Sayfa 77/157 İlkİlk ... 2767757677787987127 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 609 - 616 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. Birde ikide birde Buffet örneği ortaya konuyor.

Uzun vadeciler, Buffet'ın hisse senedi piyasasında yatırımcı olarak yaptıklarını söylediklerini ortaya koyarken, diğer tezi savunanlar aynı adamın kendi şirketinde temettü vermemesini ve bunu yatırımcısına bir mektupla açıklamasını ortaya koyup dururlar.

Öyle ya Buffet bir yandan bir sentlik bile Cola, Gilette hissesi satmam derken ve hisse sayısı itibariyle bu firmaların kurullarında temsil hakkını kullanmasına rağmen hiç temettü dağıtmayın dememiş ve 80'li yıllardan beri afiyetle temettüleri götürürken, diğer yandan kendisine yatırım yapanlara temettüsüz daha zenginsiniz oturun oturduğunuz yerde mesajı vermiştir.

E peki bunun hangisi doğru hangisi yanlıştır? Sonuçlardan belliki her ikiside doğru.

Burada tercih, yatırımcının. Sahibi olduğu hissenin kağıt üzerinde kendi yaşamına fiziken bir etkisi olmamasına rağmen elektronik ortamda bakıpta gördüğü rakamdan mutlu olmak mı, yoksa sahip olduğu hisseden fiziken yaşamına etkisi olabilecek sonuç almak mı?

Hesabında elleyip koklayamadığın, sana aslında bir simit bile aldıramayan Lotu 100.000 dolardan 5lotun olmasımı istersin, yoksa lotu 10$ olupta 50000 adet lotunun sana her sene sana lot başı 50cent veripte senin yaşamına, tatil, araba, boğazda bir yemek, çocuklarının okul taksidi olarak dönmesini mi istersin?

Temettü almayı hedefleyen ben ikinciyi istiyorum diyor. Nedir bunda yanlış olan?

Buffet'a falan takılmayın, duruma göre tercih yapan akıllı bir adam sadece. Belliki kendisine yatırım yapanlardan gelen çok fazla talep ve eleştiri üzerine açıklama yapma ihtiyacı duymuş "Böyle daha zenginsiniz, susup oturun yerinize" demiş. 😊

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. İkinci yontemide uygulaaaaaaaaaaaaaaa

Temettu hisse secmesen bile allllll bekleeeeeee

Al bekle hic satmaaaaaaaa hissen temettu vermiyor 10 yil tutttt

Kimse sizlere alin satin teoe satin alin demiyorrrrrr

Demiyor dikkat edin boyoe soylenmiyorrrrrrr

Al unut temettu vermesede al unuttttt

Vermesede al unut al unut

Daha kac kere soyleyecegim al unut hissen temettu vermese bile

Kimse yanlis manlis demiyor yonteminize ama hissenizi secerken temettu veriyor he ozman kesin kazaniriz die

Mardin cimento almayinnnnnnnnnnnn

İnsanlara buna sevk etmeyin
    Pes ettim siz alin istediginiz hisseyi istediginiz sekilde yatirim yapin

3 5 sene sonra anlayacaksiniz ne demek istedigimi
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Erhan bey,
    Sizin yöntemede yanlış diyen yok zaten. İsteyen istediğini seçsin diyoruz sadece.

Burada kimse kimseye gözü kapalı gidin temettu veriyor hisse alın demedi şu ana kadar. Siz bir şekilde nedense herkesin bunu dediği çıkarımına ulaştınız.

Öyle bir şey diyen yok burada. Zaten yasal olarakta diyemez kimse, boşunamı herkes YTD yazıp duruyor.

Sizin dediğinizin burada söylenenlerden bir farkı yok ki. Hissenin bilançosu iyi, finansalları iyi, sürdürülebilir vb neyse artık daha önce konuştuğumuz "İyi" hisse tanımına giriyorsa yatırım yapalım ve sürekli gözlemleyelim diyoruz hepimiz. Son noktada bazı arkadaşların temettü almayı sevmeleri gibi bir fark var. Sorun ne bunda?

Kimse hisseye temettü veriyor diye aşık olalım demiyor.

Açıkçası bu konu miyadını doldurdu. Ben şahsen daha önce defalarca belirttiğiniz genç yaşınıza rağmen herkesten fazla olan deneyimlerinizden farklı konularda faydalanmak isterim.

Bize yatırım nasıl yapılmalıyı anlatın mesela, temelde neye dikkat etmeliyiz, teknik nerede işe yarar, robotla çalışmak doğrumu, hisseye girip çıkarken nelere dikkat ediyorsunuz gibi konularda deneyimlerinizi aktarın.

Çok daha faydalı olacaktır.
    Benim hiç bir iddiam olmadığı için kenara çekilip faydalanmayı tercih ediyorum.

Selamlar

4.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Erhan bey,
    Sizin yöntemede yanlış diyen yok zaten. İsteyen istediğini seçsin diyoruz sadece.

Burada kimse kimseye gözü kapalı gidin temettu veriyor hisse alın demedi şu ana kadar. Siz bir şekilde nedense herkesin bunu dediği çıkarımına ulaştınız.

Öyle bir şey diyen yok burada. Zaten yasal olarakta diyemez kimse, boşunamı herkes YTD yazıp duruyor.

Sizin dediğinizin burada söylenenlerden bir farkı yok ki. Hissenin bilançosu iyi, finansalları iyi, sürdürülebilir vb neyse artık daha önce konuştuğumuz "İyi" hisse tanımına giriyorsa yatırım yapalım ve sürekli gözlemleyelim diyoruz hepimiz. Son noktada bazı arkadaşların temettü almayı sevmeleri gibi bir fark var. Sorun ne bunda?

Kimse hisseye temettü veriyor diye aşık olalım demiyor.

Açıkçası bu konu miyadını doldurdu. Ben şahsen daha önce defalarca belirttiğiniz genç yaşınıza rağmen herkesten fazla olan deneyimlerinizden farklı konularda faydalanmak isterim.

Bize yatırım nasıl yapılmalıyı anlatın mesela, temelde neye dikkat etmeliyiz, teknik nerede işe yarar, robotla çalışmak doğrumu, hisseye girip çıkarken nelere dikkat ediyorsunuz gibi konularda deneyimlerinizi aktarın.

Çok daha faydalı olacaktır.
    Benim hiç bir iddiam olmadığı için kenara çekilip faydalanmayı tercih ediyorum.

Selamlar

Bencede temettu konusunu miyadini doldurdu.

Diger konulara gireyim bende bosa zaman kaybetmeyeyim.
    Bastan baslayarak gidelim velkinozman daha yararli faydali oluruz.

Yeninkonunbasligini acarim bayram sonrasina isterseniz sizlerde elestiri oneri farklinfikir ve goruslerinizi belirtirsiniz uslubu bozmadan konusuruz
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Teşekkür ederim.
    Uslup önemli haklısınız. Yaş farklılıklarınada dikkat etmek lazım.

Hayırlısı olsun yeni başlığınızı bekliyorum.

Şimdiden herkesin bayramını kutlarım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by fiestaciboo Yazıyı Oku
    Sayın günaydın sizin gibi hikayeleri olan temettü yatırımı olan yazıları gerçekten büyük bir zevkle okuyorum.yalniz nacizane size iki sorum olacak cevab vermeniz beni ziyadesiyle mutlu edecektir.

Birincisi...
    Adana b hissesini toplarken kendi imkanlarimla hissemi sukadar yaptım diye yazmissiniz.yani bunu yaparken sizde belli zamanlarda trade ettiniz sanırım.yukardan verip aşağıdan almak gibi.eger yazınızı yanlış yorumladiysam lütfen duzeltiniz.

İkincisi.

Brisa temettü açısından nasıl bir hissedir elimde 1116 Lot bulunmakta 1074 adet almıştım trade ederek 42 Lot arttirabildim teknik ten biraz anlarım fakat temel analiz sıfır matematigim de çok iyi değildir.demem su ki bu şekilde bir strateji ile hem Lot sayımı arttırmak hemde aynı kâğıtta uzun dönem kalmayı düşünüyorum.

düşüncelere kurşun işlemez.
    selam

yok hayır hiç trade etmedim, trade ederken %5 uğruna elindeki sermayeyide kaptırabilrsin bu riske değmez, bekle sabırla biriktir paran kadar

ben emeğimle ne kadar tasarruf edebilisem aldım, her ay ort.1000 adet almaya çalıştım fiyatlar düşükken şu an 1000 er adet alamam aylık adanalar değerlendi, benim gayretim trade etmeden hep tasarruflarımla almak yönünde oldu,zaten böyle birikir, ama trade ederek olmaz sermayeyi kaptırırsın, karlar düştüğünde, hemen temettü ertesinde, borsada genel kar realizasyonu olduğunda fiyatlar düşer, paranı biriktir bu zamanları kolla derim

eyvallah dostum iyi bayramlar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Temettu veya bedeksizle arttirilan lotun hicbir degeri yoktur lotun cok fazla olmasininda bir onemi yoktur soracaksiniz neden diye soyleyeyim onemli olan kac para yatirdiginizdir.

Lotunuzun cok olmasini istiyorsaniz lot degeri dusuk olan ornegin 2 tllik hisseler alir boylece cok fazla lota sahip olabilirsiniz yine ayni sekilde bedelsiz veren hisselerde lot miktariniz daha cok artacaktir.

Oysaki lotun hicbir onemi yok onemli olan paranizdir kac paraniz vardida kac para oldu dogru soru budur.

Gercek orneklerle gidelim mardin cimentoya uzun vadeli yatirim yapan birinin temettu dahil hatta temettulerle lot arttirmis sekilde kazancini hesplarmisiniz 29 haziran 2010 yilinda mardin alan biri 6 yilda ne kazandi ?

Bu sorunun cevabini verin ben sesimi kesecegim.

Buffet konusunu hic acmayin buffet temettu dagitmamaktadir yatirincilarinada bu konuyu anlatmis ve soyle demektedir.

Yatirimcilarimiz temettu almadiklari icin simdi daha zenginler.

Ben degil buffet diyor. Ben cumlesine katiliyorum ancak bu soyleme gore portfoyumu sekillendirmiyorum yinr en karli sirketi aliyorum temettu dagitsa bile

neyse temettu severlere sesleniyorum

Mardin sorusunu faizle karsilastirin ve sonucu yazin.

Eger hesaolamayi dogru yaparsaniz ben sesimi kesecegim
    erhan bey, mardin sorusu komik ve anlamsız olur çünki türkiyede temettü verimi şampiyonu mardin son 8 yıldır resmen savaş mağdurudur ! senin bunu görmezden gelmen belden aşağı oldu şimdi

üretim satış ciro kar hepsi savaşın altında kalmıştır, ıraklı kontratlar blokedir mardin ıraktan ekmek yerdi, güneydoğudaki iç çatışmalar bölgedeki batıya göç yine içeridende mardini vurmuştur son 5 yıldır

mardinin son 10 yılı kayıp diyebiliriz, şimdi bunu örneklemen belden aşağı olur mardine ayıp olur, sana bi anlatsın mardinciler yıllardır temetüden nasıl ekmek yediklerini

bişey ortaya atarken çok iyi etüd edeceksin, mardin senin sorunun cevabını vermez çünki doğru bir örnek değildir ancak şunu bilki bu mardin türkiyede adanayla beraber temettünün babasıdır ekmeğini yemeyen yoktur,

bu mardinin karının tamamını dağıttığını 1 hissye 1.20 TL verdiğini bilirim, allah zeval vermrsin oyak temettünün pınarıdır temettüyü oyak öğretmiştir türk yatırımcısına, güneydoğulu toprak sahibi aşiretlerin milyon adetlerde mardin toplayıp temettü indirdikleri vakidir

sen bu işi bırak , mardin örneğiyle belden aşağı vurdun ayıp ettin ve işi batırdın, sesimi keseceğim demişsin artık gereğini yap lütfen !

iyi bayramlar
    Son düzenleme : Günaydın; 24-06-2017 saat: 15:12.
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    BİST TEMETTÜ endeksine SON 3 YIL DÜZENLİ TEMETTÜ ÖDEYEN ŞİRKETLER alınıyor.

söylediğin tarihler arası kontrol edildiğinde MARDİN bu endekste yok. (en azından finnet 2000 de..) Yakın bölgesindeki savaşın sıkıntısını çeken şirketi örnek göstermek biraz taraflı olmuş.

29.06.2010 dan bugüne getirisi sadece %4 tür.

Fakat Başlangıç tarihini 01.01.2005 yaparsak getirisi %758'dir; bu haliyle bile BİSTTAŞTOPRAK endeksindekilerin % 60 ından DAHA İYİ PERFORMANSA SAHİPTİR.

Endekse dahil olanlardan 29.10.2010 dan bugüne hesaplandığında ;

ADANA.............%152
    ÇİMSA.............%209
    ADANA B..........%209
    AKCNS.............%180
    KONYA.............%165 getiri sağlamış... Bunlara bakmak lazım asıl... son 3 yıldır düzenli temettü ödeyenler bunlar çünkü......

gitmiş savaşın ortasında ezilen mardini örnek göstermiş , halbuki sulh şartlarında türkiyede temettü şampiyonu mardindir mardin yatırımcısını ihya etmiştir, mardin biriktirip temettüsüyle ev araba alan çok insan tanıyorum

lokal konumu itibarıyla savaşın ortasında kalan mardin örneği mardine haksızlıktır. mardin bölgeye huzur geldiğinde eskisi gibi parlayacaktır hem tahta fiyatı hem karlılığı hem temettü getirisiyle yine en gözde kağıt olacaktır temettü yatırımcılarının gönlünde

iyi bayramlar dostlar

Sayfa 77/157 İlkİlk ... 2767757677787987127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •