKTEDİR.

Bunun anlami nedir?

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...33361520/detay

Sayfa 378/1312 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •