Sayfa 466/1044 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Yukarıdaki grafikten ilk göze çarpanlar:

- En iyi durumda olan PKART ve sonra TMSN 'dir...

- TMSN endeks göre momentum kaybederken, PKART hâlen hem güç, hem de momentum kazanmaya devam ediyor...

- En zayıf görüntüyü ISCTR sergiliyor. Oysa 1 hafta önce, en güçlü bölgedeydi... Geçtiğimiz hafta ise sürekli güç ve moment kaybetti... Böyle devam ederse daha da zayıflayacaktır...

- GEDZA gerilerden endeks göre toparlanmaya çalışıyor ama önce aradaki duvarı geçmesi lâzım. Kendi içerisinde ise hâlen zayıf bölgede...

Bu sistem geleceğe ışık tutabilir ama asıl görevi o anı göstermektir. Yarın her şey değişebilir... Bunu her daim tüm teknik analiz çalışmalarında akılda tutmak lâzımdır...
    Tamamen örtüşüyor güncel de. ! Şimdilik öncelik pkart ve Tümosan dostum.
    İlginç . Teşekkür ederim.

XT1635-02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Tamamen örtüşüyor güncel de. ! Şimdilik öncelik pkart ve Tümosan dostum.
    İlginç . Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Dostum...

Tavsiye edebileceğin iyileştirmeler ve eklemeler varsa çok memnun olurum ve elimden geldiğince eklemeye çalışırım...

Ben tek başıma, aklıma geldikçe kafama esenleri ekliyorum. Bir yere kadar iyi gidiyor ama iş başkaları ile paylaşma aşamasında sıkıntı başlıyor...

Sen ne demek istediğimi benden iyi bildiğin için grafikleri kolayca anladın. Fakat çok kişi hâlen bu grafiklerin ne demek istediğini anlamakta güçlük çekiyor. Olabildiği kadar basite indirgiyorum ama yine de herkese hitâp edemiyorum...

Ayrıca belki de eklenmesi gereken başka şeyler vardır da benim aklıma gelmiyordur. Bu konuda her türlü yardımı kabul ederim...

Saygılar, hürmetler...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim Dostum...

Tavsiye edebileceğin iyileştirmeler ve eklemeler varsa çok memnun olurum ve elimden geldiğince eklemeye çalışırım...

Ben tek başıma, aklıma geldikçe kafama esenleri ekliyorum. Bir yere kadar iyi gidiyor ama iş başkaları ile paylaşma aşamasında sıkıntı başlıyor...

Sen ne demek istediğimi benden iyi bildiğin için grafikleri kolayca anladın. Fakat çok kişi hâlen bu grafiklerin ne demek istediğini anlamakta güçlük çekiyor. Olabildiği kadar basite indirgiyorum ama yine de herkese hitâp edemiyorum...

Ayrıca belki de eklenmesi gereken başka şeyler vardır da benim aklıma gelmiyordur. Bu konuda her türlü yardımı kabul ederim...

Saygılar, hürmetler...
    Dostum bu çalışmaların takdire şayan , sen merak etme anlayan lar gereğinden fazla takip ederek inceleyecektir.
    Buna emin ol.

4. Bir sorum olacak , günlük ve haftalık olarak sarı, yeşil bölge geçisinden sonra....aylık grafik olarak yeşil bölge girişi sonucunda...
    Değişim ve kırılma günlük ve haftalık grafikler gibi net ve sert bir dönüş sergiliyor mu?
    Yoksa ! Aylık yeşil gölge giriş döngüsü tekrar olumsuza donene kadar kaç bar atlıyor veya günlük ve haftalık bar sayısına eşit olur mu?
    Bunun teyidini nasıl öğrenebiliriz.
    Teşekkür ederim

5. Eğer aylık barlarda dönüşler.,günlükler gibi sert kırılmalara maruz kalsada ...
    Yeşil bölgeye direkt giriş yapan aylık bar olarak tabii...
    İçeride kalabileceği süreyi ve bölge çıkışı için geçen zamanı bar olarak öngörebilir ise !
    Bu gelecek ile ilgili zaman çalışmaları nda bir fikir edinmemizi , dolayısı ile bunu haftalık ve günlüğe indirgedigimizde ,kırılması kontrol edebilmek adına ( tahtayı kontrol edebilmek) bize bir ön fikir oluşturabilir ...
    Dolayısıyla bu süreci kontrol edebilir ve kırılmayı önceden fark ederek pozisyon değerlendirir ve kırılmanın gerçekleşme noktasında müdehale edebiliriz...
    Bu da döngünün gerçekleşmeden ( günlük ve haftalık ta gerçekleş sede aylikta teyid edemeyeceği için) süreç ve oluşumun önüne geçerek pozisyon önceliği yaratmanıza olanak sağlayabilir.

6. Her ne kadar geçmiş bağlantılı bir çalışma olsada ,aylık olarak bölge tayinindeki geçişler süre alacağı için , yansıma olarak bize kalacağı bölge içindeki süreyi tayin edebilir ve ....!
    O bölge içinde pozisyonlara göre değerlendirme yapabilme olanağı sağlayabilir.
    Bu da hangi bölge olursa olsun geçen süreci gösterebilir...
    Bu aslında çok önemli...nedeni zaman kazandırabilir ve veya kaybettirebilir ...biliriz ..

Bir sorum olacak , günlük ve haftalık olarak sarı, yeşil bölge geçisinden sonra....aylık grafik olarak yeşil bölge girişi sonucunda...
    Değişim ve kırılma günlük ve haftalık grafikler gibi net ve sert bir dönüş sergiliyor mu?
    Yoksa ! Aylık yeşil gölge giriş döngüsü tekrar olumsuza donene kadar kaç bar atlıyor veya günlük ve haftalık bar sayısına eşit olur mu?
    Bunun teyidini nasıl öğrenebiliriz.
    Teşekkür ederim

Eğer aylık barlarda dönüşler.,günlükler gibi sert kırılmalara maruz kalsada ...
    Yeşil bölgeye direkt giriş yapan aylık bar olarak tabii...
    İçeride kalabileceği süreyi ve bölge çıkışı için geçen zamanı bar olarak öngörebilir ise !
    Bu gelecek ile ilgili zaman çalışmaları nda bir fikir edinmemizi , dolayısı ile bunu haftalık ve günlüğe indirgedigimizde ,kırılması kontrol edebilmek adına ( tahtayı kontrol edebilmek) bize bir ön fikir oluşturabilir ...
    Dolayısıyla bu süreci kontrol edebilir ve kırılmayı önceden fark ederek pozisyon değerlendirir ve kırılmanın gerçekleşme noktasında müdehale edebiliriz...
    Bu da döngünün gerçekleşmeden ( günlük ve haftalık ta gerçekleş sede aylikta teyid edemeyeceği için) süreç ve oluşumun önüne geçerek pozisyon önceliği yaratmanıza olanak sağlayabilir.

Dostum, ben bu çalışmaya ilk başladığımda tam da senin şu anda bahsettiğin şeyleri önceden yakalamak adına çalışmalara başladım...

Ufaktan bir ışık gördüm ama bunu ortaya koyacak programa ihtiyacım olduğundan oturup kodlamaya başladım. Daha önce benzeri olmadığı için (Türkiye 'de) nasıl başarabileceğimi bilmiyordum. Deneme ve yanılmalarla ancak buraya kadar geldim...

Gördüğüm o ki; emeklerim boşuna değilmiş...

Kırılımlar olduğunda, hem de bahsettiğin gibi aylık ve haftalık bu durumda günlükte trade imkanı doğuyor...

Yatırımcı birisi aylığa göre çok rahat al/unut moduna girebilir...

Örnek olması açısından PKART sayfasında sorduğun soruya istinâden elimden geldiğince ayrıntılı grafik hazırlamaya çalıştım. Yine de özet gibi oldu...

Yarın akşama kadar yeni incelemeler yapıp farklı paylaşımlar yaparım inşaAllah...

NOT: Dostum, senin bu sistemi çok iyi kavradığını anlıyorum. Eğer bu soruları sormasaydın, bu paylaşımları yapmayabilirdim. Sorulan sorular verilen cevapların kalitesini arttırıyor. Şimdi birileri "bunlar ne konuşuyor?" diye aklından geçiriyordur...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Dostum, ben bu çalışmaya ilk başladığımda tam da senin şu anda bahsettiğin şeyleri önceden yakalamak adına çalışmalara başladım...

Ufaktan bir ışık gördüm ama bunu ortaya koyacak programa ihtiyacım olduğundan oturup kodlamaya başladım. Daha önce benzeri olmadığı için (Türkiye 'de) nasıl başarabileceğimi bilmiyordum. Deneme ve yanılmalarla ancak buraya kadar geldim...

Gördüğüm o ki; emeklerim boşuna değilmiş...

Kırılımlar olduğunda, hem de bahsettiğin gibi aylık ve haftalık bu durumda günlükte trade imkanı doğuyor...

Yatırımcı birisi aylığa göre çok rahat al/unut moduna girebilir...

Örnek olması açısından PKART sayfasında sorduğun soruya istinâden elimden geldiğince ayrıntılı grafik hazırlamaya çalıştım. Yine de özet gibi oldu...

Yarın akşama kadar yeni incelemeler yapıp farklı paylaşımlar yaparım inşaAllah...

NOT: Dostum, senin bu sistemi çok iyi kavradığını anlıyorum. Eğer bu soruları sormasaydın, bu paylaşımları yapmayabilirdim. Sorulan sorular verilen cevapların kalitesini arttırıyor. Şimdi birileri "bunlar ne konuşuyor?" diye aklından geçiriyordur...
    Dostum, gün gelecek sağlık olsun yüz yüze değerlendireceğiz...
    Benim amacım para kazanmak değil , başarmak.
    Beni tanıyanlar bilir biliyor...
    Çalışmaların ciddi ve önemli.( En azından benim için)
    Nedeni ben vade zaman çalışmalar ına yansıma oluşturan emeklerin önemini biliyorum.
    Çok zaman harcadım geçmişte, artık kanalize olamıyorum.

Sayfa 466/1044 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •